perjantai 10. kesäkuuta 2011

Pertti Perusperjantai

Tänään lämpöä on ollut kolmisenkymmentä astetta ja me olemme Nasun kanssa pysytelleet visusti sisällä varjossa ja tuulettimen vilvoittavassa puhalluksessa. Ei tällä albiinoiholla ole oikein asiaa tuonne paisteeseen. Mitä nyt nasukka kävi parvekkeella päikkäreillään ja minä rakensin sinne sen omasta mielestäni nerokkaan beduiiniteltta-viritelmän. Päikkärit jäivät vaan puoleentoista tuntiin ja epäilen, ettei tuo seisova ja helteinen ilma juuri pidemmille unille innosta.

Parvekkeelta heräsi siis melko lämmin ja hieman öhryinen vauva, joten ei muuta kun viilentävään päiväkylpyyn. Kaivelin kaappeja (meillähän ei edelleenkään ole sitä kylpyammetta) ja löysin kaksi vihreää muovivannaa, joita aiemmassa elämässämme olemme käyttäneet bileiden boolimaljoina. Siis elämässä Aikana Ennen Nasua, nythän ei viime aikoina paljon olla biletelty, vaikka ennen Nasua meillä oli bileitä nykymenoon verrattuna melko tiheään. Ja meno oli railakasta, voi pojat! *Muistelee hetken kaiholla*

Mutta takaisin vauva-arkeen ja sinne kylpyhuoneeseen. Keksin nimittäin ottaa nuo boolimaljat uuteen käyttöön Nasun kylpyvannoiksi (kyllä, juuri näinkin pienet ideat ilahduttavat mieltäni, sillä ne todistavat että omaan vielä ajattelutoimintaa), täytin ne sopivan vilpoisella vedellä ja eikun vanna Nasuineen kylpyhuoneeseen. Siellä kelpaa ipanan läiskytellä ja loiskutella sielun kyllyydestä, tämän huoneen kaakelit kun ovat tottuneet moiseen kohteluun.


Nasu boolikulhossa.


Jaa että loiskutella saa vai?

 
Vettä riittävästi - check
Kunnon pärskintätuntuma - check
Riemufiilis - check

Päivän asu on kokonaisuudessaan simppeli, päätavoitteena oli vilpoisuus. Ajattelin hetken aikaa että päästän nassikan alasti touhuamaan, mutta sitten laskeskelin päivän kakkasaldoja ja totesin etten jaksa tänään pyyhkiä liiskakakkoja lattiasta. Niinpä puin Nasulle minimaalisen, mutta lattiakakat estävän asun. Kerrassaan lempiasu, oma nahka kun on paras nahka.
 

 Onneksi tajusin pihistää tämän marakassin eilen serkkulasta. On meinaan huippu!


Osaatsä äiti soittaa sitä?
********
 Keltainen vaippa - Fuzzi Bunz
Keltaiset froteekalsarit - Moonkids

Kylpyhetken jälkeen ruokapöytään. Olin aivan varma ettei tällaisessa helteessä mikään tuhti äidin väsäämä bataatti-lohimössö kelpaa, mutta väärässäpä olin jälleen. Kylvyn jälkeen pääruoan lisäksi maistui ruisleipä, maissinaksut, kurkku ja uusi lemppari omena. Omenasta napero on erityisen riemuissaan, siitä kun pystyy noilla ylä- ja alataltoilla itsekin nirheämään palasia. 


Pidäppä äiti kiinni, niin minä haukkasen!


Tsaijai, tais osua kirpakka kohta. Ja eiku lisää!

Nasu yllätti minut tänään myös kiipeämistaidoillaan. En ollutkaan päässyt vielä todistamaan sitä kun ipana kiipeilee kohti korkeuksia, mutta tänään korjaantui sekin asia. Ja mitä kunnon amatööriäiti tekee kun huomaa pilttinsä kiipeilevän roinakaapissa? Kaivaa tietenkin kameran esiin ja kannustaa jälkikasvuaan. Kyllä kiipeileminen on vaan sen verran tärkeä taito, milläs sitä myöhemmin niihin puihin pääsee? Kas näin se tapahtuu.

Tästä se lähtee! Tavoite on asetettu korkealle, kädet kiinni ylärivassa ja jalat valmiina ponnistamaan.

Pidetään katse tiukasti tavoitteeseen fokusoituna ja kiskotaan vaikka käsivoimin. 
Ei välitetä alta lipeävistä muovikasseista tai kiikkeristä peltibokseista.


Pidetään tasapaino horjuvan lasipurkiston päällä ja nautitaan lopputuloksesta.

Löysin tällaisia tarroja tuolta ylähyllyltä, ajattelin syödä ne.

2 kommenttia:

HannaKarmiini kirjoitti...

Tyylikkäät kylpykuvat kerrassaan! Olispas kiva itekin istahtaa pesuvatiin kylpemään. Katoin muuten että onko tytöllä tatska selässä mutta se taitaakin olla mansikka?

Heli kirjoitti...

Karmiini: Älä muuta sano! Sellainen ihana iso soikko, johon voisi viinilasi kädessä vajota... Ja joo, ei olla vielä Nasua tatskaajalle viety, riittää et isi ja äiti on mustattu ;) Nasulla on tuo luonnon tatska eli mansikkaluomipa hyvinkin.