tiistai 5. heinäkuuta 2011

Ärsyttävä päivä

Näitä sattuu kaikille, ärsyttäviä päiviä. Kaikki lähti nimittäin jo heti aamusta pieleen, kun Nasu jostain käsittämättömästä syystä johtuen päättikin herätä kello 06. Siis kello kuusi! Napero, joka ei juuri koskaan herään ennen yhdeksää. Ja koska minä en tietenkään mitenkään voinut arvata moisen tuskaherätyksen väijyvän aamussa, yökyöpelöin edellisenä iltana sen verran kunnolla, että kaiken kaikkiaan unta paukahti mitariin ruhtinaalliset neljä tuntia.

Eikä siinä mitään, voihan sitä joskus aikaisikin herätä. Mutta kun napero on ollut koko päivän sitten vielä pahantuulinenkin, ikään kuin ilkeänä bonuksena tuskaisesti alkaneeseen päivään. Ihan kuin se olisi minun vikani, että hänet kiskottiin niin aikaisin ylös. Tekisi mieleni selitää ipanalle, että asia on kyllä juurikin päinvastoin, mutta eihän tuo nassikka vielä mitään syy-seuraussuhteista tajua.

Pahantuulinen Nasu kitisi ja könysi koko päivän kuin lohikäärme, joksi sen sitten puinkin.


Kärttyinen pikku louhari.

Kärttyisyyteen ei auttanut kahdet kunnon päikkärit, ei hyvä safka, ei megaleikitykset. Kaikki lelut olivat tyhmiä, porukat ankeita ja tylsiä eikä maha täynnäkään ollut kiva olla. Puhumattakaan maha tyhjänä olosta. Tarkemmin sanottuna mitenkään päin, missään, ei ollut muutamaa minuuttia kauemmin kiva olla. 


Mitäs naksut täällä tekevät, tsihihi.
Hetkellinen hyvä tuuli keskellä kärttymerta. 

Pikku hiljaa päivän aikana paloi käämit vanhemmiltakin ja iltaan mennessä oltiin sitten jo koko perhe pahalla tuulella. Nasu vänkysi syliin ja sinne päästyä sieltä heti pois, mies ja minä istuimme lattialla ja kärsimme. "Pakko päästä juoksemaan", tuumasin ja pakenin lenkille. Joka sekin meni harvinaisen surkeasti, polveen vihloi ja nivunen kiukutteli. 


Kauan eivät naksutkaan kiinnosta. Ja otsan megakopsukin on muuttunut kauniin keltaiseksi.
***************
Maatila body - Lindex
Ihana louhariasu - Tinttu

Joten joo, ei ole mennyt putkeen tämä päivä, huomenna paremmalla onnella. Nyt täytyy lähteä rauhoittelemaan sängyssä seisovaa ja karjuvaa naperoa, joka mielettömästä väsymyksestään huolimatta ei näköjään aiokaan nyt nukkua. Huoh.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Onkohan nyt taas ilmassa jotain lasten aikaista heräämistä stimuloivaa itiöstöä?

Pikkulikka heräsi tänään jo 5.30. En antanut periksi ja sain tainnutettua viereen vajaan tunnin pyörimisen, hihittelyn, änkeämisen, murisemisen, äidin hiusten kiskomisen ja naaman raapimisen jälkeen. Tietenkin sitten piti jo nousta ennen puoli kahdeksaa. Syö äitiä tällainen.

Nasun hiukset kasvaa ihan silmissä! Ihku blondi! :D

Heli kirjoitti...

Ti: Ihan selkeästi jotain itiöitä leijuu, piru vie! Onnittelut tainnuttamisen onnistumisesta, mäkin yritin, mutta Nasu voitti sen erän. Kuulostaapa muuten tutulta nuo varhaiset sänkypuuhat teilläkin. On meinaan kyistä herätä siihen kun joku kiskoo tukasta tai puree nenään.