keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Same same, but different

Palattiin juuri kotiin Nokian Edenistä kylpyläreissulta ja kropassa on sellainen autuas kokovartalopehmeys, mikä tulee ainoastaan kun lilluu tuntisotalla lämpöisessä vedessä. Nasu ei vielä tällä kertaa päässyt mukaan vaan ilakoi sen ajan mummolassa, sillä olimme miehen kanssa kahdestaan pulikoimassa. Ihanaa, miten tällä ruhtinaalisella kahden viikon lomalla meillä on ollut mahdollisuus myös näihin pieniin kahdenkeskisiin hetkiin. Niitäkin hetkiä nimittäin välillä kaipaa, me kun totuimme olemaan niin pitkään kaksin ennen nassikkaa.

Aamulla vasta päivän toinen asukokonaisuus pääsi kuviin, sillä ensimmäinen oli  kakkavahingon takia ehditty vaihtaa toiseen jo ennen kuin heräsin. Tätä asua ei tarvinne sen enempää selitellä - ulkona paistoi mahtavan keväinen aurinko ja se näkyy Nasun asussa. No okei, kyllähän asussa kieltämättä hieman heja Sverige -henkeäkin mukana on. Ruotsi kun on meistä vaan niin vallan mainio maa!

Naperolla oli meineillään lautalattian twist & shake.  
Siinä saa äiti unohtaa tarkat kuvat.

Harmi ettei näihin kuviin saa mukaan ääntä.

Keltainen body & potkarit - Tutta, itse keltaiseksi värjätyt
Ihanan pehmeä sininen Nalle Puh takki - Nanso, mummin löytöjä
Siniset villasukat - kirppikseltä

Hassua miten sitä muisti Edenin aika lailla erilaisena kuin mitä se tänään oli. Olen viimeksi käynyt Edenissä ehkä murrosikäisenä, joten ei ihme, että muistot eivät ehkä vastanneet tämän päivän todellisuutta. Lapsi minussa muistaa kylpylän jättimäisenä paikkana, johon meinasi eksyä. Altaita oli valtavasti, liukumäkiä useita ja se aaltokone vasta hurja olikin! Ja aina joku törmäsi höyrysaunan usvasta äkisti esiin työntyviin lauteisiin.

Jännittyneinä tepastelimme parkkipaikalta sisälle kylpylään. Aa jee, liukumäet! Niiden takia paikaksi valikoitui juuri Eden eikä esimerkiksi alle kilometrin päässä meistä sijaitseva Lapinniemen kylpylä. Ehei, hurjien liukumäkien takia ajoimme Nokialle saakka. Nopeasti avaimet kassalta mukaan ja pukuhuoneille. Sovimme tapaavamme höyrysaunassa ja mies intoili jo etukäteen netistä pongaamastaan uudesta Paratiisi-saunasta.

Ensimmäinen pettymys oli kyllä se saunaosasto. Näinkö pieni se olikin? Ja mitä, miksei höyrysauna olekaan yhteissauna? Ilmeisesti se ei ole koskaan ollutkaan, vaan sekoitan sen johonkin muuhun. Paratiisi-saunassa oli kunnon diskovalot, villejä viidakon ääniä ja hurjia toteemeja, joten jätin sen kylpemiseni loppupuolelle. Toinen pettymys tuli kirmatessani allaspuolelle. Mitä? Näinkö pieni tämäkin on? Tai ehkä paremminkin, näinkö suureksi minä olen kasvanut?

Ensifiilis hälveni nopeasti kun pongasin miehen jo altaasta. Ei muuta kuin syöksy altaaseen, aaltokonekin oli juuri parahiksi käynnissä. Ja sieltähän se vauhdilla kuoriutui, Heli 12-vee. Juoksimme liukumäissä, kisailimme uimapötköillä, pelasimme palloa, taistelimme Kovan Virran virtausta vastaan, kipristelimme hierovien vesivirtojen alla (miten ne aina tuntuvatkin niin kovilta?) ja roikuimme köysissä. Löffäsimme porealtaissa ja uimme vekkuliuintia ympäri altaita. Oikeastaan mikään ei ollutkaan muuttunut.

Paitsi että, nyt kun on aikuinen, voi käydä ostamassa jäätelön kahviosta vaikka kesken uintien. Vain koska sitä tekee mieli (lue: lapsena vaikka kuinka vinguin, en juuri koskaan saanut, vaikka teki kyllä mieli). Sen pariksi voi vielä ostaa juomankin, jos on jano (lue: jos jätskin joskus harvoin sainkin, en varmasti saanut enää limpparia sen kanssa, oli jano tai ei). 

Toisaalta aikuisena menee jo törkeän lujaa vesiliukumäen hurjissa mutkissa. Ja kyllä, osallistuu myös kokeilumielessä yhdessä altaassa eksoottiselta näyttäneeseen vesijumppaan. Eli kaikki oli ihan niinkuin ennenkin, mutta ei aivan. Kuten thaimaalaiset usein niin osuvasti sanovat: "Same same, but different".  

4 kommenttia:

Salla H kirjoitti...

Kyllä se höyrysauna oli ennen yhteissauna. Siitä voin lyödä pääni pantiksi. Meilläkin on eedenin lahjakortti, mutta ajateltiin mennä sitten vasta kun vauva ei oo enää vauva, niin sekin pääsee mukaan. Tän tarinan perusteella kantsis kyllä viedä lapset mummolaan matkalla ja mennä ilman niitä :)

TuomoK kirjoitti...

Juu se oli yhteissauna se höyrysauna munkin mielestä, ainakin joku 6 vuotta sitten...

Rebecca 3.5v ja Alicia 7kk-ikäisenä kyllä viihtyi jo tuolla kun oltiin pari kk sitten eli ei muuta ku Nasu mukaan vaan! Ja hei...pääset uikkareita ostelemaan Nasulle ja kuvia ottamaan tietty!

Eli uimavaipat jalkaan ja menoksi vaan Nasu...vaadi!

Viona kirjoitti...

Meillä sattuu olemaan lahjakortti Nokian Edenin kylpyläosastolle, joten tämä oli kiinnostava kirjoitus. Meidän täytyy tosin ottaa typykkäkin mukaan, jos mennään.

Aikuisena on kyllä niin siistiä. Saa syödä karkkia ennen ruokailua, aamupalaksi pitsaa ja heittä kumipalloa sisällä.

Heli kirjoitti...

Salla H: Hyvä kuulla, en siis ole seonnut! :) Sinne vaan polskimaan, aaltokone on käynnissä tasatunnein!

TuomoK: Jes, lisävahvistusta asiaan. Kyllä se näin sit o. Kieltättä tiirailtiin jätskien äärellä niitä lasten altaita ja todettiin, et ne on vielä paremmat nasseleille ku noi isot altaat meille aikuisille. Eli ens kerralla Nasu kyllä pääsee mukaan, promise!

Vadelmia: Kuinkas sattuikaan! Miten teillä monella on lahjakortteja sinne, miksei meille oo tajuttu antaa niitä? Ja kuten Tuomolle tossa vastasinkin, ne pikku nassikoiden altaat vasta mahtavia olikin eli ehdottomasti typy messiin!

Vois oikein tehdä postauksen siitä kuinka siistiä onkaan aikuisena: karkkia ku haluaa ja niin paljon ku haluaa, vanukkaita vaikka koko päivä jos haluaa, ei maksalaatikkoa jos ei halua jnejne.