sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Aurinkoinen laskiaissunnuntai

Nasu on nyt parina viime yönä huitonut ja häärännyt unissaan niin vimmatusti, ettemme ole oikein saaneet miehen kanssa nukuttua. Napero itse ei välttämättä edes kunnolla herää siinä hyöriessään, mutta sängyn muut nukkujat kyllä heräävät niihin kipakoihin kylkipotkuihin. Tasaisen varmasti. Niinpä tässä on nyt menty normaalia vähemmillä yöunilla viime päivät.

Aamulla sitten herättiin skarppina vauvauintiin. No ei vais, olisi niin kovin kiva kirjoittaa noin, mut eihän se meillä mene niin. Kun herätyskello soi, Nasu ei edes herännyt ja me miehen kanssa katsoimme silmät sikkurassa toisiamme: "Mennäänkö tänään? Ei millään jaksais...". 

No, viime kerta kun jäi väliin, päätettiin että tällä viikolla on mentävä. Niinpä raahauduttiin ylös, vaatteisiin ja autoon. Muuta ei siinä kyllä saa aikaiseksi. Kuten aiemminkin todettua, Nasun päivän asun saneli uintituokio: pehmeää ja helppoa päällepuettavaa. Varsinkin, kun uintien jälkeen lähdettiin ystävän mökille laskiaissunnuntain viettoon.

Ystävän mökin lattialla on niin paljon kivempaa, kuin omalla lautalattialla. 

Aina löytyy aikaa tsekata Morosta paikallisuutiset.
Esimerkiksi vaippaa vaihdettaessa on nastaa repiä lehteä kuin viimeistä päivää.

**************
Pinkki norsuhaalari - Småfolk
Violetit villasukat - lahja isomummilta
 
Päivällä lähdettiin ystävän mökille. Se sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta, mikä on lievästi ilmaistuna kadehdittavaa. Meidän sukujemme mökit kun sijaitsevat 2,5 - 4 tunnin ajomatkojen päässä, joten sinne ei paljon yhdeksi päiväksi lähdetä. Erityisen ihanan päivästä teki se, että ystävieni lisäksi saisin viettää sen rakkaan kummipoikani Kaapon seurassa.

 
Ihana aurinkopoika Kaapo.

Päivä oli ainakin Tampereen seudulla mahtavan aurinkoinen ja laskiaissunnuntai kun oli, lähdimme tietenkin pulkkamäkeen ja jäälle kävelemään. Emme kansoittaneet jäätä aivan yksin. Kateeksi kävi ystävien naapureita; siellä ne kiisivät pulkassa järven jäällä mottorikelkan vetämänä. Voihan video, lapsena olisin tappanut moisesta kyydistä! Saati nyt aikuisena!

 Nasun elämän ensimmäinen pulkkakyyti.

Aurinko häiki ensin ikävästi, mutta onneksi äidin arskat pelastivat tilanteen.

 
Winter fashion a la Nasu.

Kaapolla olikin jo kunnon suojalasit. 

Kauneusunet jylhissä maisemissa.
Olimme suunnitelleet saunovamme, mutta kahden aterian kokkaus vei voiton. Kyllä ruokaan kannattaa aina panostaa, sanon minä. Aikuisten kokkailessa naperot viihdyttivät toisiaan.

Ok, jos mä nyt ensteks poseeraan hetken, mut sit kyllä leikin autoilla.


Kuulkaas nyt aikuiset, ei tosta lattianrajassa hinaavasta kaverista niin hirveän paljon leikkiseuraa ole...

  
Ooo, kävelevä pikkumies. I worship you. 

Olipahan vaan mahtava päivä ja huomenna autuus jatkuu, kun miehen isyysloma on vasta puolivälissään. Eli meillä täällä huominenkin on lomaa, hehe. Nyt kalastan muutaman Huutis-löydön ja sitten painutaan miehen kanssa sohvalle röhnöttämään. Lokoisaa viikon alkua kaikille!

2 kommenttia:

Viona kirjoitti...

Mä kun vielä aion tehdä merkinnän tai merkintöjä heittämästäsi lempiväri ja -ruoka-aiheista, niin heitänpä minäkin mahdollisen kinkkisen postausaiheen: mitä omassa lapsuudessasi on sellaista (asioita, elämyksiä, kokemuksia), mitä haluaisit Nasunkin kokevan?

Heli kirjoitti...

Vadelmia: Mahtavaa, siispä lempi-postauksia odottelemaan! :)

Me otetaan tietty sun haaste vastaan - tämä pitää pistää syvempään mietintään... Mahtava, pohdiskelua vaativa aihe! Kiitos!