perjantai 18. marraskuuta 2011

Meandin renessanssi

Taisin joku aika sitten kirjoittaa siitä kuinka kyllästyin Me&I:n vaatteisiin. Meillähän oli niitä aika paljonkin kokovälillä 62-74, mutta sitten kyllästyin. Totaalisesti. Hinnat kipusivat Huutiksessa pilviin, osa vaatteista kauhtui liian nopeasti ja, no, ehkäpä vain sitten kyllästyin kaikkiin niihin kuoseihin aikani niitä tuijoteltuani. 

Ihaniahan ne monet vaatteet edelleen ovat, varsinkin ne Cecilia Blankensin mopsit, jotka taisivat olla viimeisimpiä hankintojani ennen paussin pitämistä. Mutta niin sitä vaan kyllästyi, ei kait siinä sen ihmeempää tapahtunut. Ihmisen mieli on ailahtelevainen ja kaltaiseni esteetikko kyllästyy välillä toistoon melko nopeastikin.

Mutta nyt viime aikoina olen löytänyt itseni uudelleen Meandin vaatteiden parista. Ne kilpparihaalarit jo Traderasta ostinkin, ikään kuin testimielessä että miltä tuntuu. Ja hyvältähän se tuntui, itse asiassa niin hyvältä, että piti sitten metsästää Traderata vielä nämä klassiset puputkin.

Okei, siis ensteks valitaan tämä pesuohjelma.
Ja sit otetaan linkous pois ja lisätään lämpötilaa...


Mua ei nyt huvita katsoa sinne kameraan, et sä mutsi näe et mulla on hommat tässä kesken?
**********
Valkoinen body - H&M
Pupuhaalarit - Me&I

Silti mua ei lakkaa yllättämästä se mihin hintoihin nuo Meandin aiempien mallistojen vaatteet voivat kivuta. Meillähän on pikkukakkoselle säästössä ne siilihaalarit (ovat muuten beiget, toim.huom) ja nyt jo niiden hinnat näyttävät kohoavan helpostikin sinne 40€ ja yli. Uutena Me&I:n haalarithan maksavat alle 30€. 

Ovatko Meandin vaatteet siis vintagea, vaatteita joiden arvo nousee niiiden vanhetessa ja valmistuksen lakatessa? Hassu ajatus. Varsinkin kun kyse on vaatteista, jotka ovat niitä todennäköisimpiä biohasardihyökkäyksen uhreja.

Ai että, tää on kyllä ihana villatakki ja mummi on osannut valita napitkin just mun mieleen.

Muutenkin olen huomannut, että nämä meikäläisen kulloisetkin lempimerkit tuppaavat elämään. Aika lailla ne pysyvät vakioina mistä eniten tykkään, mitä nyt uusia löytöjäkin aina välillä tekee (esim. kotimaiset Höö ja Oikukas). Tällä hetkellä Bangbang Copenhagen, ikisuosikki Metsola, Albababy, Mini Rodini ja Småfolk ovat jotenkin ikään kuin aktivisessa tilassa ja noiden merkkien vaatteita tulee nyt metsästettyä.

Sen sijaan esimerkiksi Tutta, Plastisock, PoP, Lundmyr of Sweden, Lindex, Molo ja Moonkids ovat tällä hetkellä hieman poissa mielestä eikä niitä juuri nyt tule huutiksista etsittyä. Tämä tulee varmasti kohta taas muuttumaan, samoin kun toivottavasti uusia ihania merkkejä kävelee jatkossakin vastaan. Ja hei, saa myös vinkata! :)


 Onko mutsi tässäkin kaapissa vaatteita jemmassa? Sä kun oot semmoinen hamsteri, hihi.

Sitten toisaalta taas vaatekaapissa on paljon Nasun nykyisen koon vaatteita juurikin noilta paitsiossa olevilta merkeiltä ja ne näyttävät aivan ihanilta nasukan päällä. Niitä ei nyt vaan tule hommattua lisää, ehkäpä juurikin siitä syystä että niitä on. Mä kun tuppaan hommaamaan Nasulle myös aika paljon tulevaisuuden vaatteita eli juuri nytkin ostelen 86-koon vaatteita.

