maanantai 1. elokuuta 2011

Väriä kehiin!

Muistanette ehkä kuinka jokin aika sitten värjäsin Nasun ankean värittömiä ja haljuja vaatteita ensin Dylonilla suklaisen ruskeiksi ja sitten toisella kerralla pirtsakan keltaisiksi uuden rakkauteni, vaateväri Nitorin avulla? No, koska tuo ensimmäinen keikka Nitorin kanssa oli niin älyttömän hyvin onnistunut, marssin Citymarkettiin ja ostin aimo satsin värejä lisää. Heitin myös ehkäpä ikuiset hyvästit Dylonille, joka ei päässyt lähellekään Nitorin kirkkautta.

Tänään sitten oli jotenkin alakuloinen päivä ja ajattelin, että värit piristäisivät. En oikein tiedä mikä nyt on, tunnin juoksulenkki metsässäkään ei oikein onnistunut piristämään. Olisiko kyseessä joku hormonihyökyaalto, kun olen tässä pikku hiljaa imetystä lopettelemassa vai mikä, mutta tänään on ollut mieli maassa ja alavireinen. Väriä siis kaivattiin, joten ei kun värjäyspuuhiin!

Haalin kasan vaatteita, jotka eivät erinäisistä syistä miellyttäneet silmää. Oli ennen niin valkoinen lyhythihainen body, nyt tomaattikastiketahroilla kuorrutettu (eikä meinaan lähde sappisaippualla, ei Allegrolla, ei millään). Oli äitiyspakkauksen ankean hailut, mutta laadukkaat Lingon&Blåbärin housut. Froteiset Huutiksesta eurolla ostetut retrot froteepikkarit kulahtaneella värillä ja erinäinen kasa Ikeasta ostettuja valkoisia vauvapyyhkeitä, jotka eivät kiinteiden aloittamisen jälkeen ole todellakaan olleet enää valkoisia.

 Haalean sävyisiä, kulahtaneen valkoisia ja ei-minkään-värisiä vaatteita.

Mutta ei hätää, apuun astui Nitorin värisävy "Mandarin". Pakkaus lupasi pirtsakan oranssia ja aiemmin olisin kyllä ollut melkoisen skeptinen sävyn kirkkaudesta, mutta sen keltaisen jälkeen tiesin, että kyllä näistä sitten tuollaiset kirkkaan oranssit tulee mitä purkin kyljessä luvataankin.

Vaatteet siis vaan Nitorin kanssa pesukoneeseen ja äiti tyytyväisenä lehteä lukemaan. Ja kyllä, Nitor ei pettänyt tälläkään kertaa, katsokaa nyt miten ihanan pirteitä näistä ennen niin mitäänsanomattoman hailuista kankaista tuli. Vaatteista tulee kuvia myöhemmin, kun saan ne Nasun päälle.


Pirteillä pyyhkeillä on kivempi pyyhkiä.
Ja peppu on niin paljon söpömpi  pirtsakassa oranssissa kuin hailussa keltaisessa.

Mies viihtyi leikkipuistossa sen aikaa kun minä juosta jolkotin Kaupin metsissä. Lenkin jälkeen otettiin läpystä vaihdot, mies lähti korisreeneihinsä ja me jäimme nassikan kanssa laskemaan liukumäkeä, keinumaan ja touhuamaan hiekkalaatikolla. Oli sen verran kivaa, että napero heitti itkut kun raahasin sen väkisin kotiin. Mutta minkäs teit, nukkumaanmenoaika lähestyi ja siitä yritetään nyt pitää kiinni.

 
Hei mutsi, mä EN halunnut tulla tänne sisälle.Nyt saat sitten kärsiä tästä huudosta.
Tajuatko että mulle tuli paha mieli? Hä?

Joo-o, eihän sitä voi kuuleva ja näkevä ihminen olla tajuamatta kun tuon tasoinen demonstraatio silmille lyödään. Mutta onneksi meikäläisestä on kehittynyt jo aikas hyvä harhauttaja, joten huutokonsertti saatiin onneksi rauhoitumaan yhdellä kappaleella kissaa, avaimilla ja (ilmeisesti muilla vanhemmilla niin kielletyllä) sähköjohdolla.

Hei napero, saatkos sä mennä sinne kohti sitä pöytää? Mä vahdin sua.


Katsotaanpa mitä sulla on tarjota hyvittelyksi...? Avaimet, hmmm.
Ja mitäs täällä onkaan, mums mums.
**********
Pinkki froteemekko - Lindex
Pinkit leggarit - Lahja Ruotsin sukulaisilta
Pikku-Addut - Lahja kummeilta
Froteinen kääntöhattu - Retrolöytö Huutiksesta

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan syötävän suloinen tuo ensimmäinen kuva Nasusta! Suu niin mutkalla että huhhuh.

L-E kirjoitti...

:O Miten kummassa tuollainen ratkaisu ei ole tullut edes mun mieleeni? Olen nimittäin etsinyt vaatekaappiimme keltaista ja oranssia muttei ole löytynyt... Ja nyt sitten tsädäm juuri kun olen tänään asiaa enemmän harmitellut ja pohtinut niin sulla on olemassa valmis ratkaisu. Fantastista, mahtavaa, megaälykästä ja mieletöntä sanoisin jos käyttäisin ylisanoja ;).

Kati kirjoitti...

