perjantai 25. helmikuuta 2011

Hei taas me huudetaan - mutta miten?

Koska toiveita on tullut jo useampia, päätin tänään jakaa kanssanne muutamia Huuto.net-vinkkejä. Mutta sitä ennen Nasun päivän asu. Tähän asuun päädyttiin, uskokaa tai älkää, juurikin sen värimaailman vuoksi. Jotenkin kummasti aamulla teki mieli beigea vaatetta, mikä on tällaiselle kirkkaiden värien rakastajalle harvinaista. Vaihtelu virkistää, joten ei muuta kun kaapista beige-ruskea setti päälle. Niin, ja koko tämä(kin) setti on Huutiksesta. Kuten itse asiassa 90% Nasun vaatekaapin sisällöstä.

Tämän asun pointti tulee suoraan pepusta, hehe :D

Sarvikuono body -Me&I
Siili haalarit - Me&I

Nyt siihen Huutoiluun. Eli, en missään nimessä lähde sanomaan, että olisin mikään Huuto.net-asiantuntija. Kaukana siitä. Olemme kuitenkin Nasun kanssa saaneet useammankin lukijatoiveen siitä, että kertoisin hieman tarkemmin kuinka teen löytöjä Huutiksen massasta. Varmasti on parempiakin keinoja kuin mitä meillä, mutta ainakin näiden avulla meikäläinen on pärjännyt ja onnistunut välillä tekemään oikeita löytöjäkin. Kuten esimerkiksi tämä ihana retro-hame bodeineen tai tämä setti tammikuussa.

 *******************************


Koostin nämä vinkit nyt tuollaiseksi listamaiseksi pointeiksi, jotta ne olisi helpompi hahmottaa eivätkä hukkuisi tekstimassan keskelle. Pointin alla yritän aina hieman avata mitä siinä kohtaa tarkoitan.

 

