torstai 25. elokuuta 2011

Syksyn puuhapetet

Tänään kävimme elämysmatkalla Lielahdessa Tampereen naapurikuntien sijaan, kuten eilen vielä suunniteltiin. Ohjelmassa oli kirppiksiä ja ulkona syömistä, minkä vuoksi Nasullekin puettiin päälle tuo Dunsin ihana kesähaalari. Aurinko nimittäin paistoi ainakin täällä Tampereella ja oli sellainen ihanan viipyilevä olo. Tiedättehän: kesäinen aurinko lämmittää vielä ja kun kääntää kasvonsa kohti sitä, voisi hetkeen unohtua kokonaan.

Nasusta on tullut suoranainen vakivieras vessassamme. Kaikki siellä oleva kiinnostaa aina vessapaperista pyykinpesukoneeseen ja tietenkin siihen vessanpyttyyn. Kohta en enää muista miltä tuntui istua pissalla yksin, nykyään kun on aina tuo pikkuassistentti tarkkailemassa toimitusta. Erityisesti vessan vetäminen on se hetki, kun Nasu ilmestyy sukkana paikalle.  

Hei mutsi, olit sä tulossa pisulle vai? Kato ku mä vedin sulle jo paperit valmiiksi.

Vessa vedetty, samoin paperit. My job here is done.
********
Voikukkahaalari - Duns

Nyt olen kuulkaas yllättänyt itseni. Ja luultavasti Nasunkin. Aion nimittäin ensi syksynä olla Äiti Puuhakas ja olen ilmoittanut meidät nasukan kanssa muskariin ja taaperosirkukseen. Viime keväänähän me kävimme flamencomuskarissa ja tänä syksynä olisi tarkoitus kokeilla yhtä toista, hieman lähempänä meitä olevaa muskaria. Erityisen innoissani olen kuitenkin siitä taaperosirkuksesta, kiitos vaan lukijallemme Elisalle vinkistä!

Etukäteen, ennen vauvan syntymää, en todellakaan ajatellut olevani näin puuhakas äiti. Päätin sisukkaasti, että minähän en sitten missään iltapäiväkerhoissa, muskareissa tai muissa touhusirkuksissa vauvelin kanssa pyöri. No enpä! Eli lisätäänpä taas tämäkin siihen pitkään listaan syödyistä sanoista...

Mutta, selityksiä minulla piisaa, kuten aina. Homma nyt vaan on mennyt niin, että napero tämän tahdin määrää, en minä. Ipana on nimittäin nyt kävelykykynsä myötä käynyt niin puuhakkaaksi ja meneväksi, että se silmin nähden yksinkertaisesti pitkästyy kotona. Täällä on aina ne samat nurkat ja tutut esineet, ei mitään tarpeeksi jänskää joka pitäisi nassikan tyytyväisenä viikosta toiseen. 

Ja nyt ei tarvitse vielä vetää henkeä kauhusta, kyllä me naperon kanssa käymme eri paikoissa ja ulkoilemmekin. En ole maalailemassa elämästämme kuvaa, jossa ipana istuu neljän seinän sisällä kuin mikäkin elinkautisvanki. Ehei, kyllä me kämpästä poistumme. Näemme ystäviä, vierailemme, käymme leikkimässä ulkona. Mutta se ei välttämättä ole aina niin säännöllistä ja nojaa suoraan sanottuna liikaa minun viitseliäisyyteeni. 

Nythän on niin, että minä tässä tarvitsen rutiineja. Ihan kuten oman kuntoilunikin kanssa, tarvitsen selkeät ajat ja puuhat, joihin tulee mennä. Ikään kuin lukujärjestyksen. Kyllähän minä voisin Nasun kanssa mitään olla harrastamatta, mutta sitten syksyn ankeiden kelien saapuessa laiska äiti minussa haluaa kuitenkin jumittaa päivät sisällä eikä pakkautua ulos Suomen syksyssä herttaisesti vihmovan sateen armoille. 

Ja kun tarpeeksi sisällä vaan köllitään, alkaa äidin nassu käydä ipanan hermoille. Jonka jälkeen ipana käy äidin hermoille. Ei hyvä.

