tiistai 1. helmikuuta 2011

Olen laiska ja riittämätön äiti

Uusi body pääsi heti tänään tositoimiin. Koska herättiin herätyskellolla aamun neuvolaan ja odotettavissa oli lentolähtö, olin jo illalla laittanut helposti puettavan asun valmiiksi. Ihminen meinaan oppii virheistään, niin mäkin, taisteltuani yhtenä neuvolakertana eräänkin nappisavotan kanssa. Neuvolassa kun naperoa pitää pukea ja riisua ja mielellään mahdollisimman sutjakastikin vielä.


Mmmm... jumaleisson ku muovilusikka voi olla hyvää!


Violetti pöllöbody - Småfolk
Violetit velour housut - Lindex
Barbapapa sukat - lahja ystäviltä
Mallin poseeraus - vihjettä äidille, jotta kiinteäkin kama maistuis 

No niin, nyt itseä niskasta kiinni! Olen laiska äiti, tunnustan. Olen lykännyt kiinteiden ruokien aloittamista niin pitkälle kun on ollut mahdollista, koska imetys sujuu niin hyvin ja on niin helppoa, vaivatonta ja nopeaa. Nasu on tyytyväinen, minä olen. Mutta nyt tuo pikku kaveri alkaa olla sen ikäinen, että meikäläisen maito ei enää yksinkertaisesti riitä. Huoh. Laiskuuden lisäksi alan siis olla myös riittämätön.

Tänään oli se kuuskuukautisneuvola, johon olen asiaa lykännyt. Sovimme neuvolan täti -Maijun kanssa viime käyntikerralla, että tänään sitten keskustellaan aiheesta ja aloitetaan maistelu. Mehän aloittelimme jo viime viikolla päärynää ja mangoa maistellen, mutta se tosiaan jäi vain muutaman kerran maisteluksi, koska sorruin syömään Nasun herkulliset mangot jälkkärijäätelöni kera, hehe. No, tänään sitten keskusteltiin ja voi luoja, kun olen taas amatööri tässäkin asiassa.

Ei meinaan ollut tullut mielekään, että niitä perunoita, bataatteja tai porkkanoita löysennettäis maidolla. Ehei, mä olisin ollut tunkemassa niiitä putuja nassikan suuhun ihan sellasenaan. Ehkäpä niitä voikin, mutta maidon kanssa sotkettuna kuulemma uppoaa helpommin. Entä minkä lämpöisinä niitä annetaan? Tajuan kyllä, ettei suoraan padasta, mutta tarviiko ne lämmittää jos ovat päässeet jäähtymään vai riittääkö huoneenlämpöinen? 

Imetystä jatketaan silti samaan aikaan, sen olen jo tajunnut, mutta mihin väliin sitä vettä sitten tyrkytetään? Vai tyrkytetäänkö? Entä sitten ruokkimismetodi? Lusikoidaanko sitä porkkanamaito-soosia lusikalla vai onko se niin vetelää, että pistellään pullosta?  Ja hei, mihin väliin ne sormiruoat saadaan, mä kun haluisin niin niitä antaa? Nasu vaan ei tajua vielä ottaa.   

Härregud, ei voi kun nauraa! Työelämän haasteet projektinvetämisineen tuntuvat just nyt yhtä helpoilta kuin pyörällä ajo tämän uuden vauvamaailman äärellä. Ei mulla ikinä töissä tällaisia, itsestäkin idioottimaisilta kuulostavia kysmyksiä ole. Ja kuitenkin nämä ovat varmasti ihan simppeleitä asioita. Klassikkosanonnan mukaan, ehkä en vain osaa?

Tämän huushollin tyttöjen lounas näyttää tänään tältä.

No mutta, tästä se nyt alkaa. Onneksi ihana Maiju neuvoi meitä taas hartaudella ja loppumattomalla kärsivällisyydellään. Yllä siis meidän lounaamme; Nasulle porkkanaa ja meitsille porkkana-bataatti-kookoskeittoa. Eli ei muuta ku tulta munille! :)

Ei kommentteja: