keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Iloa Niilolta

Hei, ajattelin tänään kirjoittaa iloisesta asiasta. Nimittäin hyvästä asiakaskokemuksesta ja siitä kumpuavasta tyytyväisyydestä. Kuten meitä jo kauemmin lukeneet tietävätkin, vedin herneen nestuukiin jokin aika sitten siitä korruptiovitsauksesta ja rehellisyyden puutteesta, joka blogimaailmassa tuntuu valitettavasti yleistyvän. No, minä tyttöhän siitä innostuneena yritin olla parempi ihminen ja kirjoittaa rehellisesti asioista, jotka eivät vaan toimi. 

Samaan syssyyn tuli todettua, että pitäisi kyllä kirjoittaa myös asiosta jotka toimivat ja tämä kirjoitukseni käsittelee tänään nyt sellaista. Ja heti kärkeen pitää ehdottomasti todeta, että kirjoituksellani ei ole minkäänlaista sidosta kehumaani tahoon. En ole saanut tästä kirjoituksesta yhtikäs mitään enkä tule saamaankaan. Kysessä on siis rehellinen "Heli testaa ja suosittelee" -raapustus, joka pohjaa ihan normaaliin asiakaskokemukseen vailla kytkykauppojen velvoitteita. Var så god.

Oli siis synkkä ja myrskyisä maanantai. Siis oikeasti oli, ainakin täällä Tampereella. Synkkä oli myös mieleni, sillä päivä oli suoraan sanottuna täysin paska, oikein syvältä hanurista joka suhteessa. Hetki, johon nyt zoomaan on tilanne, johon huipentui ihan kaikki. Tämän hetken hahmottamien on olennaista myös myöhemmän tarinani kannalta, joten malttakaahan hetki.

Istun siis työpisteelläni ja meneillään on varsinainen työpäivän piristäjä, lounaan jälkeinen rupattelutuokio siellä kuuluisalla Sydänpyllyt -palstalla. Näppäilen parhaani mukaan asiallista kirjelmää tapahtumasta, johon itse suhtaudun hyvin vakavasti. Mielestäni tilanne on hyvin selkeä ja yksiselitteinenkin, mutta itsensä ilmaiseminen muutamalla sanalla täysin vieraille ihmisille ei ole helppoa. Kieli keskellä suuta siis mennään.

Samaan aikaan mielessä tykyttää vielä pari muutakin ahdistusta aiheuttavaa seikkaa, joihin en nyt aio mennä sen tarkemmin, toteanpahan vaan että silloin ahdisti ja kunnolla. Tähän kaikkeen saan vielä kuin kirsikkana kakkuun mailia nettikaupasta, josta olin perjantaina tilannut satsin Albababya alennettuun hintaan. Mikä puolestaan oli kyllä varsinainen perjantain piristäjä, Albababya kun ei käytännössä koskaan ole alennuksessa.

No mutta takaisin tuskakohtaukseen. Mailissa pahoitellaan varastosaldovirhettä ja kerrotaan erittäin asiallisesti ja pahoitellen, että hupparia jonka tietyn hameen kanssa tilasin, ei olekaan. Yritän kaikkeni ja pinnistän vastausta mailiin kirjoittaessani, mutta pelkään silti olevani sanavalintoineni hieman tyly. Harmittaa hupparin puuttuminen, harmittaahan se. Varsinkin kun tapahtuma pläjähtää keskelle sellaista ketutuskaaosta, ettei toisesta väliä. Mikä ei tietenkään ole kyseisen nettikaupan syy.

Vaihdamme maileja pitkin päivää ja pohdimme mitä tehdä. Saan niin hyvää asiakaspalvelua, ehdotuksia ja käsittämätöntä kyllä tukea, etten päivän päätteeksi enää tiedä miten päin olisin. En ole törmännyt näin hyvään asiakaspalveluun vuosiin, ainakaan ei tule mitään vastaavaa kokemusta mieleen. 

Viestittelymme lopputulemana saan puuttuvan hupparin tilalle toisenlaisen ihanuuden ja sellaisen hyvän mielen, etten sitä näillä latteilla sanoilla osaa edes kuvata. 


Entäs mutsi tämä mun asiakaspalveluni? 
Tässä juuri parasta aikaa puran ostoksia.


 Voin sanoo, ettei oo mitään kevyttää puuhaa tämä.


Mut multahan tämä sujuu. Ole hyvä isi, litra maitoo.
*********
Pinkki body - Albababy
Pinkit villaleggarit - Metsola

Pahoittelen mailissani myös mahdollista töykeyttäni ja kerron, ettei se mieliala nettikaupasta johtunut. Selitän tilanteen vain olevan nyt muista syistä johtuen ärsyttävä ja mieli paha. Mutta mitä saankaaan vastaukseksi? Myyjä selittää varastovirheen olevan kuitenkin heidän vikansa ja ymmärtävän siitä kumpuavan harmistuksen. Lisäksi saan kaupan päälle annoksen tukea, ymmärrystä ja tsemppiä. Eihän tällaista voi ollakaan.

