maanantai 4. heinäkuuta 2011

Nasun uusi istuin

Jottei tämä blogi nyt täysin muuttuisi sääblogiksi totean vain ykskantaan, että johan voi sää äkisti muuttua. Only in Finland. Hellelukemat vaihtuivat yön aikana +10 asteeseen, mikä toisaalta oli kyllä meikäläiselle jo ihan tervetullutta. Älkää käsittäkö väärin, rakastan kesää ja lämpöä, mutta nyt oli ihanaa vaihtelun vuoksi pukeutua farkkuihin. Varsinkin kun säärikarvat kaipaisivat kynimistä ja laiskottaa.

Nasullekin sai taas valita päivän asun ja siitä riemastuneena päädyimme verkkariasuun. Tuo on kyllä ihan mahtava tuo Shampoodlen asu, se(kin) tulee mahtumaan naperolle vielä pitkään. Sen verran hartaasti sai noita lahkeita rullata. Löysin Huutiksesta puoleen hintaan myös nuo uudet ja korkkaamattomat Starchildin enkelitossut, toisen suurijalkaisuus kun on toisen ilo. Naperolle nuo 6 kk-1v. koon tossut on kyllä vielä liian isot, mutta parempi niin päin.

Härregud mitkä töppöset! Mutsiiii... nää on kyllä jo tosi prinsessat.


Iskä hei, tuu ny säkin kattoon mitä toi on mennyt ostamaan mulle. 
Sydämiä tossuissa ja sydämiä tässä herkullisessa kaulakorussa.

Muutaman illan perusteellisen nettitutkiskelun jälkeen kävimme sitten tänään ostamassa naperolle uuden istuimen sen vauvamaisen turvakaukalon tilalle. Kokonsa puolesta nassikka kyllä vielä menisi Maxi-Cosiinsa, mutta mielenkiinnon puolesta ei. Eli ei kun kohti isojen tyttöjen istuinta.

Päädyimme sitten Maxi-Cosiin tässä seuraavassakin istuinluokassa, kutsukaa vaan merkkiuskollisiksi. Pitkälle siksi, että tuo Cabriofixin turvakaukalo on ollut niin loistava ja olemme olleet siihen tosi tyytyväisiä. Toinen olennainen pointti oli Autoliiton sangen kattavat turvatestit, joissa tuo meidän Maxi-Cosin turvakaukalo ja  havittelemamme turvaistuin olivat saaneet luokkansa parhaat arvosanat. Kaukaloissa se oli "erittäin hyvä", istuimissa "hyvä". Yksikään turvaistuin ei siis yltänyt tähän "erittäin hyvä" -kategoriaan, mikä on omalla tavallaan kiinnostavaa.

Varsinainen Maxi-Cosi perhe. Kaukalosta istuimeen ja Visa kiittää.

Mutta istuin on nyt hommattava, joten Maxi-Cosin Tobi se sitten on. Oletteko muuten katsoneet noita Autoliiton testien törmäysvideoita ikinä? Jos ette, en suosittelekaan. Jotenkin sitä meinaan kuvittelee nuken tilalle sen oman ipanansa ja se ei ole mikään suoranaisesti mieltä ylentävä ajatusleikki. 

Ja ennen kuin ehditte rääkäistä mitään, totean lyhyesti ja ykskantaan että kyllä. Tobissa vekara istuu naama menosuuntaan päin. Ja kyllä, olemme täysin tietoisia siitä, että suositusten mukaan alle 3-vuotiaan lapsen olisi parasta matkata selkä menosuuntaan päin. En todellakaan halua ajautua tähän keskusteluvääntöön yhtään syvemmälle (netti on täynnä sanapainia asiasta), vaan totean ykskantaan että autoomme ei tuota "selkä menosuuntaan" - istuinta enää järkevästi saa. Piste.

Niin mitä sanoit äiti? Että älä syö tätä vai?


Katsos tätä! Kjäh kjäh... 
**********
Violetti pallobody - Nanoou
Violetti verkka-asu - Shampoodle
Ihanat enkulitossut - Starchild
Sydän kaulakoru - Marc Jacobs (pakko mainita, sillä se on ainoa omistamani asia kyseiseltä herralta. Ja sekin nyt Nasun naarmuille kaluama)

Jo pelkkä paluumatka Lielahdesta Tammelaan oli hauska. Nyt kun Nasu sijaitsee lähellä meitä naama oikein päin, on ihan erilaista matkustaa yhdessä. Tarvittaessa pystyn vaikka syöttämään Nasua ja erilaisten lelujen yms. inspiroivien hilavitkuttimien ojentelu vaativiin pikku kätösiin helpottui juuri potenssiin kymmenen. Puhumattakaan siitä miten ipana saadaan istuimeensa - ei enää selkä kiemurana suoritettuja akrobatiaheilautuksia! Jeejee ja vanhusten selät kiittävät :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sama juttu meillä tuon istuimen kanssa. Autoon ei mahdu selkä menosuuntaan-istuin, mikäli on tarkoitus että apukuskin puolella istuu joku.
Mikäli omatunto alkaa kolkuttaa, muistelen 80-luvun alkua kun minä ja 3 sisarustani matkustimme Datsun 100A:n takapenkillä ilman turvaistuimia ja vöitä.

T.Kaima

liiska kirjoitti...

oliko nasu riemuissaan uusista maisemista? :) nuo nanooun vaatteet on ihania herkkuja, en ole netistä löytänyt niitä (sopivan kokoisina siis) kuin huuto.netistä silloin tällöin hö!

Heli kirjoitti...

Kaima: Hienoa, kohtalotoveri! Samaa mäkin tiekkö mietin, samoin kuin sitä kuinka meille kahden siskoni kanssa myös tehtiin siskonpeti auton tavaratilaan ja siellä matkattiin pötkötellen tuntisotalla... ;)

liiska: Kyllä se ihmeissään oli ja maisemia enemmän innoissana ehkä vanhempien läheisyydestä ja naamoista. Ihan ku me nyt oltais jossain poissa oltukaan, vaikka tosin naperollehan me ehkä ollaan oltukin. Kun ei sieltä selin ollesta turvakaukalosta mitään nähnyt.

Tuo Nasunkin Nanoou on Huutislöytö, en ole juuri muualla mäkään niihin törmännyt. Mut ihania todella ovat!