sunnuntai 7. elokuuta 2011

Jossain Jyväskylän ja Jämsän välillä

Piipahdimme tuossa viime päivinä isäni mökillä Jyväskylän tuolla puolen. Sääksi ei oltu luvattu mitään mahtavia kelejä, mikä tuntui tyypilliseltä meidän säkältämme. Hikihelteellä hikoillaan kaupungissa ja viileämmillä keleillä mökkeillään saaressa. Näin se näyttää menevän. Mutta eipä tuo säätila juuri haitannut, jo ensimmäisenä iltana Nasu pääsi koekylpemään vaarin ostamassa ältsin makeassa perhosaltaassa.

 Perhosen toiseen siipeen vaahtokylpy, toiseen viruttelukylpy.

Nasua hieman ihmetyttää elämänsä ensimmäinen vaahtokylpy.

Minäpä otan yhden tuollaisen kuplakasan käteeni.

Vaahtokylpy ja erityisesti perhosen suusta suihkuava vesisuihku riehaannuttivat Nasun täysin ja altaassa pulikoitiinkin oikein urakalla. Mutta mikäs sen mukavampaa lapsenhoitoaikaa kun istua terassilla auringonpaisteessa, turista aikuisten juttuja ja vahtia toisella silmällä ettei nassikka huku. 

Mikä ihme se tuolta perhosen suusta suihkuaa? Könyänpä lähemmäs.


Hui jui, kylläpä häikii. Heitäs mutsi joku lätsä mun päähäni. 

Mökkeillessä täytyy tietenkin olla mökille sopivat vaatteet mukana. Tällä kertaa menin kyllä niin syvälle metsään pakkausteni kanssa, ettei tosikaan. Pakkasin nimittäin mukaan pelkkiä hellevaatteita, mekkoja, shortseja ja lyhythihaisia bodyja. Kaiken voinee tiivistää siihen, että lähdin itsekin matkaan pelkissä läpsyttimissä, vailla kunnon kenkiä tai sukkia. Niinpä sitä sitten tuli iltaisin hieman kylmä.

Nasu sen sijaan ei antanut amatööriäidin puutteellisten pakkausten ja varustearsenaalivajausten haitata, vaan se tutustui suurella innolla ja energialla ympäröivään luontoon. 


Hei mutsi, mitä ihmettä tämä on? Siitä saa paloja käteenkin, siistiä!


Pieni tutkimusmatkailija tutustuu luontoon.
********
Maatila body - Lindex
Maatilia velourhaalarit - Lindex

Mökillä tietenkin saunottiin ja uitiin. Voin ylpeänä todeta, että siinä kylmältä tuntuneessa vedessä uin kyllä itsekin, tosin suoraan löylyistä mikä vesi vaan tuntuu kylmältä. Tosiasiassa mittarin mukaan järven lämpötila oli päälle kaksikymmentä astetta, kröhöm. 


Nasu pulikoi ja saunoo kuin vanha tekijä. 

Nasukalla on myös uusi intohimo - tai oikeastaan voisi sanoa, että naperon pitkän linjan harrastus on nyt ottanut käänteen kohti vakavanpuoleista intohimoa. Tämän intohimon kohteena on kukat. 

Nasu nimittäin rakastaa kukkia, ihan kaikki viherkasveja. Ei haittaa onko rehu kukkivassa kukassa vai ei, kukoistaako se vai onko jäljellä enää muutama varresta surkeana roikkuva lehdenrääpäle. Nasu ei syrji, se tutkii ja syö niitä kaikkia.


Jaahans, onpas täällä kivan värisiä ja ihanan pehmoisia kukkia.
Kato mutsi mitä mä löysin!
********
Retroleijona  body - Tutta
Lököttävä persaus - Riemuisa merkki yhä jatkuvasta vaipattomuudesta

Mökillä ilma on raikas, puuhattavaa paljon ja yöunet sen mukaiset. Vaikka napero onkin nyt jo jonkin aikaa nukkunut yönsä (lukuunottamatta satunnaisia härö-öitä), veteli se mökillä yli kaksitoistatuntisia yöunia, kolmen tunnin päikkäreillä höystettynä. Ihan näin hyviin suorituksiin ei täällä kotona kovin usein silti päästä, vaikka ehjiä yöt jo ovatkin.

Kesän kukkaistyttö mökkeilee.

7 kommenttia:

L-E kirjoitti...

Ihana kissalätsä ja perhosallas! Olemme suorastaan mykkinä kateudesta :D. Tuo perhosallas on jotain niin käsittämätöntä että enpä olisi uskonut sellaista olevan olemassakaan :D.

Vähäsen on kyllä ilmoja pidellyt, minä taas kuulemma ylipuin naperon tänään ulkoillessamme - mumma sanoi ettei täällä noin kylmä ole... Mutta ei naperolla ollut edes kuuma niska tai hiki niin kai sillä ihan sopiva oli. Tällaisella amatööriäidillä (kyllä tunnustaudun myös sellaiseksi) menee kyllä usein sormi suuhun tuon säänmukaisen pukemisen kanssa :O. Aina kun tottuu johonkin säähän ja sen mukaisiin vaatteisiin niin eikös tuo sää mokoma mene ja vaihdu ihan toisenlaiseksi.

Kati kirjoitti...

Hei L-E ja Heli, mä en taida enää olla amatöörimutsi mutta sormi suussa pukemisen kanssa edelleen -jo kahdeksatta vuotta!Mun pelastus on naapurissa asuva kaverini, jonka kanssa ulkoilen.Ei kun soitto aamulla et mitä te puette, ja sen mukaan sit mennään :)
Perhosallas on HIENO!!Ja olis invaasiollekin passeli, mistähän tuommoisia saa?

Heli kirjoitti...

L-E: Nasulla on noita eläinlätsiä kolmekin ja olen juuri laittamassa kamaa Huutikseen myyntiin. Sinne päätyy myös ainakin yksi lätsä, joten käypä kurkkaamassa sit kun saan ne hakattua (ilmotan sit). Toi perhosallas on kyllä kingi munkin mielestä, nauraa hohotin ääneen ku iskä kaivo sen esille :D Ja ei, mä EN vana opi pukemana tuota nassikkaa. Juuri kun paukkupakkasissa onnistuin, ni helteet veti taas koko homman ihan sekasin.

Kati: Ihana kuulla, että emme ole yksin ;) Saiskos sitä sun kaveriasi lainaan? Ja täytyy kysyä isiltä mistä tuo allas on, en itsekään ollut uskoa silmiäni ku näin sen :D Invaasiollehan toi olis ihan megahyvä -kummallekin oma allas!

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko se väsymystä siitä kun on päivän töissä pyöriny ympäriinsä 20 tenavan kanssa mutta aloin hekottamaan kuin vähäjärkinen tuon erään kuvan kuvatekstille! "Lököttävä persaus" Huhhuh, ihan vatsalihaksiin otti :D

-E

Heli kirjoitti...

-E: Ei s eole väsymystä, se on sitä hyvää huumorintajua (haistatko omakehun?) ja tervetullutta naurua, joka pidentää ikää :)

Mä muuten ihailen sua - 20 tenavan kanssa ympäriinsä koko päivä? Hyvä ku mä jaksan tota yhtä, välillä laiskasti sitäkään...

Anonyymi kirjoitti...

Ei se haittaa vaikka omakehukin välillä haisee :)

Eikä sitä pahemmin passaa minua ihailla,sinä sentään oot äitinä ihan 24/7, mää juoksen mukuloiden perässä vaan perustyöpäivän verran 5 kertaa viikossa :)

-E

Heli kirjoitti...

-E: Ja välillähän se omakehu tosiaan täällä meitsin blogissa haisee, hehe. Amatööriäiti tarvitsee kehujaan. ja hei, sä juoksen mukuloiden perässä monikossa, mä vaan ton yhden albiinon :)