sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäiskoristeluja ja kylmää valkoviiniä

Nyt on kuulkaas amatööriäidillä uudet ongelmat. Kuinka pukea nassikka ulos päikkäreilleen niin, ettei se kuole hikeen? Välillä onnistun ja Nasu herää pää kuivana, usein en. Ja kun muistelen erinäisiä teinijuhannuksiani ja sitä fiilistä, kun herää teltasta hiestä märkänä, en voi kuin sääliä naperoani. Kamalampaa herätystähän saa hakea.

Tänään liikkelle lähdettiin isin ameriikan tuliaisella, lyhythihaisella Led Zeppelin -bodylla. On se vaan niin reteä. Ja mikäs sen keväisempää kuin musta-valko-keltaiset Plastisockin leggarit, ei niin mikään!


Rock ja helmet ne yhteen sopii.


 Terveisiä vaan sille uudelle neuvolantädillemme: katso nyt tätä leukaa ja näitä poskia. 
En mä nälkää näe.

Päivemmällä mummi ja ukki tulivat poikkemaan kahvilla ja lähdimme kaikki ulos pienelle kävelylenkille. Eli pitkähihainen oli saatava päälle, vaikka lämpömittari +16 astetta varjossa näyttikin. Kuinkas ollakaan, löytyi sitten vaatevarastoista paita ihan samaa kuosia, mutta musta-valko-punaisena. Lempikuosi on lempikuosi vaikka voissa paistaisi.

 

Muikistelu- ja juonimisilmeeni tietää nimensä mukaisesti temppuja, kikkailua ja juonia.Varokaa vaan!

Musta-valko-keltaiset leggingsit - Plastisock (Applefield-kuosi)
Musta-valko-punainen paita - Plastisock (Applefield-kuosi)
Led Zeppelin body - Isin Kalifornian tuliaisia
Raidalliset Barbapapa sukat - Lahja ystäviltä
Mallin helminauha - Äidin ihana tekohelmiaarre

Pidän sisustamisesta. Kuulun siihen ihmislajikkeeseen, jonka mielestä kotia voi aina hieman tuunailla, fiksata ja sisustaa. Ja nautin siitä, täysin rinnoin. Rakastan sisustuslehtien selailemista ja uusien ideoiden saamista. Ei sillä niin väliä ole, onko jokin idea toteutettavissa juuri tähän kotiimme, sillä koskaanhan ei tiedä vaikka tästä joskus muuttaisimme ja se idea sinne uuteen tulevaisuuden kotiimme sitten sopisikin. Niinpä olen keräillyt jo jonkin aikaa ideakansioita. Siis leikkeitä ja kuvia asioista, jotka inspiroivat minua.

Rakastan koristella kotia myös eri teemojen ja vuodenaikojen mukaan. Erityisesti pääsiäinen ja vappu ovat mielestäni ihanaa aikaa, silloin kun voi leikitellä väreillä, kasveilla ja kaikenlaisilla hassuilla jutuilla. Meillähän koti on sisustukseltaan aika pitkälle musta-valkoinen ja siki eri kausien tehostevärit ovat aina mukavia väriloiskeita harmoniseen mustavalkoisuuteemme.

Nyt olenkin sitten ottanut pääsiäisestä kaiken irti, tosin pienellä alkukankeudella, kiitos sen inhan purjotaudin. Onneksi kuitenkin rairuohot, krassit ja narsissit ehtivät juuri pääsiäiseksi, vaikka ne aika myöhään istutinkin. Tällaisia pikku veijareita meillä nyt sitten asustelee eri puolilla asuntoa.


Tiput ovat menneet narsissien suojaan Rikiä piiloon.


Kuvasta ei puutu kuin itse maalatut munat, joita en tänä vuonna ehtinyt tehdä.
No, ensi vuonna sitten tehdään yhdessä Nasun kanssa. 

 Toiset tiput ovat pörheitä, toiset lentoon lähdössä.

Rautakukko pitää tipuille jöötä.
 
 Morjesta pöytään!


Serkkutyttöjen ihanat vitsat houkuttelevat Rikiä, Tupla Kuplan luona 
piileskelevät tiput ovat sen sijaan turvassa.

 Lopuksi krassi syödään leivän päällä, tosin yksi tipuista on tänä vuonna muninut sinne.

Tulppaaneja meillä on kyllä lähes ympäri vuoden, väri vain vaihtuu.

Aurinkoista pääsiäispäivän iltaa kaikille, tämä mamma lähtee nyt parhaan ystävänsä kanssa te-ras-sil-le. Luitte oikein, terassille. Ihanaa! Aion tilata ainakin yhden jääkylmän valkoviinin. Ja ison oluen. Niitä tuli viime kesän helteissä kieltämättä hieman ikävä, hihi.

Ei kommentteja: