torstai 7. huhtikuuta 2011

Nasun arkitouhuja: lempimusaa

Tänään Nasulla oli kahdeksankuukautisneuvola, joten päälle oli puettava jotakin helposti riisuttavaa. Varsinkin, koska kyseessä oli lääkärikäynti. Lääkärikerroilla pitää näet ensin mennä neuvolatädin luokse ja riisua punnitusta varten. Sitten puetaan ja mennään odottelemaan lääkärille pääsyä. Kun lääkärille päästään, riisutaan jälleen kerran, jotta lääkäri voi tutkia. Sitten puetaan taas. 

Tein ensimmäisellä kerralla sen virheen, että puin Nasulle sellaisen hankalasti riisuttavan mekkosysteemin. Virhe! Kun sitä sitten loppukesän helteissä hikoilin päälle ja pois (siis aikana jolloin tuo vekara oli niin pieni, että sitä päätäkin oli kannateltava puettaessa), niin kyllä siinä luupäisempikin amatööriäiti oppi.

Eli, päälle valittiin puna-ruskea helppo asu. Asu oli tosiaan helppo pukea, malli puolestaan vaikeasti kuvattava.


En ehkä vielä osaa ryömiä, mutta sitäkin nopeammin osaan pyöriä!
 

Mikäs se tuossa leijailee? Hahaa, äidin hupparin naru. Eiku kimppuun!

 Nasun passikuva. Näin vakavaa poseerausta en ole nähnyt aikoihin, jos ikinä.
 ************
Peura body - H.J.O.R.T.H Copenhagen
Punaiset velourhaalarit - Moonkids

Jatketaanpa juttusarjaa Nasun arkitouhuissa, vuorossa Nasun lempimusat. Niitä on itse asiassa aikas paljonkin, mutta ne eivät taida oikein luiskahtaa sinne perinteisten vauvamusiikkien maailmaan. Tai no, osa ei ainakaan. Se osa joka luiskahtaa, koostuu oikeastaan lelujen tuottamasta musiikista. 

Yksi Nasun lemppareista oli sängyn päällä kieppunut Brion mobile, joka soitti mukavan rauhallista sävelmää. Sen alla Nasu jaksoi pienempänä maata pitkiäkin toveja jänöjä killittelemässä. Nythän sitä ei saisi makaamaan hetkekään moisen alla, heti oltaisiin sillassa pikku kätöset tiukasti mobilejänöihin puristautuneina. Eli mobile on nyt siis pakattu kellariin turvaan.

Nasun mobile.

Toinen lemppari musiikkilelu on tämä pikkuserkuilta lahjana saatu Chiccon härdelli. Siinä on niin kurnuttavaa sammakkoa, sirittävää sirkkaa, pörisevää leppäkerttua kuin setti erinäisiä biisejäkin. Sen kun vaan painelet nappeja ja annat masiinan laulaa. Ja Nasuhan antaa.


En mä nyt ehdi poseerata, ku mä näplään tätä.
Kas noin, siinä saa sirkka kyytiä.
 
Lelujen ohella myös pelkkä musiikki miellyttää Nasua. Mies on meillä kunnostautunut esittelemään nasukalle musiikin eri genrejä, niin historian arkistoista kuin nykyhetkestäkin. Joka aamu mies ja Nasu istuvat yhdessä, kuuntelevat musiikkia ja jammailevat. Se on heidän joka-aamuinen perinteensä. Se hetki, kun äiti vielä nukkuu :)

Yksi nasun suosikeista on Eppu Normaalin "Sikaillaan", siihen miehellä ja nassikalla on oikein  oma koreografiansakin. Toinen kova kotimainen joka täällä usein aamuisin raikaa, on Pelle Miljoonan "Väkivalta ja päihdeongelma". Sitten, jos vielä kotimaisia jatketaan, on Janos Valmusen unohtumaton "Bussipysäkillä" ja "Tähti" sekä tietenkin Riki Sorsan muutama unohtumaton klassikko. Myös Liekin pari levyä on soinut viime aikoina, ehkäpä orastavan kevään kunniaksi.

Ulkomaisista artisteista ainakin Jefferson Airplane on ikisuosikki. Tämän lisäksi viime aikoina on kuunneltu ainakin The Thrillsia, PJ Harveyta ja Doll and the Kicksejä. 

Itse asiassa tajusin juuri, että melko turha minun on tätä postausta tehdä, miehen tämä pitäisi kirjoittaa. Joten ehkäpä täydennämme listaa kun hän viikonloppuna palaa. Ai että, sillä on parasta olla matkalaukut tuliaisia pullollaan, hih.

Ei kommentteja: