perjantai 16. syyskuuta 2011

Pallomahainen kuolaaja

Ai että kun väsyttää. Nukuin viime yön tosi huonosti, heräilin yskimään varmaan lähemmäs kymmenen kertaa ja aamulla tuntui kuin ei olisi nukkunut silmäystäkään. Eihän se muuten kotiäitiä haittaisi ellei tänään, ah juuri tänään, olisi ollut tiedossa niin puuhakas päivä ettei toisesta väliä.

Päälle puettiin taas pirtsakkaa väriä, vaihteeksi oranssia. Synkeät ja sateiset syysilmat kun ovat villinneet jokakodin pikku kotivärjäilijän ja taas kaivoin pesukoneen syövereistä hieman keltaista ja oranssia... Hienosti muuten onnistui Nitorilla harsojenkin värjäys, toisin kun ennalta epäilin.

Väriä syksyyn ja ankeudelle luu kurkkuun!


No jos ny on vähän fläkkiä rinnuksilla, ni kuka niitä laskee...
**********
Oranssi body - H&M, itse värjätty
Farkkushortsit - Oikukas
Oranssit sukkikset - Metsola, itse värjätty

Kuten kuvista ehkä näkeekin, Nasu on alkanut kuolaamaan vallan vimmatusti. Ainahan tuo ipana on kuolaillut, mutta viime aikoina kuolaongelma on ampaissut aivan uusiin sfääreihin. Nykyään ei ole iltaa, jolloin päivän paita ei olisi aivan märkänä rinnuksistaan. Syylliset löytyvät tietenkin ikenistä, ne kipeän valkokuultavat pullistumat joista kulmahampaat vielä jonain päivänä kuoriutuvat.

Kaiken kukkuraksi Nasu on ihan viime päivinä kehittänyt itselleen kunnon pallomahan. Siis oikein sellaisen perinteikkään kuvun, sanoisinko jopa kaljamahan. Ilman sitä mallasta. 

Niinpä meillä hiihtelee täällä iltaisin näky, joka on enemmän tuttu kesäisiltä terasseilta kuin lapsiperheen kotoa: maha pullollaan ja kuolat rinnuksilla ympäriinsä horjahdellen tepasteleva tyyppi. Onneksi sentään melko pieni sellainen. Ei tällaisista herjan näköisistä tyypeistä niissä neuvolan vauvakirjoissa kyllä puhuttu sanaakaan...   


Pölhökustaa, pallomaha ja kuolaiset rinnukset.

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Nyt on kyllä hieno päivän asu!

Liittyyköhän tuo kuolaaminen ja vatsanpullistelu toisiinsa, kun meillä huomasin tänään saman asian. Yläetuhampaat, molemmat yhtäaikaa.

NannaN kirjoitti...

Heippa! Nyt, vihdoin ja viimein, sain luettua blogisi ihan alusta asti ja kyllä täytyy sanoa että kirjoitat kyllä just mun makuun :) Ihan loistava blogi!!
Sinäkun siellä tre:lla asut niin osaisitko kertoa löytyykö sieltä keskustasta muita lastenvaateliikkeitä kuin kuopus? Tre on tuttu kaupunki kyllä muuten minulle(asun 110km päässä) mutta yleensä käynnit rajoittuu koskikeskus-sokos-hm-stockman akselille, toisinsanoen aikaa on niin vähän että kerkiää kiertään vain ne "tutut" paikat. Nyt olen ensi viikolla tulossa siskoni luokse kyläilemään 2päiväksi ja mukaan tulee vain 2/4 lapsesta joten saan suhtkoht rauhassa kierrellä(paitsi että mun tuurilla sataa vettä kuin esterin arsesta :D ).

Oikein hyvää syksyä sinulle ja perheellesi :)

-Nanna

NannaN kirjoitti...

heh, kirjoitusvirhe paholainen, mukaan tulee siis kyllä ihan kokonaisia lapsia eikä 2/4 LAPSESTA xD tarkoitin tietenkin että 2/4:stä lapsista ;)

Äni kirjoitti...