Mä mutsi ainakin tykkään tästä Lindexin pilvihaalarista.


Tää on lämmin, pehmoinen, nätti ja ennen kaikkea tässä on kiva möyriä. Se on tärkeintä.

Saas nähdä kuinka tämä vaateruletti muuttuu sitten kun Nasu alkaa päättää omista vaatteistaan. Toivotaan, että maku erilaisten värien ja vaatekappaleiden (housuja, mekkoja, haalareita, shortseja) suhteen jatkuu eli että salakavala ehdollistamiseni olisi toiminut. 

Toisaalta miehen kanssa juuri tänään puhuimme, että vaikka nasukka on kotona kuullut hyvinkin eri genrejen musiikkia, tulee se meidän säkällä sitten tykkäämään juuri niistä muutamasta lajityypistä, joita me emme miehen kanssa kuuntele. Esimerkiksi trancesta tai tecnosta. Siinä sitä sitten jaetaan koti pvc-housuihin pukeutuvan trance-pimatsun kanssa, naurattaa jo ajatuskin.

5 kommenttia:

L-E kirjoitti...

Mitä kokoa Nasukan Meandi:t on? Meillä oli lainassa 74/80 siilihaalarit (juurikin ne beiget) mutta jäivät jo pieniksi niska haaramitasta, höh.

Nyt mulla olis projektina ommella meille uusia wannabe meandi-haalareita ;). Jahka vaan saisin piirreltyä kaavat ja pähkäiltyä kasvunvarat sun muut sellaiset. Ja hmmm jos sua viittis vaivata silleen että mittaisit teidän haalareista haara-lahjemitan ja sitten sen mitan kun haalarit on kiinni niin yläreunasta haaraan (ymmärsitköhän?).

Saa nähdä mitä saan aikaiseksi vai saanko mitään :D. Halu ommella on ehkä suurempi kuin taidot.

Äni kirjoitti...

Heh, mä oon jo etukäteen arvellut, että Typy ei varmaan teininä halua katsoa värikkäitä vaatteita päinkään, vaan siitä tulee joko mustaanpukeutuva gootti tai musta-valkoisissa vaatteissa viihtyvä minimalisti - täysin vastakohtani siis. :D

Heli kirjoitti...

L-E: Ne kilppari-Meandit ja nuo puput ovat kummatkin kokoa 74/80. Haluisitkos et otan siitä koosta siis mitat? Autan mielelläni. Mähän koitin sillon aikoinaan epätoivoisesti tehdä meandi-henkisiä haalareita (tämä sähellys: http://www.nasunasu.com/2011/01/heli-tekee-itte.html), toivottavasti onnistut paremmin! :)

Äni: Juu, näinhän se aina kuulemma menee. Mut hei, meidän tytöt sit varmaan löytää toisensa... ;)

L-E kirjoitti...

Juu hei, mittaa vaan nuo molemmat teillä olevat haalarit. Veikkaan että noissakin on eri mitat (ja ne meillä lainassa olleet siilihaalarit oli kutistuneet tai jotain, eihän ne nyt muuten vielä pieneksi olisi jääneet?).

Noihin sun itte tekemiin en vielä ollutkaan törmännyt, kiitos vinkistä - en tee siis noin.

No, olen kyllä ainakin valmistautunut hieman paremmin kuin sinä, multahan löytyy kotoa jo silitettävää tukikangasta ja olen yhden sydämen jo onnistuneesti applikoinut. Ja kyllä, jopa luin ohjeita netistä etukäteen, kokemus on opettanut että liika hötkyily on pahasta etenkin kun ei tiedä mitä on tekemässä.

Raportoin kyllä sitten jos onnistun ja etenkin jos en onnistu. Suahan tottakai kiinnostaa ;D.

Heli kirjoitti...

L-E: Hei, mua siis todellakin kiinnostaa miten onnistut! Ja ihan satavarmasti paremmin ku mä, se on vissi. Koitan saada mitattua ne haalarit huomenna, nyt nasukka on jo nukkumassa eikä vaatekaapeille ole asiaa.