maanantai 28. marraskuuta 2011

Oma on syysi

Tänään on mieli raskas ja fiilis surkea. Painiskelen asian kanssa, jonka kanssa olen jo jonkin aikaa paininut. Oikeastaan säännöllisesti aina siitä saakka kun tätä blogia edes aloin suunnittelemaan. Nimittäin näistä Nasun kuvista, anonymiteetistä ja ennen kaikkea internetin ihmeellisestä maailmasta. 

Sysäyksen asian pohtimiselle antoi huomio siitä, kuinka joku täysin tuntematon ihminen oli blogistani nappaamallaan Nasun kuvalla myynyt Facebookin Sydänpyllyt-palstalla Mopsi-liinaa. No, ihan yks hailee mitä oli myynyt, mutta joka tapauksessa käyttänyt nassikkani kuvaa luvatta oman taloudellisen hyötynsä saamiseen. Ja se on, hyvin yksiselitteisesti, rikos.

Otan nämä tällaiset tekijänoikeusasiat hyvin vakavasti, jo pelkästään työni puolesta, enkä itse käytä luvatta toisten kuvia. Oletan myös muiden noudattavan lakia tässä asiassa. Ja jos kerran myy omaa tuotettaan, luulisi että siitä jaksaa myös napsaista kuvan? Eri asia on tietenkin se, meneekö tuote kenties paremmin kaupaksi Nasun naamalla kuin ehkä jossain sohvalla lojuessaan.

No, mitä minä tein? Kirjoitin sekä Sydänpyllyjen seinälle että kyseiselle myyjälle seuraavanlaisen viestin. Mikä asiasta tekee mielenkiintoista on tästä virinnyt keskustelu esimerkiksi sivuston ylläpitäjän kanssa. Alla viestiini syntynyt keskustelu tällä hetkellä:

Ja koska viestit eivät mahdu näkymään konaisuudessaan, seuraavassa koko keskustelu lyhentämättömänä:
********************
 • Heli  -> Sydänpyllyt
  "Hei Kati XXXX, myit täällä eilen tuotetta lapseni kuvaa lupaa kysymättä myynti-ilmoituksessasi käyttäen (Mopsi-huivi). Kuva oli otettu blogistani, jossa nimenomaan kiellän kuvieni luvattoman käytön!

  Otan asian todella vakavasti enkä halua että lastani käytetään toisten ihmisten kaupanteon edistämiseen, toivoisitko itsekään moista oman lapsesi kyseessä ollessa? Tiedäthän että tuollainen kuvan luvaton käyttö kaupallisessa toiminnassa on rikos? Odotan sinulta vähintäänkin vastausta, pahoittelua ja lupausta ettei tule toistumaan. Kiitos."
  Anni   
  Ylläpito tässä; ymmärrän harmistumisesi, mutta asian voisi hoitaa suoraan ykistyisviestillä. Kuvia on toki luvatonta ottaa käyttöön (tekijänoikeus kuvaajalla), mutta netissä asiaa on hankala valvoa ja päättäessään laittaa lapsensa kuvan nettiin hyväksyy sen tosiasian, että kuva voi eksyä toisten käyttöön.
 • Heli 
  Juu, mutta se on edelleen rikos ja asiaan tulee mielestäni AINA puuttua. Muuten ongelma ei ikinä katoa. Jos nimenomaan kiellän kuvieni käytön ei se kyllä sitä tarkoita, että hiljaa hyväksyisin sen kun kieltoa rikotaan ja syyttäisin asiasta itseäni. Varsinkaan kun on kyse kaupan tekemisestä. En odota ylläpidon asiaa mitenkään valvovan ja laitan asiasta siis käyttäjälle yksityisviestin. Haluan myös korostaa muille kauppaa tekeville (itse teen täällä myös paljon) että käyttäkää vain kuvia joihin teillä on lupa. kiitos.


