perjantai 5. elokuuta 2011

Jamma jamma

Morjensta vaan kaikille, täällä kuulkaas talonmies-janatuisena maalarinteipillä fiksailen paikkoja.

Krokotiili body ja housut - Tutta
Mallin asento - Menossa vauhdilla kohti uusia luvattomuuksia

Nasulla on jo jonkin aikaa ollut uusi harrastus, joka lämmittää erityisesti flamencoa tanssivan äidin mieltä. Nimittäin tanssiminen. En tiedä mistä nassikka sen aikoinaan kehitti, mutta eräänä päivänä rontti kuukausi sitten huomasimme Nasun tanssivan keittiössämme soivan musiikin tahtiin. Ja haluaisin ylpeänä äitinä korostaa, että nimenomaan tahtiin.

No, siitähän tämä meno on sitten vain villiintynyt. Nykyään Nasu tunnistaa jo sanan "tanssi" ja "tanssia, tanssuntaa" ja alkaa välillä tanssia pelkästä kehotuksesta, ilman musiikkiakin. Mutta parastahan tuo jammailu on kunnon biisin tahtiin ja biisejä tässä taloudessa riittää, meillä kun soi usein musiikki kotona.

Kuopion reissulta ostimme Nasulle sen elämän ensimmäisen lastenlevyn. Valintaan vaikutti härskisti se, että kyseisellä levyllä oli kuta kuinkin kaikki äidin omat lapsuudensuosikit aina Tao Taosta Maija Mehiläiseen ja Rölli-biiseihin. HIintakin oli suorastaan huikea, kokonaista 4,99€. Elköön Kuopion Anttila! Tämän levyn biisit ovat nimittäin naperon ihan ykkössuosikkeja, ainakin mitä tulee tanssimiseen.


 Ai jai mikä hittikimara-levy.

Setäni Jussi on kertonut minun olleen pienenä hänen "huilu-tyttönsä", mitä hän aina herkällä hetkellään muistelee. Tarina menee niin, että Jussi-setä oli tullut meidän kotiimme vieraisille, ottanut huilun esiin ja alkanut soittaa. Ja katso! Jostain oli pieni Heli oli myyrynnyt paikalle, noussut pystyyn ja alkanut tanssia huilun tahdissa.Tätä Jussi-setä ei koskaan unohda.


Tässä Nasu tanssii mummulan terassilla kesäsateessa ja keittiössä aamutuimaan.

Olen yrittänyt kuvata nasukan tanssimista videolle jo jonkin aikaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Koska on kameran säädöt olleet ihan pielessä, koska kamera itse hukassa. Mutta jokin aika sitten onnistuin taltioimaan pätkän yhtä naperon keittiötansseista, tällä kertaa ilman taustamusiikkiakin. Joskus vain tanssituttaa, tiedättehän?

Ja koska amatööriäiti ei kiireessään tajunnut kääntää kameraa oikein päin, eikä löytänyt ilmaista softaa joka videon kääntäisi (saa vinkata!), joudutte te nyt katselemaan naperon tanssia niskat kenossa. Pahoitteluni tästä.

Nasu jammaa.

8 kommenttia:

L-E kirjoitti...

Meidän lapsi ei ehkä vielä tanssi, se vaan pomppii ja nyt kun pääseee itse pystyyn niin se pomppii päivät ja yöt (olit huoh niiin oikeassa.

Mutta tokihan tuo tanssiminen on kulkeutunut geeneissä Nasuun :D. Ainakin äitini sanoi pomppivaa ja ylös yrittävää naperoa katsellessaan että "sen täytyy olla geeneissä, sinä olit ihan samanlainen pomppija - ei hetkeäkään paikallaan."

Hih ja linkkasin sattuneesta syystä juuri blogissani sun yhteen postaukseen, toivottavasti ei haittaa. Mutta kun piti osoittaa "syyllinen" ;).

L-E kirjoitti...

Oho, yks sulkumerkki jäi puuttumaan ).

Salla H kirjoitti...

Mää ostin kanssa uuden kameran ja sillä sitten otin innokkaasti videokuvaa. Otin tietty pystykuvaa, että lapsi mahtuu isompana kuvaan ja mietin, että miksi se kääntäminen on jotenkin niin hankalaa (kääntö muuten onnistu ihan picasassa ja sitten muistaakseni myös windowsin omalla kuvaselaajalla, siitä en oo varma, mutta picasassa ainakin).

No sitten aloin insinöörimäisesti miettiin asiaa ja laskin yhteen 1+1 ja totesin, että niitä pystykuvatelkkareita ei taida olla kun speden sketseissä. Ja siinä taitaa olla se syy miks niiden videoiden kääntäminen ei oo ihan niin triviaalia kun valokuvien ;)

Hauskaa viikonloppua sinne! Tää mamma lähtee lasten hakuun :)

Satu kirjoitti...

Minä kun aikanaan lähetin miehen ostamaan ensimmäistä lastenlaululevyä, niin se tuli kotiin M. A. Nummisen Valtava jänis kokoelman kanssa. Mulla soi vielä 8 vuotta myöhemminkin päässä "kuinka saisin rikki kookospähkinän"...

Kati kirjoitti...

Meillä Mini tanssii kans aina kun kuuluu laulua,mä raakun aina kun ne syö, ja siinä se heiluu syöttiksessä. Kannatan kans linjausta että lapset kuuntelee aitoa lastenmusaa jolla itse on kyllästetty pienenä, eikä mitään ladygagaa :) Meillä on kans Valtava Jänis ja vaikka mitä vanhoja ihania levyjä. Tosin isommat ratsas isänsä levyhyllyn ja Iron Maiden menee 6 ja 8-vuotiaille jo täysin. Vois se kai huonomminkin olla?

Heli kirjoitti...

L-E: Joo, otan osaa :( Juurikin tuo pomppiminen aiheutti meillä ne yövalvomiset, mutta olen tässäkin nyt oikeassa kun sanon, et se on vaan vaihe joka kyllä loppuu aikanaan. Ja voi loppua yllättävän piankin - TSEMIÄ! Lähetänkin tästä virtuaalivoimia aimo kasan - noin!

Ihan mahtavaa, että innostuit Nasun lätsästä ja hommasit se kans itse - meidän naperot vois nyt olla hattusamiksia hiekkiksella :) Ja toihan on ihan mahtava lätsä, selkeästi mallinsa vuoksi yksi meidän lemppareista. Ja menee (ainakin lupaavat että menee) 2-vuotiaaksi saakka. Joten loisto-ostos L-E! :) Se mistä oon kade, on noi saman kuosin housut. Mekin tarvittais tuosta kuosista jotain nyt ku se haalari on jäämässä pieneksi - > Huutikseen...

Salla H: No nyt tuli megahyvä vinkki, koitankin heti Picasalla kääntää ton videon ja postaan sen sit uudelleen! Miten ihmeessä en itse edes tajunnut koittaa Picasaa? Blondi. Iso kiitos ja kumarrus tästä Salla!

Satu: Aahahhahaha :D Miehesi tietäen voin hyvin kuvitella tilanteen ;) Ja Numminenhan on loistava! Erityisesti tuo kookospähkinä - ja alkoi muuten heti soimaan päässä vaikken ole varmasti kuullut koko biisiä pariinkytä vuoteen.

Kati: Hyvä Mini! Ja hei, meillä Nasukin kuuntelee Maideniä, tosin se on (vielä) isin valitsemaa musaa, mutta jokin sanoo mussa että näin ei tule olemaan kauaa...

Noora K kirjoitti...

Meilla on tuo sama CD jossakin :)

Heli kirjoitti...

Noora K: Eikös olekin ihan ässä? :)