keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Syksy tulee, me olemme valmiit!

Jokin aika sitten kirjoitin siitä kuinka kerrankin olin onnistunut olemaan ennakoiva ja suunnitelmallinen, sellainen asioihin varautuva hyvä äiti. Olin nimittäin haalinut Nasulle talvea varten toppavaatteita Huutiksesta ja Traderasta, kerrankin etukenossa. Jatketaan tänään tällä yllätysten ja itsensä ylittämisen saralla, nyt olemme nimittäin valmiita myös syksyn sateisiin ja viimaan.

Täsäs kohdin on aivan aiheellista kritisoida. Juuri tällä samaisella hetkellähän puhaltaa sellainen puhuri ja vettä vihmoo niin ettei tosikaan, minkälaista etukenoa tämä sadevaatteiden haaliminen nyt sitten muka on? No, katsokaas, minä tyttöhän olen alkanut keräilemään näitä settejä jo kesällä, kumisaappaat kun kävelivät vastaan Joutsan kirpparilla. Ja sen ärsyttävän tv-mainoksen sanoin, siitä se sitten alkoi (ei maksettu mainos). Niin että vaikka esittelen nämä vasta nyt, ovat ne olleet valmiina kaapissa jo jonkin aikaa. Hyvä mä!

Aluksi ihana Mini Rodinin ulkoiluhaalari, jonka olemassaolosta en tiennyt mitään ennen kuin se Huutiksessa vastaani tupsahti. Vihdoinkin mustaa pikku natiaiselle, jeejee! Erilaisilla oheistuotteilla, asusteiksihan niitä kait kutsutaan, asusta saa luotua vaikka mitä. Viime päivinä tätä on käytetty niiden itse värjäämieni sinisten villavaatteiden (kypärämyssy, tumput, villasukat) kanssa ja loistavasti toimii. Tosin insinöörisetä hiekkiksella sivisti minua, että koska olen pukenut lapseni siniseen, on hän poika. Just joo, aamen.

Tumput on itse värjätty, jellona-hatusta kirjoittelinkin jo täällä. 

Ehkä parasta tuossa haalarissa on sen reteän ulkomuodon ohella sen venyvä koko. Lappunsa mukaan haalari on kokoa 68/74, mutta todellisuus on lappua ihmeellisempää. Edellinen omistaja kertoi käyttäneensä haalaria aina kokoon 86 saakka ja nyt kun sitä Nasun päällä mallailen, en epäile hetkeäkään. Haalari pitää vielä tuulta ja hieman vettäkin, mikä tekee siitä oivallisen Suomen syksyihin. Nätti ja kätevä, samassa paketissa.  

Mistä päästäänkin hienosti aasinsillalla varsinaisiin kura-asuihin. Nyt kun tuo nassikka juoksee ja myyryää, tarvitaan sitä menoa & meininkiä kestäviä kuravermeitäkin. Tämä on tullut selväksi jopa minulle. Ensiksi hommasin ipanalle tämän Ticketin ihanan tähtihaalarin, jonka pongasin jo elokuussa Huutiksesta. Sen ympärille oli sitten helppo koota koko kattaus.

Haalarin ohella myös kurahanskat ovat löytö Huutiksesta, 
Tretornin kumpparit sieltä Joutsan kirppikseltä.

Setti koossa ja valtakunnassa kaikki hyvin. Vaan ei, ei suinkaan. Tumma asu alkoi kaivata värikästä kaveria ja voihan olla, että arjessa tulisikin tarve pelkälle sadetakille tai -housuille. Mistä amatööriäiti voi tietää? Ei mistään, ei olla tälllaista kuravaate-arkea vielä ikinä eletty. Joten parempi vaan varustautua, puolustelin, kun huutelin Molon tutuksi tulleita raitahousuja. 

Takki löytyi brittiläisestä verkkokaupasta Ziggys.bizistä alehintaan (siellä on muuten alennusmyynnit edelleen, varokaa vaan) ja Rukan sydvesti Huutiksesta. Asuun löysin vielä sateenkaaripipan Traderasta, jota edelleen odotellaan kotiin saapuvaksi. Joten kyllä, olen totaalisen hurahtanut tuohon Molon Rainbow-kuosiin.


Näillä kelpaa myyrytä ja erottuu ainakin leikkikentällä.

Tuota sateenkaariasua on  jo ehditty testaamaankin. Tällaiselle laiskalle äidille se on ihan ehdoton, kun yhdellä silmäyksellä näkee nopeasti missä pikku termiitti viipottaa. 

Nasu maastoutuu leluihin.

 Hei mutsi, joltain on jäänyt tänne muutama lelu.

Kato mutsi, ei polviniveliä.

 
 Nasu äitinsä jalanjäljissä potentiaalisen ilmakitaran kimpussa.

Tänään sitten umpeutui Arvontaamme osallistumisaika ja arvomme Nasun kanssa voittajan heti kun arvoisa onnettaremme suvaisee herätä päiväuniltaan. Palataan siis voittajan julkaisemisen tiimoilta illemmalla. Mukavaa, joskin erittäin sateista päivää kaikille!

8 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Kivat välikausiasut! Ja kyllä näitä todella jo tarvitaan; ainakaan tällä seudulla vettä tulee taivaan täydeltä..

L-E kirjoitti...

Siis mitähäh, meinaat katsella raitakuosia seuraavat puoli vuotta :O. No hjoo, ei kai tuohon voi kyllästyä.

En muuten aiemmin ole noista raidoista yhtään tykännyt vaikka väreistä pidänkin... Mutta jestas sentään nyt Nasun päällä sehän näyttääkin tosi kivalta. Vika taisikin olla siinä että aiemmin olen nähnyt vain lapsettomia vaatteita, lapsen kanssahan tuo on enemmän kuin jees.

