tiistai 13. syyskuuta 2011

Pikku hortonomi

Tänään päälle valittiin reteet vaatteet, tumma denim toimii aina. Samaan tahtiin, kun huomaan itse vetäväni tummansinisiä pillejä syksyn kunniaksi jalkaani, puen nasukallekin tummaa farkkua. Nämä lappikset saimme jokin aika sitten Invaasiolta, jättikiitokset sinne suuntaan edelleen. Ovat ihanammat kuin uskalsin toivoakaan!

Voi vitsit, mä niin tykkään palloista.


Mutsi hei, tää mun heittari tulee jo silmille.
**********
Keltainen froteebody - Metsola
Farkkulappikset - Health-tex
Oranssit sukat - H&M, itse värjätty

Nasu tykkää kukista, ihan kaikista sellaisista, kuten olen aiemmin kertonutkin. Ei ole sellaista viherkasvia, joka ei nasukasta ansaitsisi tulla syödyksi. Koska tänään on vettä tullut kuin sieltä kuuluisasta Esterin peräpäästä, olemme pysytelleet visusti neljän seinän sisällä. Mikä on vastaavasti tarkoittanut sitä, että talouden kasvit ovat (taas) saaneet hieman kyytiä.

Otan oikein kunnon otteen tästä.

Ohhoh, jäikin käteen tuo kukinto. 
Nooo, onneks niitä piisaa vielä.

Lisämausteen hommaan tuo kirjain K, jonka Nasu oppi tässä joitain päiviä sitten. Nyt kaikki on pelkkää "Kkkkhhh"- äännettä, minkä ansiosta kukkiakin jo osoitellaan ja suusta pääsee ihan selvä "kukka". Häkellyttävää, sehän puhuu! Samaan aikaan myös kirjavalikoima laajenee. Vihdoin muutkin kuin värikkäät lastenkirjat kiinnostavat, viime aikoina ollaan tutkittu sitä meikäläisen ainoaa kasvikirjaakin.

 Jaahans, katsotaanpa.

 Joo-o, tollanen olis kyllä kiva puristeltava.

 
 Hei kato mutsi, miksei meillä ole tällaisia punaisia ja kukkivia?

Vielä toukokuussa, jos muistatte, huolestuin kaiken sen kaaoksen keskellä kun ipana natusteli liljankukkaa. Jotenkin hämärästi muistelin lukeneeni, että liljat ovat myrkyllisiä. No, nykyään en jaksa enää yltää sellaisiin urotekoihin mitä tuolloin. 

Nassikka on nyt syönyt kotimme jokaista kukkaa ja onnellisena voin todeta, ettei huushollistamme taida löytyä myrkyllisiä kukkia. Tosin tilannehan oli jo etukäteen eläintestattu, Riki kun on ehkä Nasuakin vimmoisampi hortonomi.


Kivaa, Rikikin tuli messiin!
Hei, älä syö sitä! Kuuletko elukka, mä näin sen eka!

2 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Hihhii, ihana Nasukka!

Meillä ei ole yhtään viherkasvia sisällä tällä hetkellä, sillä ne kokivat nasumaista käsittelyä. Parvekkeella on aika montakin, mutat kuin ihmeen kaupalla ne ovat saaneet olla melko rauhassa. Siis melko. Minä olin parin sekunnin ajan tosi ajattelematon kun näin tosi ihania marjakanervia ja lausuin ääneen, että nuopa olisivat sieviä meidän parvekkeella. Joo, kyllä tosiaan kannattaa laittaa jotain marjaisia kasveja pikkulapsen saataville. Pöllö äiti:D No tajusin kyllä itsekin samantien, miten huono idea se oli.

Heli kirjoitti...

Kiki: Uskomatonta, että parvekekukat ovat saaneet olla rauhassa?! Jotenkin kuvittelisi että ne vasta kurmuutusta saisivatkin. Nasu on ulkona himistellyt niin kovasti kaikkia marjoja aina pihlajanmarjoista saakka, et saas nähdä mikä soppa sieltäkin saadaan vielä mukaamme. Olispa meilläkin se parveke, huoh! Oon kade.