perjantai 2. syyskuuta 2011

Talvi tulee, me olemme valmiit!

Kuten moni muukin mammabloggari, myös tämä tunari on herännyt siihen tosiasiaan, että kyllä se talvi nyt todellakin tulee. Ja tämä seuraava talvi vietetäänkin sitten hyvin erilaisissa meiningeissä kuin mitä edellinen. Sillä vaikka viime talvena tuo ipana tyytyikin vaan köllöttelemään vaunuissaan viimeisen päälle topattuna (talvihan oli ennätyskylmä), ei se varmasti enää tänä talvena mene niin. Nyt tuo nassikka tahtoo mennä, tehdä ja tutkia.

Niinpä vaatteillekin on asetettava uusia vaatimuksia. Siinä missä viime talvena pääpaino oli helpossa puettavuudessa ja lämmössä, tulee näiden yhä tärkeiden ominaisuuksien rinnalle nyt vaatimus liikkuvuudesta ja vedenpitävyydestä. Ainakin nyt näistä. Vaikea vielä kuvitella mihin kaikkeen taaperon talviasun on taivuttava, mutta kun kuvittelen itseni menevänä puolitoistavuotiaana, tajuan että ainakin vettä asun on pidettävä ja temuamaan on mahduttava.

Päätin kerrankin olla proaktiivinen äiti ja katsoa tarpeeksi pitkälle tulevaisuuteen. Tavoitteena oli taas, kuten oikeastaan aina, hankkia mahdollisimman laadukas asu mahdollisimman edullisesti. Eli kauniita asuja niin halvalla kun löytyy, hehe. On siinäkin äidillä slogan.

Ei kun nettiin möyryämään. Jo ennen kun puuhaan ryhdyin tiesin minkä haalarin Nasulle ainakin haluan: Molon Rainbow toppahaalarin. Olin ihastellut kyseistä haalaria netissä pitkin kevättä ja nyt kun ostaminen tuli ajankohtaiseksi, aloin etsiä nimenomaan sitä. Enkä oikeastaan sitten katsonutkaan muita, mikä oli fiksua, tarjontaan kun voi helposti hukkua.

Melko pian etsimisen aloittamisesta tuli selväksi, että ainakin vielä nuo haalarit ovat melko tyyriitä Huutiksessakin. Käytetyn hinta nousee usein sinne sadan euron kieppeille, usein ylikin, kun uusi maksaa mallista ja kaupasta riippuen 149-169€. Huutelin jo muutamaa haalaria, vielä useampi Osta heti-kohde meni sivu suun ja turhaannuin. Tiesin, että todennäköisesti haalarin saa silti edullisemmin nyt alkusyksystä kuin alkutalvesta. Näinhän se aina menee. 

Ensiksi löysin asuun sopivat rukkaset. Tämä löytö oli sikäli onnistunut, että sain uudet rukkaset alle puoleen hintaan ja käytännössä postikuluitta, sillä ostin kyseiseltä myyjältä useamman tuotteen (jotka olisin huutanut anyways). Niinpä rukkaset tulivat ikään kuin mukavana yllätyksenä. 

Sitten se haalari. Arvatkaas mistä natsasi? No Traderastapa tietenkin, sieltä niitä sai ainakin hieman halvemmalla. Kiitos ruotsalaiset jälleen tästäkin! Itse onnistuin pongaamaan käytännössä uuden haalarin, jonka voitin itselleni 80€ hintaan postikulut sisältyen. Siis kuvitelkaa: melkein uusi haalari alle puolet myyntihinnasta kotiin tuotuna. Me like!

Tässä se koko setti nyt on, tuo siilimyssyhän on teetetty viime talvena jo. Kirjoitin siitä täällä (voi kuinka Nasu onkaan megapieni!). Ei tarvinne vakuuttaa, että tykkään. Tykkään kovasti. Tekisipä Molo aikuisillekin tuollaisia haalareita, ostaisin itselleni ja Nasu voisi sitten hävetä mua & mun samishaalaaria koko talven leikkipuistossa. Mutta olisipa ainakin helppo pongata oma äiti muiden joukosta, haha.

Ai jai, on se retee. Tulispa talvi jo!

Mutta eihän tämä tähän päättynyt, kun vauhtiin päästiin. Molon haalari on koko 80, joka todennäköisimmin menee Nasulle joulun jälkeen. Tarvitaanhan sitä aikaisemminkin jo talvihaalari, mieluusti kokoa pienempi. Ehdin jo suunnitella hakevani Lindexistä jonkun nasevan haalarin alkutalveen, kun jotain ihanaa osui tielleni... Niin, se oli kuulkaas kohtaloa.

