sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kuka päästi mustekalan pesukoneeseen?

Voi jumalauta! Nyt ketuttaa, suorastaan jopa raivostuttaa. Pesin sitten tässä oikeana joka kodin pikku kotihengettärenä pyykkiä, sellaista ihan normaalia kirjopyykkiä. Pitäis onnistua multakin. Mukana pyörimässä miehen treenivaatteita, Nasun keltaisia & oransseja vaateita, pyyhkeitä, harsoja ja tietenkin kestovaippoja. Noita nykyään taas jatkuvasti pettäviä ärsytyksiä (nimim. kahdet pissat aamulla läpi).

Mutta ehei, ei ne ole nyt ne Fuzzit jotka ärsyttää. Se on se, mitä koneesta ulos vedin. Siis mitä ihmettä? What happened? Voisiko joku selittää? Ja miksi, oi miksi juuri uutena Huutiksesta löytämäni lempihaalari? Kuka meitä siellä pyykinpesujumalissa oikein vihaa?


Tällaiseksi se päätti sitten tulla. Nuo kaikki muut ovat ihan kuin ei mitään.
Vertauksena, ja vääntävänä tikarina vielä kuva siitä, millainen sen väri oli pesuun mennessään.

Näyttää siis juuri sellaiselta päivältä, jolloin pakataan ne Ikean surkeat kulmasuojat mukaan, mennään palauttamaan ne reklamaatioiden kera ja palkitaan itsensä Ikea ravintolan herkkuaterialla. Ja kyllä, to-del-la-kin myös sillä Dajm-kakulla. Ja aivan varmasti mukaan tarttuu myös jotain kivaa muka-ex-temporea (pakkohan sitä on mukaksi nimittää, kun on jo mielessä valmiina, hehe).

11 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Tuu hakeen värinpoistoaine meiltä?En tarvii ite :)

L-E kirjoitti...

Argh ja apua! Kamalaa, järkyttävää, järisyttävän hirveää ja kaikki muut ilmaukset mitä nyt en keksi.

Kerro jos onnistuit pelastamaan tuon vielä jotenkin. Veikkaan että olet koittanut ainakin keinoa yksi, kaksi ja kolme...

Tuo on meilläkin ollut yksi lempparikuoseista, nyt ei enää ole mitään sopivaa. Ei kun joo, käytetään me vielä 68 senttistä liivimekkoa (joka kylläkin violetti), joka on nykyisin vähän pitkänlainen liivi :D.

Heli kirjoitti...

Kati: Joo, se lienee ainoa pelastus. Ja hei, never say never... se meinaan olis loistava pika-apu tällaisia tilanteita varten. Tai ehkä sulle ei vaan käy näin ? ;)

L-E: Aamen. Huusin hoosiannaa kyllä ku sen haalarin koneesta ulos kiskoin. Ajattelin seuraavaksi kokeilla ihan suoraan kemikaaleja, värinpoistoainetta nääs. Raportoin sit kuinka tälle pikku-martalle käy...

liiska kirjoitti...

voi saakeli! ekaks, toi on myös mun lempparikuosi lapsen vaatteista ja tokaks, mä vedin just tällä viikolla koneesta pinkkejä harsoja... niin raivostuttavaa! ne oli MUN lempiharsot :[ ja kolmanneks, me oltiin pari päivää sitten ikeassa ja mietin siellä et mitä jos tuutte nasun kaa vastaan, mitä tekisin. (varmaan vaan hymyilisin mielipuolisesti ja kävelisin päin jotain :D)

toivottavasti saat haalarista vielä toimivan pelin, olis sääli jos tuo ei pääsis enää käyttöön :(

PikkuHoo kirjoitti...

Voi kurjuus :( Haalari näyttää säälittävältä. Meilläkin tykätään tuosta kuosista ja väristä ;) Anoppi pesi kerrran poikasen valkopallollisen paidan harmaaksi mustien housujen kanssa. Harmaus lähti bioluvil kylmyssä eli vaate heittettiin yöksi bioluvil kylpyyn ja aamulla harmaus oli lähtenyt (joku niksi tämä kuulemma on)

Kultu kirjoitti...

Auts! Ymmärrän tuskan. Mä pesin talvella kirjopyykkikoneessa n. 30 kertaa pestyjä harmaita pyyhkeitä ja neidin vaatteita. Ja lopputuloksena harmaita bodyja. Ja yksi ihana ulkomaantuliainen pilalla ;(.

Dr Beckmann värjäytymien poistaja auttoi. Valkoisen-harmaista tuli taas valkoisia, luonnonvalkoisista kirkkaan valkoisia, ja harmaan-vaaleanpunaisesta ihanuudesta hailakan vaaleanpunainen. Mutta kaikki kehtasi kyllä laittaa päälle, muutenkin kuin kotioloissa ;)

Reptile kirjoitti...

Nitorilla/dylonilla on värinsieppajalappuja jotka laitetaan seuraavaan pesuun mukaan, niiden pitäis poistaa tollaiset värjäytymät.

Kati kirjoitti...

Heli: mä oon kerännyt sen verran mahtavan vaatevaraston termiiteille että ei masenna jos yks menee pilalle, paitsi jos se on iloinen mekko, siitä en raaskis luopua. Kait Nassikallakin se on?Mut hei, oikeesti, messagea vaan niin mies roudii sen aineen sulle sinne hoodeille :)

Heli kirjoitti...

liiska: Tahaton värjäily kyllä ketuttaa aina. Piste. Otan osaa sunkin epäonnestasi. Hassua, et oltiin niin lähipäivinä siellä. Ja jos meihin törmäät, kiskaset tietty hihasta. Kävellään sit yhdessä jotain päin ;)

PikkuHoo: Toi on suorastaan karmea tuo haalari. Oon nyt vetänyt hetken henkeä ja kunhan vaan saan kerättyä tarpeeksi intoa, aion kokeilla tuota pesuaineessa liotusta. Ainakin :)

Kultu: On se kyllä kumma miten niissä vanhoissa ja monta kertaa pestyissä vaan riittää virtaa värjäillä muita! Go figure. Tuota tohtoria harkitsin myös, lisätäänpä se siis tuleviin toimenpiteisiin kun on noin hyvin sulla otiminut.

Reptile: jepulis, kohta otetaan sellaiset kemikalait käyttöön ettei tosiakaan. Mähän en tunne verbiä "luovuttaa" :)

Kati: Siis jos se _oikeasti_ on sulla ylimääräinen, ni kemikaalilähetti otetaan enemmän ku onnellisena vastaan täällä päässä! :) On meillä tuosta kuosista mekko ja takki, sehän oli tona päivänä päälläkin, hehe.

Harakka kirjoitti...

Tää on jo varmaan ihan myöshäistä, mutta I feel your pain ja haluan varoittaa siistä Dr. Beckmannista:

http://harakanpesassa.blogspot.com/2011/11/ala-tata-testaa-kotona-varjaytymien.html

Kokeile jotain muuta, pliis! Toi vaate on niin söötti! hassua, enemmän minuakin itkettää huutiksesta bongatut ihanuudet kun kaupasta täyteen hintaan kuskatut.

Heli kirjoitti...

Paif: Voi rakas Piaf! Varoituksesi olisi ollut kultaakin kalliimpi mutta tuli nyt valitettavasti liian myöhään :( Ja aikas identtiset seuraukset oli mulla kuin näemmä sullakin. Huoh. Nyt sentään tiedän ettei enää ikinä tohtoria mun pyykeille!