tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pikku yskijän yöllinen vuoristorata

Jumantsukka mikä yskä Nasulla on! Noin hakkaavaa yskää en ole kuullut sitten yhden keuhkotautisista kertoneen dokkarin. Ei ole mitään mieltä ylentävää maata yöllä sängyssään ja kuunnella pikku kaverin takovaa yskintää, joka ravistelee koko pikkuruista seitsenkiloista ruumista. Tää mun flunssani tuntuu mitättömältä Nasuun verrattuna, ottaisin tuon yskän itselleni jos vaan voisin.


Päälle oli puettava niin väljää, pehmoista ja mukavaa kuin vain mahdollista. Sekä tietenkin värikästä. Eli se ah! niin tuttu Tutan Itämaiset norsut luottohaalarimme pääsi tänään taas ylle. Varsinkin, kun siihen sopiva myssy suojaa niin loistavasti naperon korvia. Myssy on yksi ehkä kaikkien aikojen parhaita malleja. Tai no, sikäli tuli ehkä hieman värikynää tuohon lauseeseen, että mitäs minä eri aikojen myssyistä tiedän. En  juuri miettinyt myssyjä vielä kahdeksan kuukautta sitten. Mutta sanotaanko nyt vaikka niin, että sen jälkeen kun olen asiaan perehtynyt, on Tutta vienyt tällä retromyssyllään voiton.


Hetkonen... mietitääs. Ai niin, mulla on KURJA OLLA! 

Hyvä. Ja nyt kun se tuli selväksi, voinkin pistää tanssiksi.
**********
Barbapapa body - lahja ystäviltä
Itämaiset norsut froteehalari - Tutta
Vihreä-valkoiset sukat - Lindex

Eilen illalla tulimme miehen kanssa siihen johtopäätökseen, että ilmankostuttimen lisäksi Nasun sängyn päätyä pitäisi varmaan nostaa. Tämän oivalluksen teimme, kun Nasu kolmannen kerran heräsi kesken uniensa yskimään. Imetettäessä, kun laitoin ison tyynyn sen pään alle, se nimittäin aina tyyntyi. 

Mies siis haki kirjoja, minä pidin Nasua hyvänä. "Kuinka paljon niitä laitetaan", mies tiedusteli. "Ei hajuakaan, silleen et se sängyn pääty nousee", vastasin logiikan jättiläisenä. Pari kirjaa siis sängyn päädyn alle, nasukka sänkyyn ja sormet ristiin. Vajaan tunnin päästä hakkaava yskä kiiri ympäri asuntoa. 

"Jaahans, pökköä pesään!" tuumin, ja kehotin miestä lataamaaan kirjoja lisää. "Täähän on kohta ku vuoristorata", mies empi, mutta minä yllytin. "Kunnolla vaan, selkeesti se pää ylös, ni henki kulkee", touhotin ikään kuin tietäisin asiasta jotakin. 

Mutta hei, enempi parempi, ainakin tässä asiassa. Nimittäin kunnon latauksen jälkeen Nasun yskä rauhoittui ja pikkuinen sai nukuttua. Jaa että paljonko niitä kirjoja sinne lopulta tungettiin? Noh, muutama...

Opus poikineen.

Kyllä näillä jo kallistuu pääty kuin pääty.

Nasun yöllinen vuoristorata. Mutta se toimi.
 
Päivällä sitten päätin soittaa terveyskeskukseen, ihan vaan infoa kysäistäkseni. Lisäksi Nasun edellisestä, ekasta ja ainoasta korvatulehduksesta on nyt kolme viikkoa, joten jälkitarkastuskin piti tehdä. Täti puhelimessa antoi Taysin numeron ja kehoitti soittaa sinne, siellä kun on alkanut joku lasten korvatulehdusten tutkimus, jossa pääsee suoraan korvalääkärin tutkittavaksi. Sinne siis. Saimme ajan heti tunnin päähän, ilmaisen tietenkin. Mitä palvelua!

Mee sä vaan sinne korvalääkäriis, mä meen tänne kaappiin.

No, lääkäri tutki Nasun huolellisesti: ei korvatulehdusta! Jeejee! Tosin nasukka ei asiaa ihan heti itse tuulettanut, sen verran ärsyttävää oli istua liikkumatta paikallaan. Nasu kun ei ole mikään  kapalovauva, ei ole ikinä ollutkaan. Sen on aina pitänyt saada liikkua vapaasti, jo heti vastasyntyneenäkin. 

Nasun yskä ja väritön nenäniagara ovat mitä ilmeisimmin jotain virusta tai kuulemmma jopa hampaiden tulemisesta johtuvia. Joka tapauksessa tutkimukseen emme päässeet, korvatulehdukseton kun Nasu oli. No, ei siis kuitenkaan harmita, hehe.

Mutta kaikille tamperelaisille nyt tiedoksi: Taysissa tutkitaan 6kk - 3v lasten korvatulehduksia ja jos tutkimusryhmään pääsee, saa bakteeri- ja virustutkimukset, hoidon ja lääkärikäynnit ilmaiseksi Taysin korvalääkärillä. Ainakin mä voin suositella: tutkimus, välineet ja hoito olivat ensiluokkaisia.

2 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Oi mikä avaruuspuku!

Nasun sänky on joutunut merenkäynnin keskelle:D Alkoi ihan heiluttamaan kun katsoin kuvaa:D

Heli kirjoitti...

Kiki: Sama homma, niin muakin. Piti oikein meidän sängyn reunasta tarkistaa, et missä horisontti menee, haha.