Voi että, tunnustan (tamperelaisittain): Moon ihan rakastunu! Sun blogiin, kirjoitustyyliisi, touhukkaan oloiseen Nasuun, ja erityisesti Nasun vaatteisiin! Oon tässä kolmen sairastelupäivän lomassa lukenut joulu-helmikuun postauksesi. Onneksi meidän Typy (~3kk) oppi vastikään nukkumaan yli 30min päikkäreitä, niin äiskä ehtii tehdä Tärkeitä Asioita - kuten kuolailla Nasun asujen perään ja naureskella sun jutuille. ;)

Ainoa mikä harmittaa, on että löysin teidän vasta nyt. Oisin NIIN ilolla ollut huutelemassa meille vaikka mitä Nasulle pieneksi jääneitä vaatteita. Itsekin tykkään pukea Typyä kirkkaisiin vaatteisiin, ja värisilmäni saattaa joskus olla muiden mielestä vähän hurja. Eilen kietaisin Typyn kirkkaanviolettiin bodyyn ja keltaoranssiin haalariin Nasun innoittamana, ja kyllä piristi omaa nuhaista päivääkin. :) Lisäksi kirjoitin jo ostoslistaan pesukonevärit, suunnitelmissa jo violettia, keltaista, turkoosia... :D

Niin, ja komppaan Nannaa, eli kerrothan jos tiedät hyviä lastenvaateapajia Tampereen seudulta. Itsekin asustellaan täällä. :D Tai jos sulla on tiedossa hyviä huutonetmyyjiä, jotka myisi myös pienempiä (62cm ->) vaatteita. ;D

Heli kirjoitti...

Ti: Ah! Kiitän ja kumarran, tämä asuhan on tosi pitkälle tee-se-itse- meininkiä. Kuola&maha -se voi kyllä olla, et ne on jotenkin yhteydessä. Mutta miksi? Mä en tajuu.

Nanna: OHO! Kokonaanko luit? Tsekkasin oikein sua varten, että tilastojen mukaan kirjoituksia on nyt vaatimattomasti 326 kpl eli on sulla aika savotta ollut! Respect!
Mietiskelin tänään sua varten noita kauppoja. Ketjuliikkeitähän on sit tietty Lindex, Kappahl, POP, Marimekko jne mut ne kaikki taitaa löytyä sieltä Koskikeskuksesta.

Mut sit tuollaisia pikkuputiikkeja... Hitsit, keskustassa on pari ihanaa lastenvaateliikettä, jotka kyllä liikku aikas laajallakin hintahaitarilla. Aleksanterinkadulla (nro 28) on Miraakkeli ja sitä lähes vastapäätä Tampereen paras pitseria Napoli (voi shoppailun lomassa ravita itseään). Sit Laukontorilla iki-ihana Kuopus (www.kuopus.fi), se on meikäläisen lempipaikka, mut ei lompakon ;) Sitten muistaakseni Tuomiokirkonkadun yläpäässä (ortodoksisen kirkon ja Koskarin päässä) on muistaakseni sellainen ihana piei liike, josta saa esim. retrokankaista tehtyjä uniikkimekkoja, housuja yms lastenvaatteita. Mut en kuolemaksenikaan muista sen nimeä. Täytyy lähteä kävelylle tsekkaamaan se.

Mä kun shoppaan pääosin netissä ja kierrätettyä, en niin kauheasti lastenvaatekaupoissa ole loppupeleissä asioinut. Useammin on ollut aikomus kun mitä viime aikoina on tullut käytyä. Taidankin lähteä tsekkaan sen pikkukaupan sulle (ja Nasulle), hehe. Tiedän, et Tampereella on pieniä kaupppoja muitakin, mut en nyt saa päähäni :( Sori!

Äni: Siis mitä? Sinäkin? Huikea saavutus, kunnioitusta siihenkin suuntaan! :) Kuulostaa, et sulla on ihan samanlainen tyyli ku meillä (väriä! iloa!) ja mietin kommenttisi saatuani tänään, että pitäiskö käydä ratsaamassa kellariin säästöön viedyt pikkuvaatteet josko niistä jostain raaskisi sittenkin luopua ;) Nasun nykyiset kaupan olevat vaatteet on kyllä vielä aikas hurjan isoja teidän Typylle :( Nitorin konevärejä suosittelen lämmöllä! Ihan huippuhyvät värit ja pysyy pesuissa. Mut ei kannata värjätä kerralla ku se 400gr jos haluaa kirkkaan sävyn. Mä ahneuksissani värjäsin isomman satsin ja tuli heti haljumpia.

Ja kuten Nannalle jo vastasinkin, voisin koittaa katsella Treen keskustaa vähän sillä silmällä. Ja samoin voisin laittaa linkin tänne blogiin, jos törmään Huutiksessa pikkuihanuuksia myyvään myyjään. Tällä hetkellä ei valitettavasti ole tiedossa :(

Äni kirjoitti...

Juu, ei voi mitään. Pakko lukea kaikki postaukset! :D On niin huikeita juttuja, niin asuissa kuin aiheissakin. ;) Innostuin ihan uudestaan vauvanvaatteistakin. Koko kesä piti toppuutella itseään, kun olin jo odotusaikana ostanut paljon 50-56cm vaatteita Typylle. Nyt kun (HAIKEUS!) siirrytään 62cm+ vaatteisiin, voi alkaa varovasti jotain ostellakin - vaikka niitäkin kyllä on ihan kiitettävästi, ainakin bodeja. Pöksyjä ja potkareita onneksi vähemmän. ;D Aloin myös pitkästä aikaa selailemaan huutonettiä ja kyllä sieltä jotain kivaa alkoi löytyä. Kattelin mm. Nasullakin ollutta meandin ruksea-turkoosia medaljonkimekkoa. Pitääkin lähteä tsekkaamaan meilit, että sainko sen, kun laitoin korotusautomaatin huutelemaan yöllä (eli klo 22, heheh, meillä vähän eri rytmi kuin teillä) sulkeutuvaa kohdetta. :)

Ja oih, jos jostain pikkuvaatteista raaskit luopua - vaikka vain väliaikaisesti pientä korvausta vastaan lainaan ;) - varaan ne ihanuudet ehdottomasti Typylle! <3 Ja huutisvinkit ehdottomasti otan myös kiitollisena vastaan. Taidankin laittaa sulle s-postia, niin saat mun osoitteen, niin voit sinnekin huikkia, jos tykkäät. :)

NannaN kirjoitti...

Komppaan edellistä että oli vaan pakko lukea kokonaan kun viimeisimmän postauksen luin :D Eka aattelin että vähän vaan selaan mutta kuten sanoin, su kirjoitustyyli(ajatusmaailma) on just sellainen mistä mä tykkään ja millainen itsekkin olen niin oli tosi helppo ja mukava lukea ja pystyin niin hyvin kuvittelemaan noi kaikki tilanteet :D Hyvin vierähti ilta :D

Ja kiitos noista kauppa vinkeistä, kuopus oli ainoa jonka tiesin(jossa en tosin ole vielä päässyt käymään mutta tiistaina sitten ;) ja mies kiittelee :D ).
Mutta täytyypä katsastaa noi muutkin mitä mainitsit :)

Heli kirjoitti...

Äni: Tackar och pockar! :) Mä oon aina hyviin löytöihin osuessani ostanut Nasulle myös etukenossa vaatteita, niinpä sillä on aina seuraavaa vaatekokoakin kaapissa venaamassa. Mikä tietty aiheuttaa kaappien ylipursuamista, mutta helpottaa siirtymistä kokojen välillä. Ja kun ei ikinä tiedä millaisia kasvuspurtteja ne ottaa... saitrkos sen medaljonki-tunikan? Se on kyllä tosi ihana! Mä ilmottelen sit heti jos raaskinkin luopua ;)

Nanna: Oi, kiitos! Niin kauniisti sanottu :) Käy tsekkaileen sen Tuomiokirkonkadun puodin heti ku siellä päin tepastelen, postaan vaikka aiheesta sit. Stay tuned... ;)