sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kuulkaa ikenien louskuntaa

Onpas ollut puuhakas sunnuntai! Aamusta saakka ollaan palaveerattu erään hankkeen toimesta ja nyt iltapäivällä vein maailman suloisimman kummityttöni Tampereen Komediateatteriin katsomaan Herra Hakkaraista. Näytöksestä oli sovittu jo marraskuussa, mutta vasta tammikuulle onnistuin saamaan liput. Meillä on kummitytön kanssa ollut tapana käydä erilaisissa jutuissa yhdessä, puuhata niinsanottua tyttöjen kivaa. Viime vuonna kävimme Sorin Sirkuksen joulushowssa ja sitä edeltävänä vuonna Komediateatterin Lumiukossa. Yhtenä vuonna riehuimme HopLopissa ja Tampereella asuvina Särkänniemi on myös ollut selviökohde jo parina kesänä.

Kun äiti on juossut ympäriinsä koko päivän, on Nasu viettänyt laatuaikaa isin kanssa. Aamulla onneksi ehdimme valitsemaan päivän asun yhdessä, jotain rutiineja mahtuu siis tähänkin päivään. Tänään oli pitkästä aikaa tyttömäisen pinkki olo. 

Hmmmm.... muuten hyvä, mut asu tuntuu kaipaavan jotain.

Joo, just tätä! Kalsaripipa!


  

Ruskea body - Finnwear, itse värjätty
Retrot vaaleanpunaiset froteepotkarit - Vendi
Kalsaripipo &  sukat - H&M, itse värjätty
Pinkit villasukat - ystävän tekemät


Nasu heitti kalsaripipansa kunniaksi muutaman villin  ja sätkiväisen tanssiliikkeen, jotka tässä siis purettuna stillikuviin. Ei läheskään niin coolin näköistä kuin mitä varsinainen esitys oli. Ens kerralla voisin ottaa videota.

Nasu alkoi viime viikolla  yhtäkkiä tekemään hassua leukojen lonksutusta. Yhtenä päivänä se vain tervehti mua louskuttamalla hampaattomia leukojaan vimmatusti yhteen, kun menin hakemana sitä puuhanurkastaan. Se näytti, suoraan sanottuna, samalta kuin tekohampaaton vanhus koittais purra jotain. Tulkitsin ilmiselvältä tuntuneen eleen aluksi näläksi, mutta se on nyt toistunut niin monta kertaa ja niin eri tilanteissa, että tyhmempikin jo tajuaa, että kyse on muusta. Nassikka yrittää nyt ehkä kertoa jotain. Niinpä aloin miettimään josko se oikeasti kaipailisi jotain louskuteltavaa sinne leukojensa väliin? Jotain muuta kuin puruleluja? Nasuhan täyttää ensi viikolla puoli vuotta, joten ilmeisesti kaveri tahtoo jo jotain muutakin makua suuhunsa kuin ainaista maitoa.

 Hei mutsi, anna mun ikenille töitä!

Aloitimme sitten viime viikolla päärynällä. Se ei oikein uponnut Nasuun, liekö ollut kirpeähkö maku. Testasin itse palalla päärynää maitolasin jälkeen ja ei, ei  se niin kauhean hyvää ollut. Kirpakan hapokasta, kuten Kola-Olli ehkä toteaisi. Joten päärynä vaihdettiin mangoon. Mango vaikuttikin uppoavan paremmin, mutta se tie tyssäsi toisena päivänä siihen, kun äiti vahingossa hotkaisi loppumangot jäätelönsä kaveriksi, hehe  *punastuu*. Huomenna kokeillaan sitten kurkkua.

No hei, et itekään tykkää päärynästä maidon jälkeen.

Jos vaan löydän jostain kelvon videoeditorin, pistän teille pienen näytepalan Nasun päärynän maistajaisista. Osaisiko joku vinkata jotain ilmaista softaa, joka toimii?     

3 kommenttia:

Salla H kirjoitti...

Kalevan Prismassa oli muuten torstaina ainakin luomu mangot 1.59 kilo! Ja ne vaikutti aika pehmosilta. En jostain syystä kuitenkaan niitä ostanut. Päärynät kannattaa tarjota tosi kypsinä, jolloin ne on makeita ja niistä on helppo imeskelläkin sitä lihaa kitusiin. Mää oon molempien lasten kanssa alottanut kurkulla, se on ainakin alottelevan ruokailijan äidin mielestä "turvallista" kun mitään isoja paloja ei irtoa ja mitään vaarallisen kuuloista kakomista tuskin on luvassa :) Lisäksi se pysyy kädessä paljon helpommin kun liukas mango tai päärynä. Sitten noista vihanneksista keitetty porkkana on mun kokemuksella tosi käteen sopiva ruoka (sen voi myös muotoilla käden kokoon sopivaksi jo ennen keittämistä) :) (päättelin jostain, että ootte sormiruokaillut, eli nää vinkit liittyy siihen :) ).

--salla

Heli kirjoitti...

Salla H: Kiitos loistavista vinkeistä! Sormiruokailua tässä ollaan tosiaan yriteltykin, tosin välillä on apuna seikkaillut violetti muovilusikkakin. Tosin sillon Nasu yleensä syö pelkkää lusikkaa, ei sen antimia ;)

Toi päärynä tais olla liian raaka. Ja mangot tosiaan hävis parempiin suihin hitaiden tieltä, hihi. Kurkku taitaa lähtee nyt tänän kokeiluun ja toi porkkana oli hei tosi hyvä vinkki! Sitä siis kurkun jälkeen. Ja täytyy muistaa keittää se ennen :D

Kiki kirjoitti...

Ihana asu! Ja nam, soseet on herkkua:)