Tätä haalaria en siis ollut ajatellut ostaa, vaikka olinkin sitä katsellut Huutiksessa usempaan otteeseen. Mutta sitten törmäsin siihen erään Huutiskaupan yhteydessä uudelleen ja kun myyjä vielä kertoi tuovansa ostokset kotiovelleni, oli päätös helppo. Mikä kaunotar, sopii väreiltään niin täydellisesti Nasun vaatekaappiin. Ja kyllä, tässä Minymon haalarissa on nyt sitä pinkkiä taas.

Haalariin on Tintun myssytkin jo valmiina, viime talvena varastoon hommattuja.

Kuten näette, tämä vaatehullu äiti ei osta vaan yksittäisiä vaatteita, vaan niitä kokonaisuuksia. Vaatteita, jotka sopivat yhteen. Kuten olen aiemmin kertonutkin. Ei siis ole säkää, että kyseisiin haalareihin oli jo hatut valmiina. Minymon kokonaisuudesta uupuu vielä rukkaset ja kummastakin ne kengät

Mutta kiitos megaihanan Anonyymin lukijamme (tsekatkaahan eilisen postauksen kommentit jos ette ole vielä niitä nähneet), nyt on meikäläisellä ohjeet kuinka lähteä niitä ostamaan. Ja jos oikein käsitin, talvikenkiä ei kannata nyt vielä ostaa, vaikea kun on naperon jalankasvua ennustaa. Alkuun päästään varmaan niillä meidän tummansinisillä Tepsuilla.

Tänään päätin lähteä Nasun kanssa kaupungille hummaamaan, heti kun neiti vaan suvaitsee herätä. Ulkona on jo mukavan vilpoinen ilma, lämpötila huitelee siinä kympin ja viidentoista välillä, mikä lienee optimaalinen nukkuilma. Sen verran hyvin nassikka on viime päivät nukkunut: meikäläisen on pitänyt käydä tyyppiä herättelemässä siinä neljän tunnin kohdalla jo useampana päivänä. Ettei nyt yöunet vallan mene. Eikä ole menneet, ihme kyllä.

Päälle valittiin yhtä lailla Huutiksesta keräilemäni asukokonaisuus. Ensin löysin tuon bodyn ja tämä muuten sitten on jo tosi hoikkaa mallia, hoikempaa kun normihoikat Metsolat. Katsokaa nyt, koko 80 on leveydestään piukea (mitä ei ikinä ole tapahtunut) meidän hernekepin päällä! 

Shortsit on jonkun itse tekemät ja melko käheet, ostin ne tahallaan syksyä varten kun tykkään pitää Nasulla shortseja sukkisten kans. Småfolkin sukkikset on sitten viimeisin pongaus, olivat yllättäen melko nyppyiset (itse en kehtaisi myydä enää sen kuntoisia), mutta kun päästelin ne rakkaalla nypynpoistajallani, tuli niistä ihan kelvot vielä. 

Kuten viimeisimmistä asukuvista näkynee, vessa on nykyään yksi Nasun suosikkihuoneita.

Hei mutsi, leikitäänkö näillä mun kylpyleluillani? 

Kato ny, vähänkö nää on siistejä! Lopeta se kuvaaminen ja leiki!

Uusin hitti on rummutella vessanpytyn kantta. Tuo rummuttelu on nyt jo jonkun aikaa ollut suuri hitti, mutta tänään Nasu tajusi, että suljetusta vessanpytyn kannesta (suljettu sen jälkeen kun kaksi äidin huulikiiltoa heitettiin sinne) lähteekin mitä mahtavin soundi.

Mutsi hei, nää sun kiillot on loistavia rumpukapuloita.

Hyvä soundi, arvostan.
***********
Ruskea apilabody - Metsola
Apilabyysat - Löytö Huutiksesta, jonkun itse tekemät
Omppusukkikset - Småfolk

Näillä mennään, nastaa perjantaita kaikille!

11 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Ihanan raikkaalta näyttää teidän talvikamppeet! :) Molon haalari on ihana ♥

Anonyymi kirjoitti...

Toi Molo on kyllä niin teidän juttu :D
Meilläkin on käytössä sukkis-shortsi-yhdistelmät. Saa edes vähän vaihtelua pojalle ainaisiin housuihin :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä kyllä luulen, että toi Molo olis teille sopiva vaikka nyt. Mun 1 v. poika on 80 cm ja sille ostin suoraan 92 Molon haalarin, niin mahtuu koko talven. Oletko kokeillut vielä haalaria?

Anonyymi kirjoitti...

Juu, ja sorry ei ollut tarkoitus loukata, enhän minä tiedä kuinka pitkä Nasu on. Nuo Molon haalarit vaan ei ole kauhean reiluja kun itsellä on pitkäselkäiset lapset. Toivottavasti mahtuu koko talven, hyvä löytö traderasta ja varmasti saa myytyä eteenkinpäin, on niin haluttuja nuo :)

PikkuHoo kirjoitti...

Teillähän on hyvin talvivaatetus asiat. Minä tässä pähkäilen nuiden kokojen kanssa. Pojalle on vaatteet kasassa mutta neidin kasvua on niin vaikea tietää. En haluais ostaa mitää isoa säkkiä koska eihän tuo pienokainen pääse taapertamaan se päällä mihinkään. Jemmassa ollut 74cm haalari oli ihan valtava. Luultavsti meille tulee cupcake tai molo alennuksesta tai käytettynä ;)

Salla H kirjoitti...

Mää tykkään kyllä tosta haalarista kanssa ihan tosi paljon! Mutta sitäkin reteempi on musta toi nasun tän päivän asu!

Jää muuten aina kommentoimatta nykysin kun postaat päivällä ja sitten en töissä ehdi kommentoimaan tai kotona on liikaa menoo :)

Piti muuten kommentoida, kun niin kahdehdin niitä teidän pottahommia, että nyt meidänkin vauveli haluaa potalle ja usein sinne jotain saa tehtyäkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat haalarit! Meillä on kans talvea odottelemassa tuo samainen Minymon haalari, mutta vihreä-ruskeana. Käytetty löytö sekin, facebookin Muksujen merkkituotekirpparilta. :)


Eeva

Heli kirjoitti...

Nanna: Tackar och pockar! :) Se kyllä on toudella ihana! Vaikka itse sanonkin.

Anonyymi: Sukkis-shortsit on nykyään yksi Nasun pääunivormuista, sen verran lystikkäitä asuja sillä saa koottua. Ja mulle tuli sama fiilis jo sillon keväällä ku pongasin ton haalarin ekan kerrran: "niin meidän juttu". Just noilla sanoillakin vielä :)

AnonyymI: No worries, tätä kokoasiaa kuule puntaroitiin pitkään. koko 80 menee sitä käyttäneiden mukaan vielä siihen kokoon 86 saakka, ainakin siis sillä tavalla et ipanan pituus on 86cm. Noi Molon haalarit on tosiaan kapeita, eli siitä se kait monilla ottaa kiinni. ;Meillä on tuo hernekeppi, ni ei tule ongelmaa :)

Mittojen perusteella tuo Molo on kutakuinkin saman kokoinen ku Småfolkin omppuhaalarit (jota myös harkitsin) ja sovitettukin on. Se on sen verran suuri, et nassikka saa kasvaa melkein 15cm ja menee yhä. En halunnut ostaa liian suurta, vaan halusin et ipana pystyy hyvin temuamaan. Eli jos nyt jostain pyrähdyksestä johtuen (näitähän ei koskaan voi ennustaa, persiillene vaan tuppaa menemään sellaiset ennustukset. Ainakin mulla) käykin talven mittaan pieneksi, niin myyn sen tosiaan sitten. Pääsempähän sit ostaan vielä yhden haalarin, hehe ;)

PikkuHoo: Nyt on kuule järjestyksessä! Paitsi et ne kengät uupuu edelleen. Mut ne aion nyt ostaa sit ku alkaa oikeasti oleen kylmä. Ja mulla oli ihan sama kriteeri: mielummin sellanen joka on sit just sopiva, mut jossa pystyy liikkumaan kunnolla, ku sit sellanen joka menee koko talven mut on osan ajasta ihan liian iso.

Salla H: Eikös olekin! siitä tuli kertaheitosta meidänkin lemppari, noi sukkikset sopi yllättävän hyvin noihin apiloihin. aluksi mull aoli siinä valkoiset sukkikset, mut sit vaihdoin onneksi noihin. Ja kyllä, tiedostan toki kuinka säälittävältä kuulostan puidessani täällä ihan touhuna sukkisten eroavaisuutta, mut hitto menkööt! :) Ja hei, isot läpyt pottatouhuista! Meillä kans aamukakkohjen siivoilu vaipasta on lähes täysin historiaa jo ja muutenkin potalla viihdytään. Se on kyllä ihanaa, myös vanhemmille! :)

Eeva: Ai että, meidän ipanat olis niin samiksia hiekkiksella ettei tosikaan :)

mimmu kirjoitti...

Aivan ihania molemmat ja taas ihan superlöydöt hintansa puolesta. Jep, täällä myös ihmetellään että mitäköhän sitä ostaisi, kun pakkaset kuitenkin jossain vaiheessa tänne taas tulee. En ole vielä ryhdistäytynyyt, mutta kohta kait täytyy..... Justhan mä sain ne kurareleet vasta hankittua :-)

Katja kirjoitti...

Meillä on aivan sama Molon haalari pikkumiehelle! Ja nyt kun näin tuon väsäämäni hatun, tuli mieleen, että meidän lapsilta puuttuu vielä talvihatut :P

Heli kirjoitti...

Katja: Noi sun tekemät hatut on ihan megaihania, keränneet vaikka kuinka kehuja ja nyt varsinkin ne alkavat olla oikean kokosia. Mikä on ihan mahtavaa, koska pystyttiin käyttään niitä viime talvenakin. Todella pitkäikäiset siis! Me like :)