 • Anni 
  Olen kannasi samaa mietlä. Asia kannattaisi korostaa tässä seinällä ihan mainitsematta nimiä. On tosiaan ajattelematonta ottaa erityisesti MYYNTI ilmoitukseen kuvaa, jossa on toisen lapsi. Myytävästä tuotteesta kun voi ottaa kuvan jokainen ihan itse! En todella puolustele luvatonta kuvien käyttöä, mutta avoimesta blogista se kuva voi valua vaikka minne, jollekin joka ei edes suomea ymmärrä ja jonka tarkoitusperät eivät ole niin harmittomat kuin yhden huivin myyminen :0/


 • Heli 
  Omalla nimellänihän myös minä tätä kritiikkiä annan eli aika tasavertaiseksi koen tämän lähestymistavan. Ja halusin laittaa tämän kommentin seinälle juurikin muistuttaakseni ihan kaikkia, että käyttävät vain kuvia joihin heillä on oikeus! Se, mitä mieltä kukin henkilökohtaisesti on lapsiblogeista ja niihin kuvien laittamisesta ei muuta sitä tosiasiaa, ettei kuvia saa luvatta muuhun käyttää. Piste. Mutta tarkoitukseni ei ole nyt vääntää tätä asiaa ylläpidon kanssa, vaan kyseisen henkilön :) Jään siis odottamaan vastausta yksityisviestiini.


 • Juuli  
  Hei jos et halua kuviasi käytettävän älä lataa ikinä mitään nettiin....kamalaa toisen ajojahtia ihan harmittomasta asiasta.
 ********************
Eli tuolla logiikalla "omapahan on syysi, mitäs laitat nettiin" rikoskin on ok? Kuulostaa yököttävästi samanlaiselta logiikalta kuin se, että on naisen syy jos hänet raiskataan pimeässä puistossa, mitäs käyttää minihametta ja ylipäätään on siellä puistossa. Väliäkö sillä että se on LAITONTA. Että mua riepoo tämä uhrin syyllistäminen.
Riepoo nyt sen verran, että olen tänään vakavissani harkinnut tämän bloggaamisen lopettamista ja blogin sulkemista. Tämä ei siis missään nimessä yksistään johdu vain tästä tapauksesta, vaan olen asiaa kypsytellyt jo jonkin aikaa. Minua kun oikeasti huolettaa minne nasukan kuvat saattavat joutua tietämättäni...
Toisaalta harmittaa ihan vietävästi, sillä tämä on meidän yhteinen päiväkirjamme kuvineen kaikkineen ja sellaisena sen haluaisin jatkossakin pitää. Kun kirjoitan blogia Bloggerin kautta, saan varmuuskopiot ikään kuin samaan hintaan. Yksin omalle koneelle kirjoittaminen ei vain ole sama juttu. Lisäksi kommenttinne, huomionne ja viestinne piristävät elämäämme ja antavat minulle todella paljon. Mitä siis tehdä?
Ja ei, tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole ruikuttaa mitään "älä lopeta" -kommentteja, vaan ihan aikuisten oikeasti avoimesti pohtia mitä asian suhteen pitäisi tehdä. 
Blogin sulkeminen ratkaisisi kuvaongelman, mutta mustaisi blogistin mielen. Blogin jatkaminen pitäisi päiväkirjan elossa, mutta huoli kuvien mahdollisesta jatkokäytöstä saattaisi sekin pilata päivän jos toisenkin.
 Mitä siis tehdä? 
***************
Edit klo 21.21: Kyseinen myyjä otti minuun reilusti yhteyttä, myönsi erheensä ja tietämättömyytensä sekä pahoitteli asiaa. Koko se soppa siis hänen kanssaan nyt selvitetty, oma juttunsa on sitten nuo muutamat ihanat sydänpyllyläiset kommentteineen, joille toivotan ongelmatonta ja empatiantäyteistä loppuelämää. 
Kiitos myös kaikille tsempistä, pitää paikkansa että te (monta sataa lukijaa päivässä) ette kyllä salattuun blogiin mahdu :( Ja kavereitahan ei rannalle jätetä! Jatkamme asian pähkimistä ja lisää hyviä vinkkejä & ratkaisuehdotuksia otetaan ilolla vastaan. Ja hei, te lukijat _oikeasti_ pelastitte mun iltani. Kiitos korvaamattomasta vertaistuestanne! *rutistaa lujaa*

33 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kaikenlaista sitä onkin. huh.
Olet toiminut esimerkillisesti, kun olet ottanut asian esille suoraan pääkallopaikalla.

Ymmärrän ajatuksesi täysin.

Nasun kuvat ovat olleet blogin parhaimmistoa, mutta ne eivät ole ainoa syy blogin seuraamiseen. Kirjoitustyylisi on nasevaa, hersyvää ja hauskaa. Vaikka luopuisit kuvista, niin lukisin blogiasi silti.

