sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Nasu lähtee makumatkalle

Huomenta, ja terveisiä Helin Herkkukeittiöstä. Täällä taas kokkaillaan Nasulle ensi viikon vihannessapuskoja. Olen huomannut että saan aikaiseksi aina noin viikon muonat kerrallaan, joten tämä pussitusoperaatio ajoittuu näpsäkästi aina viikonloppuun. Useimmiten kokkailen tällä lailla sunnuntaina, kun nasukka on mennyt päikkäreilleen uintisession ja aamupuuronsa jälkeen. 

Uimassa harjoiteltiin tänään ensimmäistä kertaa vapaasukellusta. Kun ohjaaja ilmoitti asiasta, sain vaivoin hillittyä naurunpurskahdukseni. Tuntuu, että muut vanhemmat ovat aina niin särmiä tuolla uinnissa ja me sitten  miehen kanssa osaamme vaihtelevalla menestyksellä käyttäytyä kuin aikuiset. Nyt minua nauratti itse termi: tuli ensimmäisenä mieleen ne helmenkalastajat, jotka sukeltavat laitteitta syvyyksiin ja pidättävät henkeään minuuttisotalla. Salamannopeasti näin silmieni edessä Nasun pinkissä Muumi-uikkarissaan vajoavan altaan pohjalle lillumaan ja fiilistelemään, pieni pallopää ympäriinsä pyörien ja helmiä metsästellen. Ja jotenkin se näky aiheutti lähes totaalisen repeämisen. Sain sen kuitenkin pidäteltyä hihistystasolle.

Uinnin jälkeen oli Pacman-aika. Olen hamstrannut tuota asua jo hyvän aikaa odotellen, että napero kasvaa siihen sopivaksi ja nyt niin on käynyt. Asun musta väri tuntuu kauhean kivalta vaihtelulta kaiken sen väriloiston keskellä, johon Nasu on pääosin aina puettu. En tiedä vaikuttaako tässä nyt  myös se, että äidin omien vaatteiden vakkariväri on musta... Mutta kyllä tuo vaan on tajuttoman ihana asu, myös päällä. Valokuvat eivät tee tälle ihanuudelle oikeutta ja tuntuu, että eilisten haaremihousujen ohella kyseessä on ehdottomasti uusi lempivaate.    


   Pääsiskös jo nukkuun?


 
Musta Pacman-haalari - Huutiksesta
Punaiset jarrusukat ja helistin - serkuilta lainassa
Mallin fiilis - unisen raukea

Jaahans, nyt ovat keitokset kiehuneet ja on soseutuksen aika. Tämän satsin maistuvuus jännittää, sillä kokeilin ensimmäistä kertaa maustaa noita soppia jotenkin. Tein kolmenlaista sekoitusta. Ensimmäisessä on porkkanaa ja bataattia sekaisin, tätä tosin ollaan kokeiltu joskus aiemminkin. Toisessa on porkkanaa, persiljaa & valkosipulia ja kolmannessa bataattia & persiljaa. Lisäksi näissä on pienen pieni loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä. 

Olenkos muuten muistanut kehua teitä vähään aikaan? Meillä on nimittäin Nasun kanssa ihan parhaat lukijat, saan teiltä usein aivan loistavia vinkkejä amatööriäidin arkea helpottamaan. Nyt viimeksi sain ihanalta lukijaltamme Mimmulta vinkkejä eri soosien tekemiseen & maustamiseen ja ne olivat kyllä ihan huippuja! Mua kun on erityisesti kiinnostanut noiden pöperöiden maustaminen niin, että nassikka oppisi jo pienestä pitäen mausteisiin. Meillähän syödään aikas mausteistakin ruokaa, kuten olen aiemmin maininnutkin. Ja vuoden iässä olis kait sit jo ideana, että pikku kaveri syö meidän isojen kavereiden kanssa samaa ruokaa.

Ai että! Maistoin juuri noita sörsseleitäni ja pakko sanoa, että maistuisivat itsellenikin. Tämä oli musta myös hyvä vinkki Mimmulta: tee sen makuisia, että itsekin pitäisit. Ei mikään ihme, että Nasu alkoi jo osoittamaan kyllästymisen merkkejä puhtaaseen bataatin makuun, tämähän on nyt paljon mielenkiintoisempaa. Tästä se kuulkaas lähtee, naperon elämän ensimmäiset makumatkat. Miehen kanssa kun itsekkäästi toivomme, että Nasu innostuisi kokkaamisesta laajemminkin, hehe :)

2 kommenttia:

HannaL kirjoitti...

Oi naminami, kuulostaapa hyvälle nuo pöperöiden maustamiset! Täytyykin kokeilla noita mausteita heti kun päästään kiinteiden kanssa vähän pidemmälle. Meillä kun edetään niin turkasen hitaasti, ei olla edes lihoissa vielä, maustamisesta puhumattakaan.. Mutta täytyy pistää nämä vinkit korvan taakse :)

Ja aivan ihana oli myös päivän asukin :) Loistavaa, että Nasu voi jo paremmin!! Nyt onkin sitten medän neidillä kova nuha, ja mietin josko kyse olisi hampaista. Neidillä näyttäisi olevan vähän sama tilanne hampujen kanssa kuin Nasulla, nimittäin niitä tuntuu pukkaavan hurjasti ylös ja alas. Noh, kohta pääsee antamaan typyile kovempaa sormiruokaa ja hampaille töitä :)

Heli kirjoitti...

HannaL: Oli ne sen verran hyvää, et olisin itsekin syönyt. Tosin kun sitä hirveää maissia, joka aiheuttaa pelkällä hajullaan mussa armottoman kakomisraktion. Ja valitettavasti juuri se on sit Nasun lempparia.

Sain muuten juuri Mimmulta vihreää valoa vinkkien laajemmallekin jakamiselle, joten heti ku ollaan testailtu enemmän niitä, laitan jakoon.

toivotaan, että teillä se nuha ei ole samaa flunssaa ku mitä meillä on ollut. Ei meinaan lähde hevillä, ei klassisella, hehe.