keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Voikukkatyttö

Tänään lähdimme taas Nasun kanssa kaupungille humputtelemaan. Ensimmäinen rastimme ei tosin niin kovin huikentelevainen ollut, matka kun suuntautui poliisiasemalle. En muista kerroinko, että hukkasin tuossa...öööö... olisiko ollut huhtikuussa avainnippuni ja siellä meni kotiavaimen lisäksi muun muassa se ainoa pyöränavain. Eli jos avainta ei löydy, on edessä rälläkkätöitä. Kävimme jo jokin aika sitten Tampereen Löytötavaratoimistossa nippua etsimässä, mutta laihoin tuloksin. Tänään sitten optimistisin mielin poliisilaitokselle. 

No eihän sitä nippua siellä ollut, saakeli soikoon! Eli ei auta muu kun tilata uudet kotiavaimet ja murtautua omaan pyöräänsä. Sen siitä saa kun hajamielisenä hukkaa omaisuuttaan ympäri kaupunkia. Poliisilaitokselta suuntasimme miestä moikaamaan ja tarttuipa sieltä liikkeestä sitten pitkästä aikaa oikein vaateostoskin meikäläiselle. Ostin puodin alesta syystakin, juuri sellaisen mustan (tietenkin) parka-tyyppisen, jollaista olen jo hetken aikaa etsiskellytkin. Ja kun puoleen hintaan sai niin otettavahan se oli. 

Miehen töistä matkasimme Clas Ohlsonille, sillä olen saanut päähäni askarrella jotakin. Älkää kysykö miksi, ilmeisesti helle ja hullu itseluottamuksen puuska on saanut pääni jälleen sekaisin. No, katsotaan taas optimistisesti mitä tästä tulee, kerron sitten kun pääsen ideasta toteutusvaiheeseen. Nyt on joka tapauksessa välineet eli ei muuta kun viikonloppuna käyn hommiin! 

Kotimatkalla oli tietenkin poikettava Tammelantorille jätskille, torin jätskit kun on viime vuosina tutkitusti todettu Tampereen keskustan alueen suurimmiksi jätskipalloiksi. Ja sitä ne totisesti ovat. En muista voittopallon painoa, mutta kyllä se useamman sata grammaa muistaakseni oli. Sitä sitten yhdessä natustelimme Aaltosen puistossa ja nautimme kiireettömyydestä. Tajusin myös, että ei ole kuin kaksi viikkoa ja mies jää rontin kahden kuukauden mittaiselle kesälomalle. Kyllä meidän kelpaa!

Kaupunkireissulle valittiin päälle kesäistä ja aurinkoista. Ja mikäs sen kesäisempää kuin voikukat. Äidillä itsellään oli puolestaan päällä farkut & musta toppi ja erään näyteikkunan ohi kävellessäni totesin, että nyt tarvii meikäläisenkin kyllä tsempata. Jotain kesäisempää on kaapista huomenna löydyttävä. Niin, ja näin päätettyäni menin sitten ostamaan sen mustan syystakin. 


Pidä lakistas kiinni Nasu!
*********
Keltainen hellehattu - Metsola
Voikukkainen haalari -Duns

Valkoisesta haalarista tulee mieleen yksi reissumme tärkeimmistä ostoksista: sappisaippua. Mä en yksinkertaisesti tule toimeen ilman sitä, sen verran meidän taloudessa sotkee mies, minä ja Nasu. Ennen kuin sain lapsen en tiennyt millä ikävistä tahroista pääsee eroon, hinkkasin vaan rystyset valkoisina Fairylla, mutta lapsen synnyttyä sekin valkeni. Sappisaippua, mikä loistava tuote! 

Enpä ollut ikinä kuullut moisesta, mutta jo ensimmäistä vauvalehteä selatessani törmäsin kyseiseen tuotteeseen. Lienee kaikkien äitien salainen ase, jonka nerokkuudesta pääsee osalliseksi vasta kun tulee itse äidiksi. Tai sitten koko muu maailma tietää saippuasta ja minä olen vaan urpo poikkeus (pidän myös tätä hyvin mahdollisena). 

Ai että, se kielletty kukka! Eikä mutsi ehkä tuolta kameransa takaa huomaa mitään...
Mitä sanoit? Minäkö? Tarttumassa kukkaan vai? Ehen, ei tulisi mieleenkään!


No jos nyt vähän olisin maistanut, tarviiko siitä käpynsä polttaa?
Toi kukka tossa noin, mä AION nyt maistaa sitä.


Tylsää kun ei saa. Tosi tylsää tässä vaan tuijotella herkkukasvia.
Jos pienen hymyn herutan, niin ehkä se heltyy.

Kotiin palasimme vasta kuuden tienoilla ja silti oli edelleen megalämmin. Niinpä riisuin Nasun alasti ja annoin sen temmeltää ympäri kämppää ilkosillaan. Yhdet pissat ja liiskakakat se maksoi, mutta kaikenhan saa pestyä. Eikä kirjavasta lautalattiasta edes moista huomaa, onneksi meillä ei ole valkoista mattoa kuten mummulla. Ja Nasu oli uudesta ihotuntumastaan ihan liekeissä, mikä on pääasia. Viva la naku-Nasu!

8 kommenttia:

L-E kirjoitti...

Nyt iski haalarikateus, juuri tuota ihanuutta olen yrittänyt meille metsästää tuloksetta :D.