Ymmärrän myös sen, jos lopetat blogin kokonaan. Tällaiset tapaukset taatusti herättävät pelon siihen kaikkeen, mitä tuolla jossain on.

Itse olen tehnyt jo vaatimattoman blogiurani alussa sen päätöksen, että en laita tunnistettavia kuvia lapsista tai perheestäni. Tässä vähän aikaa sitten poistin myös paljon niitä ei tunnistettavia kuvia blogistani. Joku vainoharhaisuus iski.

Uskon, että blogisi lukijat ymmärtävät ratkaisusi, oli se sitten mikä tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Olen jonkun aikaa lukenut blogiasi ihan anonyyminä ja teidän elämää on tosi kiva seurailla :) ehdottaisin salasanalla suojattua blogia niin tiedät ainakin ketkä blogiasi lukee.

Henna

Anonyymi kirjoitti...

No jopas jotakin, meitä riittää moneen junaan..

Mun mielestä melkein paras veto olisi siirtyä bloggaamaan salasanan taakse. Saat suojattuun blogiin 100 lukijaa mukaasi, joten varmaan ne keneltä oot myös eniten itse saanut kommenttejen muodossa, pysyvät mukana. Mutta muuten kaikki jutut näkyvät harvoille valituille.

-Marika :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi että, ois todella niin suuri harmi jos blogisi lopettaisit! Vaikka ymmärtäisin toki itsekin syyt erittäin hyvin. Mutta blogi on piristänyt omiakin päiviäni useasti, erityisesti hersyvän hauskat kuvatekstisi! :-) toivottavasti löydät sinulle sopivimman & turvallisinman keinon blogin suhteen - Laura.

Ulla kirjoitti...

Mun mielestä on äärettömän typerää, että meidän, jotka pidämme kaikille avointa blogia, pitäisi siirtyä salasanan taakse, ettei toiden tarvitse harjoittaa itsekuria ollakseen kopioimatta meidän kuvia ilman lupaa ja varsinkin käyttää niitä kaupantekoon. Olen sun kanssa samoilla linjoilla, itsekin välillä pohdiskelen tätä kuva-asiaa ja mihin ne päätyvät. Älä lopeta on lyhyt ja ytimekäs viestini! :)

Susse kirjoitti...

Terve!
Ajattelin nyt ihan kommentilla, heittää kun teidän elämäänne seuraillut siitä saakka, kun nasu oli sellaiset 6-7kk?
Salasanasuojattu blogi olisi minunkin ehdotukseni.. Toki toivoisin, että saisin edelleen jatkaa blogisi lukemista.
On piristävää joka päivä lueskella mukavia kuulumisia ja vaatepostauksia, vaikka itsellä tosin 2 poikaa.

Käsittämätöntä, miten jotkut ihmiset saattavat olla itsekkäitä.
Vaikka tämä on vain virtuaalista, mutta silti helposti hyvinkin henkilökohtaista!

- Äiti tampereelta.

Salla H kirjoitti...

En voi kyllä tajuta miten hölmöjä jotkut on, jos katsoo noita sun fabossa saamia vastauksia. Ei edes mitään anteeksipyyntöä / lupaa muuttaa käytöstä ja tietämättömyyteen vetoamista... Mietin tossa juuri yhtenä päivänä fabon popin myyntipalstalla, että ihmiset vaan ottaa esim. huutiksesta sinne joidenkin muiden kuvia ja sanoo vain, että "kuva on lainattu". Syynä tuon mainitsemiseen ei kuitenkaan ole se, että he haluaisivat kunnioittaa edes jossain määrin tekijän oikeuksia, vaan se, että kyseessä oleva tuote ei ole sama kuin myynnissä oleva. Huoh.

Olisi kyllä tylsää, jos blogin lopetat, mutta ymmärrän kyllä hyvin sen. Toivottavasti keksit jonkun itseäsi ja lukijoita tyydyttävän ratkaisun tähän tilanteeseen :)

Kati kirjoitti...

Lakihan on ihan selkeä ja vika ei todellakaan ole sun! Toi oli käsittämätön ketju, ja ainakin itselle nousi kyllä vahvasti sama ajatus että uskaltaako sitä blogatakaan enää. Saako tätä suljetuksi ryhmäksi?

Anonyymi kirjoitti...

Älä ihmeessä lopeta, tätä blogia on niin mukava lukea kun kirjoittajalla on sana hallussa :)
Olen joidenkin blogeissa nähnyt että kuvien päällä on sellainen vesileima joka voisi hyvinkin estää jatkokäytön, olisiko siinä konsti tähän?

hippa kirjoitti...

Onpa kurja juttu! Ihailtavasti otit asian esille siellä pääkallopaikalla, hyvä. Mutta ymmärrän huolesi. Minäkin ehdottaisin tuota salasanattua blogia. Voisiko se olla toimiva kompromissi?

Itse toivoisin tietysti pääseväni lukijana mukaan, sillä olen seurannut blogiasi ihan alusta asti. Ja kun oma tyttö on Nasua neljä kuukautta nuorempi, niin on kiva päästä vähän ennalta jo seuraamaan, mitäs hauskuutuksia meille on luvassa ;)

Joka tapauksessa haluan kiittää blogistasi jo nyt! Kiitos!

s.saana kirjoitti...

Älä ihmeessä ainakaan kokonaan blogia lopeta! Tätä on ollut niin mukava lukea. Tuollainen käytös facessa on kyllä valitettavaa ja erittäin törkeää, sietäisi ko. henkilön pytää anteeksi..

Mutta salasana suojattua blogia ehdotan minäkin :) Jos tälläiseen päädyt niin toivoisin myös lukijaksi pääseväni, on aina niin päivän piriste kun lukee sinun tekstejäsi.

Jemppa kirjoitti...

Se vesileima kuvassa voisi olla myös hyvä ratkaisu ongelmaan. Saattaisi estää (ja ainakin vähentää) kuvien "varastamista". :)
Itse en todellakaan ymmärrä kuvien tarpeetonta lainaamista luvatta, varsinkin kun samasta tuotteesta on itsellä mahdollisuus ottaa kuva tai ottaa sieltä netistä joku neutraali, jossa on pelkästään kyseinen vaate.
Itse olen ollut lukija vasta muutaman kuukauden, mutta toivon pääseväni jatkossakin lukemaan juttujasi. Kirjoitustyylisi ja kuvat ovat ihania, hauskoja ja mukaansatempaisevia!

Anne kirjoitti...

Ihmiset on... Vesileima vain kaikkiin kuviin ainakin ellei heti vain koko blogi salasanan taakse.

Anonyymi kirjoitti...

Mä ehdottaisin tota vesileimaa kanssa! Simppeli juttu, mutta varmaan pitää suurimmanosan kuvavarkaista loitolla :)
Salasanan taakse lähtemistä en ehdota, koska oma lehmä ojassa, kun en varmasti mahtuisi noiden sadan lukijan joukkoon :D :/
MUTTA siis en ole mitenkään yllättynyt että sait sydänpyllyissä tollasta vastaanottoa! Ei sieltä muuta oikeen voikkaan odottaa, justiinsa tuo Juuli on varmana sama Juuli jolta irtoo siellä typerämpää juttua muiden seinäkirjoituksiin.. Joten älä niistä välitä, pääasia on että uskon tuon rohkeutesi tuoda se julki oikeilla nimillä estävän monen halun kopioida luvatta kuvia :)
Mutta siis tosiaan, se vesileima :)
T: yks vakkariano vaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minunkin ehdotukseni ovat salattu blogi tai "vesileima". Olen vasta löytänyt blogisi, mutta haluaisin jatkossakin seurata sitä. Kirjoitukset ovat hyviä ja kuvat suloisia (ehkä ne "tuotosten" kuvat ei kuitenkaan...).

t. Tiina

L-E kirjoitti...

Juuh. Kävin lukemassa koko keskustelun ja mielestäni sinä menettelit täysin asiallisesti ja oikein. Aika paljon on näköjään ihmisillä opittavaa pelisäännöissä kun ei edes tule mieleen että toisen lapsen kuvan lainaaminen olisi jotenkin kyseenalaista, saati siten että tajuaisi syyllistyvänsä laittomuuksiin.

En suosittele siirtymistä salasanan taakse, sinulla on niin paljon lukijoita että sataan eivät taida mahtua millään :D. Ja kuitenkin jokainen lukija (ainakin sellainen joka kommentoi, kröhöm) tuo oman mausteensa tähän blogiin ja teidän elämään.