Toivottavasti tästä ei kuitenkaan kehkeydy mitään pakkosaadameillekinheti-juttua :D.

L-E kirjoitti...

Jaa niin ja sitähän minun pitikin vielä sanoa että vaihtaako lapsi sukupuoltaan sitten vaatteiden värin mukaan vai?

Yksi päivä näin punaista kun sittarilla pikkuinen tyttö olisi halunnut Lentävä kaivuri nimisen kirjan ja hänen mummonsa laukoi siihen että ei kulta, ei me sitä voida ostaa, sehän on POIKIEN kirja kun täällä on näitä työkoneitakin. ARGH. Inhottavaa asenteellisuutta.

Kyllä meidän tyttö käyttää ihan sujuvasti vihreitä ja sinisiä vaatteita ja ihan sama, luulkaa sitten pojaksi, mutta ei se vaaleanpunainen sitä yhtään sen tytömmäksi tee.

Ugh. Avauduin taas :D. Helpotti.

Tilitalitittan kirjoitti...

Tää täti heräsi todellisuuteen...ei tullu mieleenkään että pitäis vielä kuriksetki hankkia. Talvihaalareita on kaappi pullollaan ja pari syyshaalariakin löytyy.

Tuo meiän tytteli ei vielä paljoa ulkona myyryä, vaan istuksii kuin hieno neiti ikään paikallaan hiekkiksessä ja ihailee maisemia. Mutta ei mee varmaan pitkään ku se keksii että liikkuen on kivempaa. Pitänee käydä pyörähtämässä huutonetissä. =)

Kati kirjoitti...

Ihania settejä. Pysyykö kumpparit jalassa?Ootko muuten parantunut jo?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat setit Nasulla! Kertakaikkiaan. Mutta Heli, voisitko jättää seuraavalla kerralla mainitsematta jos olet tehnyt jonkun hyvän löydön kivasta nettikaupasta. Minä kun olin autuaan tietämätön tuollaisen (IHANAN) brittikaupan olemassaolosta ja nyt pääni kehittelee uusia lastenvaatetarpeita sellaista kyytiä että Visa ei pysy pian perässä. Voi voi voi... Mistähän voisi ostaa itsehillintää? :D

Eeva

liiska kirjoitti...

voi ny kettu, mää sanon! tää bloggeri syö järjestään mun kommentit, en kestä ku aina ne vaan häviää. tänneki vuodatin pitkät stoorit ja nyt ei oo missään :( no lyhyestä virsi kaunis: mahtavia löytyjä oot taas tehny! mä en löydä huutonetistä yhtään mitään ja jos löydänki, niin jollain toisella on aina enempi pätäkkää tahi pokkaa kun meikämandoliinilla.

Heli kirjoitti...

Vauhtivekaroiden äiti: Voi kiitos! Lastenvaateammattilaisen suusta kehut lämmittävät erityisesti, varsinkin tällaista lastenvaateharrastelijaa :) Täällä Tampereen seudulla on nyt kans satanut jo pari päivää putkeen, mistä sitä vettää riittääkin??

L-E: Kyllä, todellakin. Ja pelkäänpä pahoin etten oikein pysty edes kyllästymään tuohon, vai mitä muuten voi päätellä naisesta, joka osti vielä samaa kuosia olevan myssynkin heti ku oli saanut tuon asusetin kotiinsa? ;) Mulle tuosta kehittyi nimenomaan sellainen "pakkosaadaNasulle"-hommeli ja nyt oon älyttömän tyytyväinen pakkomielteestäni. Varsinkin ku se ite värjätty sininen (poikien, hehe) kypärämyssy sopii noin ässästi tohon settiin. Eli kyllä, meillä Nasu lukee autokirjoja sinisissään aivan onnessaan, onhan äidilläkin ollut vuosia moottoripyörä :D

Tilitalitittan: No hei, mäkin hommasin ekaks toppikset ja vasta sitten tajusin eräänä päivänä sateessa kotiin käveltyäni ettei ne topat paljoa sateessa auta... Eli hienosti ehdit! Toivottavasti Huutiksesta jää haaviin herkkuja :)

Kati: Kumpparit on liian isot (tietenkin, eihän sitä nyt kerrasta voi kaikki putkeen mennä) ja Nasu vierastaa niiden painoa. Täytynee hommata alkuun pienemmät ja kevyemmät, ajattelin hattuun sopivia punaisia... ;) Pöpönen ollaan edelleen, mut parempaan päin *fingers crossed*

Eeva: Hihi, SORI! Pakko laittaa himikset kiertoon ja jakaa tällainen "kattokaaminkälöysin-pakkosaadaNasulle"-hommeli. Ja vielä kun ripottelen suolaa haavoille ja kerron, et tilaus tuli a) nopeasti ja b) melko halvalla (muistaakseni postarit aina £5), ni varmasti vihaat mua ainakin lopun viikkoa :) Ja hei, jos vuorostasi pongaat jostain itsehillintää, ei tarvi olla edes tarjouksessa, ni paiskaa linkkiä mulle päin...

liiska: No voi prkl! Nyt Blogger ota sua pillistä kiinni, puroistan ja saatan jopa puraista. Kuten tapanani on. Toudella ärsyttävää tuollainen, mullekin joskus tapahtunut ja hermothan siinä menee! Ihan mahtavaa et jaksoit silti kirjottaa uudelleen, mä en ehkä olis raivoltani pystynyt (mä ja toimimattomat koneet...). Respect! Kiitos kehuista, mutta varmaa mulla on vaan säkää messissä. Satun paikalle oikeaan aikaan. Usein kyllä häviän kans niille, jotka lyö isomman tukon dolsuja kehiin.