Täällä muuten toinen urpo, joka ei tiennyt sappisaippuasta ennen vauvansa syntymistä. Tänään tunsin voitonriemua kun mainostin tätä mainiota tuotetta kaikkitietävälle äidilleni ja se kysyi että sappimikä??? Ja äitini on sentään kasvattanut pesueensa onnistuneesti aikuiseksi ja hoitanut satoja lapsia lastenhoitajan ammatissaan ja tehnyt tämän kaiken ilman sappisaippuaa!!! Kun olin pitänyt ylistyspuheeni hän kysyi että ahaa, saakohan sitä meidän kaupasta :D.

Tiina kirjoitti...

Allegron käyttäjäksi olen jo kääntynyt, mutta tuo sappisaippua ei vielä ole oikein iskenyt. Liian ruma nimi saippualle. Fairy on jotenkin tyttömäisempi.

Elisa kirjoitti...

Hei olipa hyvä kun tuli puheeksi. Mä olen jo peräti yhdestä lastentarvikeliikkeestä kysynyt. Eioota tuli... Mistä oot Heli ostanut? Tää on mulle sellainen, mistä oon kyllä jo vuosia sitten kuullut, että on hyvä ja toimii, mutta nyt olen saanut ihan uudenlaisen käsityksen siitä, että minkälaisia tahroja vaatteisiin voikaan tulla... :D Aikaisemmin taisivat olla lähinnä punaviinitahroja...

Kuluttajapalvelu kirjoitti...

Hei,
Sappisaippua on erinomainen rasvatahroille tehoava tuote. Dr. Beckmann Sappisaippuaa on kaikissa isommissa marketeissa (Prismat, Citymarketit, K-Supermarketit).
Dr. Beckmann Tahranpoistonesteen toiminta perustuu myös pitkälti sappisaippuaan ja muihin luonnon entsyymeihin. Hieraise pullossa olevalla harjalla tahrankohtiin ennen pesua ja pese vaatteet koneessa normaalisti.
Terveisin, Oy Piresma Ab Kuluttajapalvelu

liiska kirjoitti...

ihana voikukka-nasu! ja sappisaippualle kanssa olé!!

Heli kirjoitti...

L-E: Joo, mäkin etin tuota hyvän aikaa ja sitten (tohdinko edes kääntää tätä veistä) löysin Huutiksesta tuon uutena ja ok-hintaan. Eli selkeästi alle ovh:n :) Onpa mahtavaa, jos teidänkään äiti ei tiennyt sappisaippuasta - ehkä emme olekaan urpoja? Nykyään ihmettelen millä hitolla ennen sain esim. veren irti paidasta :D

Ti: Mitäs muuten pidät Allegrosta, ootko ollut tyytyväinen? Sappisaippua on kyllä karsea nimi ja mullakin meni hyvä tovi taistella irti kaikista ikävistä assosiaatioista joita se toi mieleen. Vieläkin tosin naurattaa miehen pohdinta siitä, ajaisiko viihdeillan jälkimainingeissa ylös tulleet nesteet saman asian :D

Elisa: Cittarista ja Prismasta oon ostanut, samoin Tampereen keskustasta Miraakkelista (=lastenvaateliike). Ja totta todella turiset: iän (ja vauvan) myötä tahratkin saa mitä moninaisempia muotoja... ja nykyään sitä lähinnä haikeudella muistelee niitä punkkutahroja ;)

Kuluttajapalvelu: Mahtavaa, luetteko tekin siellä Nasun asua? ;) Kiitos lukijoillemme antamistasi vinkeistä, toivottavasti kaikki sappisaippuaa kaipaavat sitä myös löytävät. Se kun on saippuoiden aatelia!

liiska: Nasu kiittää ja kumartaa. Ja sappisaippuapullo tyhjenee huolestuttavaa vauhtia.

Tiina kirjoitti...

Allegroa on nyt käytetty jonkun aikaa ja tuloksena zeoliittimöhmätön pesukone (mies sanoi) ja ihanan tuoksuton raikas pyykki. Toki aikaisemminkin on käytetty pelkästään tuoksuttomia pesuaineita, mutta Allegrolla pesty pyykki tuoksuu puhtaalle.
Ainoa miinus tuli teinin suusta, kun sukkavuorta setvittiin ja valkoiset sukat eivät olleet enää niin valkoiset (en voi ymmärtää, että mikä paluu 80-luvulle on kyseessä, kun tuon ikäisellä pitää olla valkoiset(!) sukat? Onko kenelläkäään parempaa tietoa?). Toisaalta en laittanut sitä pesuntehostajaa koneelliseen mukaan. JA toisaalta ne sukat olivat _todella_ likaiset. Epäilen, että joku oli hakenut frisbeen jostain mutavesiesteestä -sukkasilleen.

Ehkä tuota sappisaippuaa joutuu hankkimaan...

Heli kirjoitti...

Ti: Mun mielestä juurikin se, että a) pyykki tulee todella puhtaaksi ja hyväntuoksuiseksi b) kone ei haise millekään, ei sit millekään c) ei tarvi roudata kaupasta pyykinpesuainetta on Allegron parhaita puolia. Mut totta varmaan tuokin, et ihan hohtavan valkoiseksi ei taida lähteä - ei tosin taida niillä kaupan perusaineellakaan? Eli vaatinee anyways jonkin tehosteen. Kokeile sitä mukana tullutta ja jos se ei auta, ni sit jotain jämerää (kloritea?) :) mdeilläkään ei miehen reenisukat lähteneet puhtaanvalkoisiksi (ja hei, MIKSI pitäisi? Nehän on hien läpikyllästämät) ja ehdotin sille, et vedellään kloritella seuraavan kerran.