Kuvien merkkaamista "vesileimalla" omiksi varmasti ainakin vähän rajoittaa niiden lainaamista. Lisäksi miettisin Nasukan yhä kasvaessa kuvien tunnistettavuusasioita enemmän. Samaa pähkäilyä käydään meilläkin jatkuvasti nyt kun lapsi alkaa olemaan tunnistettavasti oma itsensä ei enää vain vauvan näköinen ;). Eikä meidän blogissa edes vieraile koskaan juurikaan kukaan.

Melkein klikkasin sinua fb:ssa kaveriksi mutta sitten ajattelin että jos et haluakaan niin jätin sen tekemättä. Pienellä salapoliisityöllä nyt saatat kyllä saada nimeni selville - siis jos haluat (uteliaisuutesi kyllä on taatusti valppaana ;)).

Tsemppiä! Mitä sitten ikinä päätätkin. Mutta kuten tiedät, minulla on teihin jo vakava riippuvuus.

ONIA kirjoitti...

Todella inhottavaa, törkeää ja suorastaan ällöttävää. Toivottavasti kyseinen henkilö ei vaan tajunnut mitä teki, ja älyää pyytää kunnolla anteeksi.

Täällä onkin jo ehdotettu kuvien vesileimaa ja salattua blogia, niitä minäkin aina välillä mietin mutten jotenkin saa aikaiseksi. Itse olen päättänyt, että heti kun blogi aiheuttaa jonkun ikävän lieveilmiön, pistän sen vähintään salasanan taakse.

Toivottavasti Nasun seikkailut blogosfäärissä eivät ainakaan lopu, niitä on mahdottoman mukava seurata! :)

Noora K kirjoitti...

Salattu blogi ei varmaankaan ole ratkaisu. Olen sita mielta etta seuraajia varmastikin loytyy enemman kuin sata. Vesileima saattaisi olla vaihtoehto.

Noi FBssa olevat kommentit olivat aika hurjia. Kuten jo itse mainitsit, uhrin syyllistamista. Ja se "jos googlaa, niin ei edes ehka tieda etta tuli sun blogista ja lainaaminen kieletty" arsyttaa miuta. Olen itse sita mielta etta tekijanoikeuslain perusteet (vahintaan) pitaisi opettaa jo pienesta pitaen koulussa. Jos googlaa ja loytaa kuvan, Google jo siina vaiheessa sanoo etta kuvat saattavat olla suojattuja. On kayttajan vastuulla varmistaa saako kuvia kayttaa. Olen paivittain hammastynyt siita kuinka moni ei ymmarra mitaan tekijanoikeuslaiesta. Mutta toisaalta, miksi ymmartaisivatkaan, kun ei niita kukaan opeta.

Sitten siita huolehtimisesta mihin ne kuvat joutuu. Itse olen tullut siihen tulokseen etta ihmiset tekevat kuin itse haluavat, ja joskus en itse sille mahda mitaan. Oma blogini ei ole yhta usein paivitetty kuin sinun, mutta laitan sinne lasteni kuvia. En anna jossittelun voittaa. Onhan niita tarinoita kaikenlaisia etta mita joku niilla kuvilla voi tehda, mutta itseani enemman huolestuttaa lapsipervo joka asuu tuolla naapurin naapurin naapurissa. Jos ne vaatteet ovat tarkeita, ota kuva niista aamulla tai illalla. Kuten on jo mainittu, kirjoitteluasi on mukava lukea ilman kuviakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mua rupesi niin kiukuttamaan sun puolesta että että että.... Aaargh! Että ylläpitokin on tuolla pyllyissä noin lampaita?! Raivostuttavaa. Ymmärrän kyllä täysin jos asia nyt vaivaa mieltä. :( Salasanasuojattublogi olisi varmasti hyvä vaihtoehto ja jos sellaiseen päädyt niin harrrtaasti toivon että poitsun kanssa saadaan jatkaa uskollisina lukijoina ja ihailijoina. :)

Eeva

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmituksen harmitus, kyllä ihmiset sitten on itsekkäitä, ajattelemattomia ja niin monet ilman minkäänlaisia käytöstapoja. Harmittaa kovasti sun puolesta, koska blogisi on tuonut paljon iloa sekä itselleni, että kommenttien perusteella myös monelle muulle lukijalle.

Vaikea tilanne, ja kommenteissa olikin jo hyviä ehdotuksia, tosin se salassanallisuus on vienyt itseltäkin muutaman tosi kivan blogin pimentoon, mutta lienee se toimivin ratkaisu.. Kannattanee ottaa pieni aikalisä ja antaa ensin sen suurimman harmituksen laantua. Sitten plussat ja miinukset vaakakuppiin ja päätökset kehiin.

