keskiviikko 3. elokuuta 2011

Yksivuotisneuvola

Aamulla lähdettiin koko perheen voimin kohti neuvolaa ja päälle valittiin ruskeaa. Jotenkin näin monen päivän väri-ilottelun jälkeen teki mieli pukea jotain tummaa, äitikin oli (taas) mustissaan. Toinen syy valittuihin haalareihin oli niiden helppopukisuus, neuvolassa kun joutuu aina pukemaan ja riisumaan toistuvalla syötöllä.

Asun jouduin nyt kuvaamaan huonommalla kamerallani, se rakas kun on jo toista päivää hajalla (miksei kukaan korjaa sitä?).


Venatkaas, mä tarkistan vaan postin ennen ku lähdetään.
********
Pöllö body - Lindex
Ruskeat froteehaalarit - Tutan retroa, löytö Huutiksesta

No niin, tulimme juuri neuvolasta ja menihän se sitten juuri päinvastoin kun mitä ajattelinkin. Olin varautunut saarnaan nappulan hoikkuudesta, mutta uusi neuvolantätimme Virpi onkin samaa maata kuin ihana Maiju! Piut paut kaikille käyrille ja sille, että "pitäisi painaa jonkin verran". 

Täti totesi nasukan olevan vallan pirteä, hyvin kehittynyt, elinvoimainen ja terve ikäisekseen. Niin, ja tietenkin yhdessä tädin kanssa ihailimme naperon kävelyä ja pottaosaamista. Sehän nyt on selvä, lapsemmehan on nero, hehe.

Mutta oikeasti, ihanaa että tämä uusi neuvolantätimme on niin samalla kartalla kuin me miehen kanssa. Lapsentahtisesti mennään kaikessa ja nasukka on juuri hyvä noin kun se on. Pituutta oli ruhtinaiset 72cm ja painoakin kahdeksan ja puoli kiloa. Ei näillä mitoilla ehkä nyt mitään kasvumitalia voiteta, mutta hienosti pärjätään joka tapauksessa. 

Rokotepläjäyskin ammuttiin taas reiteen, yksi kappale kumpaankin. Mies jännitti neuvolan rokotuksia meistä eniten ja hoki vaan matkalla neuvolaan, kuinka "pikku raasua kohta pistetään, ai jai". No, hyvinhän ne tuikkauksetkin meni, katsotaan nyt millaiseksi päivä kehittyy. Kipulääkkeet ovat jo valmiina...

7 kommenttia:

L-E kirjoitti...

Teillä käytetään siis saman kokoisia vaatteita kuin meillä. Höh, minä kun olisin niin voinut kierrättää teiltä pari vaatetta meille :D. Noh, pakkoko sitä on kasvattaa tuollaista herneenversoa. (Eikö ollut hienosti ilmaistu asia ilman vertailua?)

Mutta olen kyllä täsmälleen samaa mieltä että piut paut käyrille! Jokainen kasvaa omaan tahtiin, piste.

Meidän superälykäs naperomme keksi eilen että haa, sängyssäkin voi nousta seisomaan ja nyt se ei sitten muuta teekkään :/. Äiti on vähän väsynyt, mutta eiköhän se taas tästä. Tuo napero on ilmeisesti nyt päättänyt että kerran jo kolme kuukautta häntä on luultu jo vuoden täyttäneeksi niin pitänee saada nuo taidotkin kokoa vastaaviksi ;D.

Kati kirjoitti...

Heli-brutukseni, et kai sinäkin pukeudu pääsääntöisesti mustaan :) Käyrät hauskoja-meillä 10kk neuvolassa Jönssiveijari oli 75,3cm ja 11,3 kg, ja painokäyrä raukalla ihan romahtanut. Pokalla kysyin neuvolantädiltä et pitäisikö tästä olla huolissaan. Ei kuulemma, hehee. Onko muuten nuo ne piikit josta voi tulla kova kuume 2 vkon päästä?Tai joskus?Voi Nasua. Minäkään en pidä pistämisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan siro Nasu-tyttö. :)
Käyristä viis kunhan lapsi on tyytyväinen, näin onneksi ajatellaan meidänkin neuvolassa. Meidän poika on aika pötkylä, 5kk neuvolassa mitat oli 8520g ja 69cm, ensi viikolla sitten kuullaan miten 6kk käyrät menee. Mä olen oikeasti ollut ihan kriiseissä tuosta kasvutahdista kun kaikki ihanat vaatteet jää niin nopeasti pieneksi. :D

Eeva

Viona kirjoitti...