Lyhyestä virsi kaunis. Sain nyt siis varattua meille harrastuspuuhia, jonka ansiosta meidän tulee nyt joka viikko lähdettyä pois kotoa. Uusissa puuhissamme ipana näkee muita lapsia ja me saamme yhdessä puuhata jotain erilaista. Koko pitkän syksyn ajan syyskuusta jouluun (en tiedä miksi, mutta minusta syksy on ehdottomasti pisin vuodenaika). Näin nassikalla ei mene hermo minuun eikä minulla siihen. Ainakaan ihan joka päivä, hehe.

7 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Suunnitelmat kuulostaa hyvältä. Mä ajattelin, että jos minäkin raahautuisin noiden kahden hurjan kanssa johonkin äiti-lapsi -kerhoon syksyllä. Meidän vieressä on yksi paikka ja siihen olisikin kätevä käppäillä lasten kanssa. En taida kahden pienen kanssa viitsiä muskariin tai vastaaviin lähteä. Onneksi ystävät lapsineen on olemassa niin ei tarvitse aina kotona vaan jumittaa :)

Minkä ikäinen Nasu nyt on?

Salla H kirjoitti...

Kuulostaapa toi sirkus kivalta! Mun mielestä noi harrastukset kyllä on tosi kivoja, niihinhän ei kuitenkaan oo pakko mennä, jos on muuta mukavampaa tiedossa :) Rytmittää viikkoa mukavasti ja voi siellä turista muiden mammojen kanssa mukavia.

Viime vuonna meillä olikin lähes päivittäin joku ohjelma (esikoinen täytti syyskuussa 2v ja todellakin kaipasi muutakin kun mua ja pikkusiskon rääkymistä). Vauvarukka ois ehkä kaivannutkin vaan sitä kotona notkumista, mutta niin se vaan päiväunien katkomisen ja kaiken uhalla raahattiin mukaan :)

Nyt tässä olen katsellut syksyä ajatellen harrastuksia, mutta haluista huolimatta järki sanoo, että päiväkodin lisäksi ei paljon harrastuksia voi olla :( No esikoinen menee temppukouluun ja ex-vauva jatkaa siellä vauvauinnissa (tylsää vaan, että hervannan uikku on vieläkin rempassa ja meidän ryhmän alkamisajankohdasta ei oo tietoa :( )

Menettekö vielä vauvauintiin?

Heli kirjoitti...

Maria: Mä optimistisesti ajattelen, et jos suunnittelu nyt olis vähän niinku puoliksi tehty :) Eli enää ei tarvitse ku raahautua kiltisti viikottain noihin puuhiin... tiedän itsestäni et ku keli käy kamalaksi, ei se niin helppoa ole. Mielummin jäisi kotiin kuuman kahvikupin seuraksi. Voi, olisipa meilläkin lähinurkilla ystäviä lapsineen :( *kade*

Nasu on nyt melkein päivälleen kolmetoista kuukautta.

Heli kirjoitti...

Salla H: Oho, kirjotettiin samaan ikaan ja jäi vastaamatta sulle :) Mäkin salaa toivon, et tutustuisin toisiin äiteihin noissa harrastuksissa, kattoo ny...

Me skipattiin se vauvauinti nyt syksyltä, koska joku meistä unohti ilmottautua *kröhöm*

Salla H kirjoitti...

Maria: sulle vielä kommenttina (en yhtään tiedä minkä ikäsiä sun lapset on), että me käytiin viime vuosi (syksy 2010 ja kevät 2011) semmoisessa sisarusmuskarissa, joka oli tarkoitettu 0-3 vuotiaille. Mun lapset on syntynyt 9/08 ja 6/10. Siellä muskarissa oli kaikki samassa jamassa, vauvat oli muutaman kuukauden välein syntyneitä ja isoveljet (kaikki tosiaan poikia) oli kanssa kaikki melkein saman ikäisiä.

Voin kyllä suositella tommosta. Tosi mukavaa, kun kaikki oli samassa jamassa :)

Maria kirjoitti...

Salla: Enpä olekkaan moisesta kuullut! Meillä lapset on neiti 7kk ja isoveli 1v.9kk. Täytyy selvittää, että onko täällä meillä tuollaista. Kahden kanssa tuo raahautuminen on jotenkin vielä hankalampaa, olevinaan :D Varmasti sekin tilanne muuttuu kunhan kasvavat vähän.

Maria kirjoitti...

Ja sitähän mun piti vielä laittaa, että ei meilläkään tässä ihan naapurissa ystävät asu vaan autolla saa ajella kyläilemään (tai pyöräkärrillä :D).