Hemmetin Turkmeenit (viitaten mun blogissa olleeseen keskusteluumme aiheesta), taas ne vei mun viestin!!!!No, siis Nitor on hyvä paitsi harsojen värjäys ei onnistunut. Reklamoin,ja sain pullollisen värinpoistoainetta, eli jos semmoista tarviit niin täältä pesee. En jaksanut sit alkaa takkuaan harsoasioiden kans, vaan ostin kirpparilta uusia. Froteepökät muuten on parhaat-ja kehaisenpa että löysin kesällä Kauksun kirpparilta 6 paria yht. 20 snt!
Nasu nassikka on ehkä liikuttavailmeisin lapsi surussaan. Äiti kohteli KALTOIN, ilme sanoo.
Ja Heli, alakuloa täälläkin. Vika vauvavuosi ohi ja kesä kohta ohi ja kaikki ohi. Mä oon vanha ja nahistunut. Sä sentään jaksat juosta.

Anonyymi kirjoitti...

Silmäni tarttui tuohon imetyksen lopettaminen ja alakulo-kohtaan. Imetin esikoistani 1v 1kk, joista se viimeinen kuukausi oli pakkotissittelyä pojalle, joka mieluummin juoksi karkuun äidin antimia. Toisaalta helppoa, kun lasta ei tarvinnut vieroittaa ollenkaan, mutta elämäni pahin hormonimyrsky siitä silti tuli.

Anonyymi kirjoitti...

Pysyykö nuo värit hyvin vaatteissa?Voiko pestä vapaasti muun pyykin mukana ettei tartu väriä..??

Kerran värjäsin kirkkaan keltaseksi harsoja ja olihan ne ihania mutta erikseen ois pitäny pestä.. :/ sen huomasin vasta sitte kun ne oli värjänny koneellisen muuta pyykkiä ihan ällö-keltaseksi :O

-t-

mimmu kirjoitti...

Hyvä että väriterapia auttoi apeaan fiilikseen. Sellaistahan tämä välillä on, tunteiden vuoristorataa, mutta taitaa tosiaan kaikki moodit kuulua asiaan. Huomenna taas parempi päivä, eikös niin :-)

Viitsitkö briiffata lyhyesti miten tuo värjäys tuolla merkillä menee. Muistelen joskus vuonna yks ja kaks, ostaneeni jotain väriä, mihin piti lisätä suolaa (täh) ja siihen jäi mun värjäykset. Eli onkohan homma kehittyneempää nykyään.

Heli kirjoitti...

Anonyymi: Eikös olekin, se kuva on munkin suosikkini. Varsinainen mutkasuu ;)

L-E: Tackar och pockar, on ilo olla avuksi! Ja suosittelen oikeasti lämmöllä, itsekin jokin aika sitten havahduin siihen, et meillä ei juurikaan ole värillisiä yksivärisiä bodyja. Kohta on ;)

Kati: Mitä??! Juuri ajattelin Nitorilla pistää harsoihinkin väriä! Miksi se ei onnistunut? Froteepökät todella rulettaa, samoin Kauksun kirppis ;) Nasulla tuli todella suru puseroon ja mitä kaltoinkohdellut äiti tekee? No ottaa valokuvia tietty ;)

Mut Kati hei, jotenkin lohduttavaa kuulla että alakuloa on muillakin. Ihme fiilis, ei ota laantuakseen vieläkään. Mäkin olen vanha ja mä vasta nahistunut kuule olenkin, kuin aurinkoon jäänyt rusina. Juosta ehkä jaksan, mut eipä sekään nuorenna...

Anonyymi: KIITOS! Oon jo ite ihan tuskissani aprikoinut, et pakko tän on olla edes jotenkin hormonaalista. Mä vaan en normaalisti ihan kauheasti hormonihulluile, mut nyt on lyönyt laineet yli jo hetken aikaa.

-t-: Hyvin on pysyneet ainakin ne aiemmin Nitorilla keltaiseksi värjäämäni. Oon pessyt niitä ihan kiitettävästi, väri edelleen yhtä kirkas eikä ole värjännyt muuta kirjopyykkiä, valkosten kans en kuitenkana pesis :) Millä sä värjäsit noi harsot, oliko Nitor vai Dylon vai joku muu?

mimmu: Niinhän se on. Kaikkki tunteen kuuluu elämään, mut ku on haikeutta vailla syytä. Tai sit en vaan löydä syytä :) Väriterapia on tosiaan tehokasta, suosittelen lämmöllä.

Nitorilla värjätään niin, et laitetaan puhtaat värjättävät vaatteet märkinä koneeseen. Sinne sit väriaine ja kiinnitysaine (nämä kummatkin löytyvät siitä väripaketista) vaatteiden päälle koteloissaan, joihin leikataan kanteen reikä. Sitten koko hoidon päälle kaadetaan värisuola (ostettava värin ohella) ja ei kun luukut kiinni ja kone päälle. Helppoa ku heinänteko. Ja ennen kaikkea toimivaa -suosittelen! Värjään meinaan myös omia vaatteitani ja se jos mikä piristää vaatekaappia. Ja on halpaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs tuleva teinisi tykkää kun netissä on hänestä itkukuvia? Onko vanhemmalla mielestäsi oikeus julkaista kuvia, jotka saattavat myöhemmin olla noloja lapselle?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä järkeä laittaa pennustaan kuvia kaikkien töllisteltäväksi. Hanki vaikka kissa tai koira sitä varten. Älytöntä että nykyajan akat noin pihalla !