torstai 23. helmikuuta 2012

Rovaniemi Design Week

Heippa rakkaat lukijat, ihmettelette ehkä hiljaisuutta? No kah, armas blogistinne on eilen huristellut junalla tänne Rovaniemelle Rovaniemi Design Week -tapahtumaan, työn puolesta nääs. Ja onpahan meinaan ollut inspiroiva reissu! 

Ja heti kärkeen varoituksen sanaa: Nasu kun ei täällä ole mukana (hirveä ikävä!), keskittyy tämä postaus nyt designiin ja meikäläisen innostuksen kohteisiin. Eli Nasu-energiaa kaipaavat: joudutte nyt tyytymään aiempiin kuviin ja postauksiin, kuten muuten minäkin. Snif.

Ette ehkä odota tältä blogilta vuodatusta designista, eikä se tämän blogin pääfokuksessa olekaan, mutta annetaan nyt palaa designin kunniaksi. Ja, halusitte tai ette, sitä minä työkseni teen. Eli kiinnostaa meikäläistä niin maan vietävästi. Ja se selittänee myös intoni esimerkiksi sisustukseen, josta pyrin kirjottelemaan jatkossakin hieman enemmän, kuten aiemmin taisin mainitakin. Tällä hetkellä nämä omaan kotiin liittyvät sisustujutut taitavat löytyä vain tuon "koti"-tägin alta, jatkossa olisi ehkä selkeämpi kehittää niille oma tägi. Kahtellaan.

Mutta takaisin tänne lumiseen Rovaniemeen. Tänään meillä oli Design-seminaari, otsikolla "Bisnes, trendit ja muotoilu". Odotin jo ennalta aivan erityisesti seminaarin kahden puhujan esityksiä, eivätkä ne totisesti pettäneet. Toinen näistä oli miljoonayleisölle kirjoittava Tuija Seipell The Cool Hunter -blogista. Ai että oli lähteä lentoon, niiiiiiin inspiroivaa! Ja näätä kun olen, luikahdin vielä Tuijan puheille esitysten välissäkin, kerrassaan mahtava tyyppi.

Toinen esitys oli Rovion ("Angry Birds-firma") viestintä- ja markkinointijohtajan Ville Heijarin esitys. Joojoo, kyllä ne tiput jo tiedetään, mutta se mikä oli erityisen inspiroivaa oli heidän visionsa, aatteensa ja kykynsä muokata & johtaa omaa brändiään. Aaaah, ideoita alkoi kuulkaas taas pulputa kuin geysirissä ikään.

Pahoiteluni seuraavien kuvien surkeasta laadusta (Samsung ei näemmä ole vahvimmillaan hämyisessä salissa), mutta pakko se on muutama fiiliskuva yt tänne ladata. Jos ei muuta niin omiksi muistoiksi.


 Tuija puhuu asiaa. Design on kaikkialla.
 

Lisää, kerro lisää!!!

Olen myös ehtinyt tutustumaan paikalliseen suunnitteluun. Tässä muutama hauska yksityiskohta ennen kuin kiiruhdan illan cocktail-tilaisuuteen. Kyllä, luitte aivan oikein. Minä cocktail-tilaisuudessa. Mitähän siitäkin tulee...

Nostalgiaa...


 Reteän rouhealla vetskarilla.

Eli joku henkilö tuotemerkin "Janne design" takana oli keksinyt tehdä vanhoista C-kaseteista lompakoita. Kasetti vain puoliksi ja vetskari väliin, sisäpuolelle kangasta ja avot! Uniikki pussukka on siinä. Itseäni lämmitti erityisesti tuo vihreä siinä olleen suuren vetskarin takia. 

Nami nam.

Tähän herkkupöytään oli katettu sormuksia, rintakoruja, korvakoruja ja magneetteja. Kaikki herkulliseen ja ah niin tuttuun lakritsimuotoon puettuna. Näitä olen nähnyt myös muissa tapahtumissa tarjolla, taitaa olla monen suosikki tuo englanninlaku. On se ainakin suloisen näköinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voitko vähän kertoa nuista kasetti ja karkkitarjotinkuvista?? Siis onko ne jotain karkin näköseksi tehtyjä, mutta ei syötäviä ja onko kaseteissa vetskarit vai HÄH??

Heli kirjoitti...

Anonyymi: Tarkensin tekstiä, kun jäi kiireess selittämättä, sori! Eli olivat karkit sellaisia huovutettuja (jos oikein ymmärsin tekotavan) ja kasetit kahtia halkaistuja, välissä vetskari.