 • Tiedä mitä tai minkä tyylistä etsit 
   • Itse Nasulle vaatteita etsiessäni surffailen myös lastevaatekaupoissa, katselen kavereilta ja muutenkin hahmottelen millaisista vaatteista tykkään. Tunnustan, että ostan Huutiksesta lähinnä merkkivaatteita, sillä ne ovat kestäviä käytettyinäkin ja niiden jälleenmyyntiarvo on hyvä. 
 •  Hae oikeilla hakusanoilla
   •  Itse en oikeastaan ikinä vain mene johonkin kategoriaan (esim. "lastenvaatteet)" ja ala selata. Siihen massaan hukkuu heti ja väsähtää lähtöviivoille. Ehei, kannattaa käyttää Huutiksen haku-toimintoja. Eli, kun nyt ensin tiedän mistä vaatteista pidän, haen sen mukaan: "Metsola 74", "Småfolk 68", "Lindex pilvi" tai vaikkapa "uusretro 74" jne. Edistyksekkäämmät voivat tarkentaa esim. myyntipaikkakuntaa tai hintahaitaria, mutta ihan perushaulla pääsee jo tosi pitkälle.
 • Kokeile useita hakusanavaihtoehtoja, myös sanojen taivutusmuotoja
   • Tämän olen huomannut käytännössä monta kertaa. Kun hakee esimerkiksi "Tutta pingviini" saa eri tuloksia kuin vaikkapa "Tutta pingviinit". Kannattaa myös kokeilla hakea muillakin keinoin kun tuotehaulla. Itse olen käyttänyt esimerkiksi sitä, että haen jotakin tiettyä myyjää, koska olen tykännyt hänen vaatteistaan ja hän tuntuu myyvän aktiivisesti meidän tyylisiä ja kokoisia vaatteita.
 • Tarkista tyylisesi myyjän muutkin tuotteet
   •  Kun löydän tuotteen, joka on sitä tyyliä mistä pidän, tsekkaan useimmiten myyjän muutkin myytävänä olevat tuotteet. Samanhenkisyys nimittäin toimii. Tämä käy helpoiten klikkaamalla suoraa linkkiä myynti-ilmoituksesta. Tällä tavoin voi säästää postikuluissa (siis jo ostaa samalta myyjältä usemman tuotteen) ja tehdä löytöjä, joita ei itse olisi osannut sanahauilla edes hakea. Itse olen tehnyt lukuisia löytöjä näin.
 • Käytä kirjanmerkkejä hyväksesi
   • Sivun oikeasta ylänurkasta voi lisätä tuotteita kirjanmerkeiksi, kunhan vain on kirjautunut sisään. Itse käytän tätä tosi paljon; välillä ne ajat kun on aikaa surffailla Huutiksessa on todella kortilla ja välillä jaksan louhia siellä pitkäänkin. Niinpä talletan löytöjä sitä varten, että kiireisinä aikoina voin vain omalta sivultani varmistaa, umpeutuuko jokin haluamani kirjanmerkki piakkoin vai ei. 
 • Kysy tuotteesta, jos jokin arveluttaa
   • Tuotteista voi esittää kysymyksiä huudon ollessa auki ja linkki tähän löytyy myynti-ilmoituksesta. Itse välillä kysyn tuotteista, lähinnä tuotteen koosta (onko niukka 68 vai väljä), kunnosta tai toimtuksesta. Kaikki myyjät eivät valitettavasti aina vastaa, mutta yrittää kannattaa. Tietää paremmin, mitä on ostamassa, varsinkin jos jokin tuotteessa mietityttää.
 • "Ei HV" - mitäs se sitten on?
   • Huutiksessa on oma slanginsa, kuten monissa muissakin palveluissa. HV tarkoittaa hintavarausta ja ilmoitus "ei hv" tarkoittaa, että tuote todella myydään sillä hinnalla mihin huutokauppa päättyy. Jos tuotteessa on hintavaraus (näkyy tuotteen hintatiedoissa onko vai ei, summaa ei tosin näe), ei tuotetta myydä ellei myyjän asettama hintavarauys täyty. Ennen tämän hintavarauksen näki kaupan sulkeuduttua, nykyään ei enää näe. Valitettavasti.
 • Ole linjoilla huudon sulkeutuessa
   • Tämän olen oppinut karvaasti kantapään kautta. Monien huutajien startegiana on huutaa tuotetta vasta juuri ennen kuin se sulkeutuu ja tällä tavoin on ihan liian monta herkkupalaa mennyt multa sivu suun. Vastaavasti asian opittuani olen kyllä samalla strategialla onnistunut myös saamaan itselleni ihanuuksia :) Viime hetken huutamisessa on kyllä vaaransa myös: yksi mahtava Me&I -setti meni multa sivu suun, kun väijyin sen sulkupäivää huutamatta, minkä seurauksena myyjä poisti myynti-ilmoituksensa etuajassa. Kun kysyin asiaa, vastaus oli että poisti sen, kun ei tuntunut ketään kiinostavan. Argh!
 • Päätä etukäteen mitä olet valmis maksamaan ja käytä tarvittaessa korotusautomaattia
   • Joskus sitä uppoutuu huutamaan kilpaa jonkun kanssa niin, että loppuhinta pääseekin salakavalasti kipuamaan korkeammalle kuin mitä oli ajatellut.  Sen takia kannattaa päättää etukäteen mihin saakka on valmis tuotetta huutamaan ja lopettaa sitten siihen. Tarvittaessa kannattaa käyttää korotusautomaattia, varsinkin jos huudon sulkeutumisen aikaan ei pääse netille. Korotusautomaattia käyttäessä pitää siis muistaa raksia se pieni ruutu tarjoushinnan yhteydessä - ettei käy kuten allekirjoittaneelle, joka sitten unohti raksia sen ruudun ja siten tarjosi suoraan tuotteesta sen oman maksiminsa. Ei siis näin.
 • Korotusautomaatilla ovelia korotuksia
   • Olette ehkä huomanneetkin, että joidenkin tuotteiden tarjoushinnoissa kummittelee sentillisiä hintoja tyyliin 10.01€. Tämä johtuu siitä, että jos korotat hintoja jonkun toisen asettamaa korotusautomaattia vastaan, kannattaa huomioida, että aina tasahinnoissa korotusautomaatti voittaa. Niinpä itsekin näissä tapauksissa muutan tarjoamaani summaa sentillä, kahdella ylöspäin.
 • Jos huuto on ehtinyt sulkeutua ilman huutoja tai hintavaraus ei täyty, ota rohkeasti yhteyttä myyjään
   • Myyjille voi lähettää yksityisviestejä ja niitä kannattaa käyttää, jos esimerkiksi hintavaraus ei täyttynytkään tai missasi huudon, johon ei tullut yhtään muutakaan huutoa. Vaikka luulisi, kaikki ei aina olekaan heti menetetty :)  
 
 *******************************
 
Dodiih, siinä nyt muutamia huomioita Huutiksesta. Koska en tiedä minkätasoisia käyttäjiä olette, tuli nyt sekä ihan aloittelijavinkkejä että sitten ehkä muutama hieman kokeneempaakin auttava täky. Kannattaa rohkeasti lähteä katsomaan mitä sieltä löytyy! Kokeilkaa vaikkapa jollakin helpolla, mutta tarpeeksi rajaavalla hakuyhdistelmällä tyyliin: "retro tutta 68". Ja tulkaahan sitten vaikka kommenttiboksiin kertomaan, oliko vinkeistä mitään hyötyä ja löytyikö mitään. 


  
Löytämisen iloa! :)

2 kommenttia:

HannaL kirjoitti...

Nää on kyllä ihan huippuvinkkejä!! Kiitoksia Heli :) Näillä vinkeillä se meikäläisenkin Huutonetin ura lähti käyntiin. Aluksi olin ihan että "jotta mitä häh, miten täältä viidakosta löytää yhtään mitään??", mutta jo on toinen ääni kellossa. Nimim. "tällä viikolla 9 huutopakettia saapunut" ;)

Heli kirjoitti...

HannaL: Ihana kuulla, että on ollut hyötyä! Nopeasti sitä kehittyy tuolla Huutiksessa, kun vaan pääsee liikkeelle, eikös? Eli eiku kama kiertoon! :)