Täällä siis edelleen ollaan ja seurataan teidän suuria seikkailuja, sekä syksyn arjen muutoksia. Nasu on edelleen hurmaava itsensä ja mama kirjoittaa meitä viihdyttäen :-) Kiitos siis siitä...lupaan ja vannon taas siirtyä aktiviisten lukijoiden porukkaan.

Terkut Tampesteriin!

- mimmu

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan edellisiä kommentoijia - lopettaa ei kannata! Netin käyttäjiä löytyy moneen junaan, mutta koukussa olevia lukijoita on kyllä myös melkoinen liuta!

Eeva Lempäälän metsistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Törmäsin eilen Sydänpyllyjen sivuilla aloittamaasi keskusteluun ja järkytyin niistä kommenteista, joita ihmiset heittivät! Toki jokainen voi olla lasten kuvien julkaisemisesta mitä mieltä vain, niin kuin itsekin totesit, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tekijänoikeuslain kanssa! Tulipa mieleeni myös samainen vertaus tytöstä minihameessa.. Tekijänoikeuslain (sekä kuvien että tekstien osalta) pääpiirteiden opettaminen jo alakoulussa olisi ehdottomasti paikallaan!

Löysin blogisi vasta eilen Sydänpylly-keskustelun myötä ja ihastuin :) Ymmärrän kuitenkin, jos päätät lopettaa kuvien julkaisemisen tai siirtyä salasanan taakse. Tsemppiä sinulle, mitä ikinä teetkin!

Äni kirjoitti...

Voihan ärräpää! Kylläpä nousi verenpaine teidän puolesta! >:/ Ok, kiva että ko. myyjä pyysi anteeksi ja vetosi tietämättömyyteen, mutta jaksan silti aivan rehellisesti ihmetellä, kuinka ei näin (mielestäni) alkeellista asiaa kuvien "lainaamisesta" muka voi tietää?!?

Kuulemma Bloggerin salasanoilla voi kikkailla niin, että tekisit itsellesi useamman blogger-tilin ja kutsut nuo muut tilisi tämän blogin kirjoittajaksi. Kullakin "kirjoittajalla" saa kuulemma uudet 100 kutsua salasanalliseen blogiin. Tosin itse en Bloggeria käytä, joten tämä vain muilta kuultua, eli voin olla ymmärtänyt väärinkin. Mutta jotain kikkailua kuitenkin kuulemma voi harrastaa. Tosin itse ehkä toivoisin, että jospa tuo vesileima kuvissasi riittäisi? Jos jaksat sellaista alkaa väkertää kaikkiin kuviin? Tai entäpä kuvien rajaamista (kasvot pois) tai enemmän sivusta/takaapäin kuvia? Eihän ne toki yhtä kivoja ole, mutta vähentäisi ehkä hieman huoltasi? Nämä on aina hankalia asioita pohtia. Tsemppiä! :)

Äni kirjoitti...

Voi argh. Kävin lukemassa vielä tuon otoksen jälkeen saamasi kommentit, ja kyllä eräiden XX Kirppari/Kirppis "henkilöiden" mielipiteet olivat aika kamalaa luettavaa! Teki mieleni sanoa heille muutama valikoitu kipakka sana, mutta en tohtinut enää avata keskustelua uudestaan, kun sinä olit sen jo sulkenut. Ja aivan loistaviin sanoihin keskustelun osaltasi päätitkin, bravo!

(Sen verran pakko tähän vielä marmattaa, että mielestäni mikään googlen kuvahausta kuvan lainaaminen ei ole mikään tekosyy, koska pakkohan siinäkin on mennä kuvan alkulähteelle sitä lainatakseen, joten kyllä se alkuperä selviää, kun vain ottaa silmän käteen ja katsoo. Nih!)

Anonyymi kirjoitti...

