tiistai 8. maaliskuuta 2011

Riki ja Nasu ne yhteen sopii

Nasulle puettiin tänään päälle kisuaiheista, sillä Riki-kissa on nyt ollut erityisen mielenkiinnon kohteena jo pidemmän aikaa. Nasu sätkii kuin vimmattu sen perään ja mahdollisuuden aina ilmetessä tarttuu salamannopeasti kissa-paran sametinpehmeään turkistoon - nykäisy! Riki määkäisee ja pakenee kauemmas ja ipana hymyilee kuin halvattu tukko valkoisia karvoja pikku nyrkissään (mistä muuten tuo "halvattu" ilmaisu tulee, millainen edes on halvattu?).

 Riki hiipii hiljaa taustalla, peto ei ole vielä huomannut häntä.

Riki on maailman lempein kissa, se ei ole koko elämänsä aikana ikinä kynsäissyt ketään tahallaan. Saati sitten purrut, hajottanut mitään tai muutenkaan käyttäytynyt ikävästi. Olen varma, että eläin on edellisessä elämässään ollut buddhalainen munkki, joka rakasti chili-ruokia. Sen verran zenisti elukka ympäröivään maailmaansa yleensä suhtautuu.

Mä otan tän elämän lungisti.

Eli päälle valittiin siis jotain ihanaa, vaalean kisumaista.

Huidon, sätkin ja haluan taas sun naamasta kunnon otteen.
No, mutsiiiii, tänne se lätty nyt!

 Kissa body - Småfolk
Violetit velour housut - Lindex
Ruskeat sukat - Me&I

Tämä on siis niitä hetkiä, kun todella toivoisin, että tuo katti osaisi puhua. Voisin lohduttaa sitä, ettei uusi perheejäsenemme sitä ikuisesti tukista. Ja että nassikka ei myöskään enää kovin kauan pysy paikoillaan pyörimässä, vaan saa kattimuksen kohta hyvinkin helposti kiinni. Tieto voisi siis toisaalta helpottaa, toisaalta lisätä Rikin tuskaa.

Tänne ylös sä et napero omin voimin pääsekään, hähä!

Alla esimerkki Nasun vaaninta-operaatiosta. Tällaiseksi on Riki-paran elämä nyt mennyt; perheen ainoasta lellikistä suoraan kotikiusatuksi. Eikä se matka ollut kuin rontin yhdeksän kuukauden mittainen.

Hei, mikäs se tuolla on? 
No mutta, sehän on meitsin lempi-elukka, Riki Sorsa!
Älä yhtään leiki vaikeesti saatavaa, kuule!
Mä taidankin tästä tulla sinne.
Kas näin, yksi kierähdys vaan ja oon sussa kohta kiinni...

Siis mitä helkkaria, jätkä pakeni keittiöön?

4 kommenttia:

Viona kirjoitti...

Hienot liikkumiskuvat!

Heli kirjoitti...

Vadelmia: Kiitoksia :) Tämän postaukset kuvat olivat miehenkin suosikkeja. Joskus sitä tällainen ei-näppäräsormikin onnistuu ja on oikeaan aikaan kameran takana.

Anonyymi kirjoitti...

Hei ! Olen totaalisen koukussa teidän blogiin. En ole raskaana, minulla ei ole lapsia enkä edes seurustele, mutta blogianne on aivan ihana seurata ja nuo asuvalinnat on niin ihania ! :)

Kahlasin tämän päivän aikana kaikki tekstit läpi, en vain malttanut lopettaa lukemista. :)

Kiitos tästä mahtavasta blogista. :)

Ps. Nasu on vallan söötti ipana ! :)

Heli kirjoitti...

Anni: kiitos ihanasta palautteestasi, tuollaista on kyllä ehkä maailman parasta saada! *punastuu mielissään* Ja tervetuloa lukijaksemme, ei täällä mitään vauvapakkoa ole, hehe! sellainen amatööriäiti kuule mäkin, että! Ja aika urakan taisit sitten tahkota näiden mun sepustusten parissa, mä ku olen ehkä hieman.. hmmm... löpertelevä eiku tuottelias kirjoittaja? ;)

Myös Nasu pörisee tyytyväisenä saamistaan kehuista, kiitos!