Tänään hain postista kaupasta tilaamani ihanuudet, jotka saapuivat kauniisti pakattuina nopeasti ja pienen yllätyksen kera. Myyjä oli viestinsä mukaan ajatellut, että tämä pieni yllätyslahja piristäisi mieltäni kaiken tapahtuneen jälkeen.

Sopiiko et mä puran nämä kaikki nyt pusseistaan?

Hei, nämä villasukathan sopis tämän hupparin kanssa. Eikös?

Kaiken kruunasi vielä tilauslistaan piirretty sympaattinen hymynaama, joka kiitteli tilauksesta. Nasukin oli erityisen otettu pakkausmuoveista, vaatteiden väreistä ja pehmoisista materiaaleista.

 Ai että mutsi, mitä ihanuuksia! Pitsibodya mulla ei vielä ollutkaan.

 Koko setti. Kuten kuvasta näkyy, joulu tulee. Punainen on taas pop.

Mikä kauppa siis on kyseessä? Se on NiiloIlo, todellinen iloa tuova hyvän mielen kauppa. Minä en voi kuin suositella ja antaa nettikaupalle prässissä mankeloituneen äidin vilpittömän kiitoksen ja papukaijamerkin. 

Lisää tällaista palvelua, inhimillisyyttä ja vastuunkantoa. Kiitos.     

6 kommenttia:

Äni kirjoitti...

Hahaa, mäkin juuri alkuviikosta shoppailin NiiloIlossa! :D Olin sattumalta käymässä Kuopion suunnilla (Typyn kanssa ofkoors) ja NiiloIlon muuttoalen bongattuani en vain voinut vastustaa. Nappasin Typylle matkaan pinkin Albababyn jumpsuitin ja siniset(!) Moonkidsin haalarit. :D Sininen valintani kummastutti itseäni, ei niinkään siksi että se olisi "poikien väri", vaan siksi etten yleensä osaa käyttää sinistä väriä vaatteissa ollenkaan, en itselleni enkä Typyllekään, enkä useimmiten puhtaansinisenä edes Miehekkeellä. Mutta toi haalari on ihana, ja vaikka ostin sen koossa 74cm, pääsi se silti heti käyttöön, sen verran naftia mitoitusta kun on. Jumpsuitin käyttöä pitää odottaa vähintään ensi vuoden puolelle, mahdollisesti pidemmällekin kevääseen. Mutta hyvää jaksaa odottaa. ;)

Jemppa kirjoitti...

Itsekin shoppailin Niilo ilon nettiputikis muutama viikko sitten ja uudestaan nyt viime yönä, kaikki alelöytöjä. :) Ihana paikka! :)
Mutta jos olisin olut kaukaa viisas, niin olisin jättänyt viime öisen väliin.. Venähti nukkumaan pääsy klo yhteen yöllä ja tietenkin vauva herätti yllätykselliset 5-6 kertaa yön aikana ja esikoinen siihen perään heti klo 7 aamulla. :D Vähän väsyttää!

Mutta asiaan ;), kiva kun sielä on jo vähän parempi fiilis! Tykkään! :) Itsekin olen aika moinen murehtija, ja keskeseräiset (varsinki ikävät) asiat painaa helposti mieltä, ja pitkään. Haleja!

Maria kirjoitti...

Harvoin nykyään saa hyvää palvelua, mutta Niiloilosta joka kerta! Aivan loistavaa palvelua!

Anonyymi kirjoitti...

Tuota Niiloiloa pitää itsekkin kehua, juuri tein reklamaation yhdestä sieltä tilaamastani vaatteesta ja olin hämmentynyt kuinka hyvän hyvityksen tarjosivat pienestä viasta...jopa ihan pöyristynyt=)

Heli kirjoitti...

Äni: Siis todellakin tiedän minne ensi kesän mökkireissula suunnataan... mummiiiii!!!! ;) Nasulle on kans ne samat haalarit ja ne on aivan ihanat - se sininen on just sellainen väri etten ihmettele yhtään että sorruit. Sitä Albababyn jumpsuitia mäkin väijyin, mut kokoa ei ollut :( Ihanaa et sä sait Typylle!

Jemppa: Hei Jemppa, mahtavaa! Kiva nähdä kasvosi, hauska tutustua vielä näin naamakkain (tosin mun kuvassa miiluaa vaan lähinnä silmät ja nekin ihan väärään suuntaan). NiiloIlo on ihan paras ja ian villiinnyin niiden lasta, Albababya kun harvoin on alessa. Olispa niillä vielä Aarrekidiä valikoimissa... Tiedän sun tuskasi, itse en ole nukkunut oikeastaan koko viikkona (erinäisiä syitä, mikään ei tosin liity Nasuun) ja vä-syt-tää. Eli klikkaiskohan sitä itsensä vielä Niiloileen... :D

Maria: Sanoppa muuta! Aamen.

Anonyymi: Just noin! Nykyaikana palvelu on usein niin olematonta ja surkeaa, et reklamaatiotakin tehdessään varmaan lähinnä varustautuu haukkuihin eikä vastuunkantoon. Sitä juuri tarkoitin eikä mua ihmetytä yhtään että hanskasivat tämän(kin) niin hyvin.

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Kiitokset mukavista sanoista, tämä todella lämmittää mieltä! Mukavaa, että olemme onnistuneet asiakaspalvelussa :)