Mä en enää löytänyt ko.keskustelua, olisin tahtonut lukea kommentit,mutta toisaalta ehkä hyvä näin, olisi vaan tullut puolestasi todella surullinen fiilis.
Ymmärrän kyllä, että jos blogissasi lukee, ethän kopioi kuviamme, niin ei se ketään pedofiiliatms estä, mutta kaikki normaalit ihmiset ymmärtävät kyllä tämän. Ja googlen kuvahaun perusteella haettuna tämä ei varmasti ollut ensimmäinen vatsaantuleva kuva? Itse en ikinä kehtaisi varastaa vieraan lapsen kuvaa edistääkseni omaa myyntiäni, todella surkeeta toimintaa aikuiselta ja vielä äiti-ihmiseltä!
Jaälä vain katoa salasanan taakse, kun en kumminkaan mahdu sinne sadan joukkoon! :D

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän varsin hyvin suuttumuksesi siitä, että kuviasi on käytetty tuotteen myyntitarkoitukseen. Senhän pitäisi olla itsestään selvää ettei kuvía lainata/kopioida. Mutta ymmärrän myös sen, että jos jotain nettiin laittaa niin siellä se sitten pysyy ja on kaikkien nähtävissä/luettavissa.

Olisi harmi jos siirtyisit kirjoittamaan salasanan taakse, koska uskon että meitä anonyymilukijoita on niin paljon, että emme mahtuisi mukaan salasanan saavien joukkoon.

Luin juuri äsken kirjoituksesi Päivä Nasun kanssa joka on oli aivan loistava. Piti nauraa ääneen katsellessa kuvia ja niiden osuvia tekstejä. Pidän tosiaan tavastasi kirjoittaa sekä kuvittaa tekstejä Nasun touhuilla.

-Kirsi

Katja kirjoitti...

Heli, tämä on todella surullista :( Samaa asiaa olen itse pohtinut myöskin blogini alkuajoista saakka ja tulin silloin siihen tulokseen, etten kuvaa vaatteita lasteni päällä. No sittemmin hieman hölläsin otetta ja muutaman kuvan olen laittanut ilman selvää kasvokuvaa. Onhan vaate ihan eri näköinen lapsen päällä kuin maatessaan lattialla tai henkarissa.
Ymmärrän mietteesi <3

Anonyymi kirjoitti...

No jo nyt on perkele! Onpa kummallista suhtautumista sydänpyllyissä. (ja taas yksi syy jatkaa meandi-vaatteettomuutta ;) )
Itse olen törmännyt Nasun asun kuviin jotain tiettyä vaatemerkkiä googlettamalla (kuvahaulla). En kyllä pysty ymmärtämään kuvan copypastettamista ilman että katsoo mistä kuva alunperin on! Toi vesileima vois toimia, koska silloin tollompikin internetsienkäyttäjä huomaisi kuvan olevan jostain lähteestä.
Aargh, jos lopetat niin miten ihmeessä tässä pärjätään ilman Nasun masua ja hulvattomia kuvatekstejä!
-Hilkka

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen aijemmin nähnyt facebookin pikku-kammari kirpparilla nasun kuvia, ainakin tutan retronorsu vaatteissa, en tosin tiedä oletko itse ollut myymässä...

Heli kirjoitti...

Viimeinen anonyymi: ARGH! En ole. En ole Nasun kuvalla myynyt vaatteita kuin Huutiksessa... PRKL!

Kiki kirjoitti...

Voi itkun munat! Juuri tuollaista minäkin olen pelännyt ja juuri sellaisen takia olen miettinyt, pitäisikö se blogi sulkea ja kirjoittaa vain itselleni seillä salassa. argh! Ja siis että niitä on vielä muitakin kuin tuo yksi tapaus!

Noora K kirjoitti...

Tämä tuli tänään vastaan FBssa, ja aattelin sopivaksi tähän keskusteluun:

http://kkuukka.wordpress.com/2011/12/07/la-times-et-al-do-you-have-to-suck-the-sweat-out-of-my-balls-now-that-i-am-dead/

Anonyymi kirjoitti...

Minäpä sanon, että jos jotain lataat nettiin, on se loppuviimein omalla vastuulla se kuvan jako siellä. Ei kukaan voi olla niin sinisilmäinen, että uskoo että lakia oikeasti tässä(kään) asiassa kunnioitetaan, kun isommatkin rikokset tehdään, vaikka laki sitä vastaan olisi olemassa. Minä EN IKINÄ postaa nettiin kuvia lapsistani, en ainakaan avoimille sivuille, nehän on ihan syötti siellä, suljetunkin ryhmän turvallisuus on kyseenalainen, mistä sitä oikeasti tietää kuka on kuka???

Ei saa luvatta lainata ei, mutta saa käyttää sitä omaakin tolkkua että mitä postaa ja mihin.