Meillä oli kovin kuumeinen ja tuskainen vauvaparka noista rokotteista monta päivää. Toivottavasti selviätte helpommalla.

Missä muuten on se tissipostaus, jota Blogger mainosti toissapäivänä mutta jota en ole päässyt lukemaan? :) Mulle on kovasti ajankohtaista lukea vieroitusaiheisia tissikirjoituksia! (Meillä on mennyt kivuttomasti, Lilja ei edes kelpuuta rintamaitoa enää kuin unisena öisin, muuten tarjottaessa puree. Ja lehmänmaito onneksi on alkanut maistua.)

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin typykkä on aina ollut pienikokoinen (1v neuvolassa 72cm/7.5kg, 2v 84cm/10kg) mutta onneksi meillä on aina olleet ihanat neuvolantädit jotka eivät ole ruenneet paasaamaan rasvalisistä ym. koska tyttö on hyvinkin eläväinen eikä missään nimessä voi nälkiintyneeksi sanoa.:D 'Kasvaa omalla käyrällään' on erittäin hyvä toteamus.:)

p.s Nasu on niin söpö!:)

t. Murunmami

Heli kirjoitti...

L-E: No voi sun sentään! Jotain vaatteita kyllä olin laittamassa jo vaatekaapin siivouksen jälkeen myyntiin, vaikka lappujen mukaan 74olivatkin ja edelleen Nasun päälle menivät. Mutta eipä ne sitten kauaa teidän naperollekaan mene, hö! Otan muuten osaa tuosta sängyssä seisomisen oppimisesta - ainakin meillä se johti infernaaliseen yökyöpelöintiin, kun napero unissaankin nousi seisomaan sängyssään. Lukemattomat kerrat käännettiin sitä yön aikana sit takasin makuuasentoon. Mut ehkä teillä se ei johda siihen *nostaa peukut pystyyn*

Kati: Kyllä, meet the female Darth Vader! Pretty in black ;) Jönssihän jyrää nasukan mennen tullen... :D Kyllä näistä piikeistä kipiäksi kuulemma tulee ja me jaettiin tämä vuosipläjäys niin, et yhden piikin napero saa vasta 3kk päästä. Ei haluttu ampua kerralla liikaa, kun tuo jakokin oli tädin mielestä ihan ok. Tiedä sitten, mikä noista piikeistä aiheuttaa mitäkin, ainakin eilisen nassikka oli kyllä itkuinen ja selvästi kipiä :(

Eeva: Juuri niin, SIRO! Ihana pötkylä teillä, olishan sekin söpöä, jos natiaisella olis edes vähän reisimakkaroita... ne on musta niin söpöjä! Mut näillä kepeillä mennään ;)

Vadelmia: Niin oli nasukkakin kipeä sit heti koko eilisen illan, toivottavasti jää siihen :( Siunatut särkylääkkeet!

Oletpa tarkkanäköinen! Tissipostaus on tulossa, julkaisin sen vahingossa keskeneräisenä, kun juttua riitti tisseistä sit enemmänkin. Eli se on tulossa tässä lähipäivinä ja on aikas pitkäkin. Tisseistä kun piisaa asiaa ;)

Murunmami: No mutta, muruhan on ollut ihan nassikan mitoissa! Ja hyvä puoli asiassahan on tietty se, et vaatteet ku vaatteet sopii. Metsolallakin on välillä niin kaposia vaatteita, että! Mut aina ovat istuneet hienosti nasukalle, äidin lompakko vaan kiittää :) Ja Maijun korvaava Virpikin oli onneksi vallan ihana neuvolantäti, ei paasannut mistään ruokamuutoksista, ravintolisistä tai muustakaan.

Nasu kiittää söpöksi kehumisesta ja toteaa olevansa hieman eläväinen hänkin ;)

Heli kirjoitti...

Vadelmia: Taidankin nyt heti kirjoittaa sen tekstin loppuun ja julkaista pian, uteliaisuutta kun löytyy ;)