sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kaakaodippausta

Tänään repäistiin oikein kunnolla ja toteutettiin kauan puheissa ollut puuha. Eli lähdimme koko perheen voimin uimahalliin. Siellä ei olla meinaan käyty sitten sen infernaalisia kidutusherätyksiä aiheuttaneen vauvauinnin. Jos muistatte aamutempoilumme vuoden takaa

No, näinhän se ei ole lainkaan paha nakki kun saa ensin herätä omaan tahtiinsa siinä puoli yhdentoista aikaan ja siirtyä sitten rauhallisen aamiaisen jälkeen altaisiin. Ja vaikka siinä vaiheessa kun uikkuun pääsimme oli aamun vauvauinneista jo kolmisen tuntia, olivat pikkualtaat onneksi edelleen ihanan lämpöisiä.

Aluksi Nasu tepasteli pikkuruisten altaassa, fiilisteli vettä ja ihmetteli veden virtauksia. Ei kuitenkaan mennyt kauan kun se jo hihkui riemusta, potki vettä rytmikkäästi jaloillaan ja puhua papatti itsekseen selvästi omaa uintiaan ympärillä oleville selostaen. Ehkäpä se muisti joskus altaassa pulikoineensa, ellei kokemus jopa tuonut etiäistä kohtuajoista. Mene ja tiedä, kivaa meillä kaikilla oli. Mies jopa uskaltautui hyppytorniin, tuloksena vedestä täyttynyt klyyvari.

Pitäisi käydä useamminkin, ei vaan olla saatu aikaiseksi. Tässä kohdin voisin tietty tehdä pyhän lupauksen siitä kuinka jatkossa tulemme kyllä säännöllisesti käymään uimahallissa, mutta itseni tuntien jätän lupaamatta. Kirjataan nyt vaikka yritys päästä uimahalliin jatkossa hieman useammin, vähintään kuitenkin kerran vuodessa, hehe. 

Kotona aikaa riitti onneksi myös omiin leikkeihin ja rutiineihinkin, vaikka päiväohjelmaamme paljon mahtuikin. Niistä suurimpana hittinä tällä hetkellä kaakaodippaus. Anteeksi mikäkö? Antaa maestron itsensä esitellä.


Kas niin, tervetuloa Nasun leikkinurkkaan. Tänään tutustumme leikkiin nimeltä kaakaodippaus. Tarvitset tähän leikkiin kaakaopurkin ja jonkun pienemmän esineen, kuten vaikkapa tällaisen purnukan tässä. Esineellä ei muuten ole väliä, kunhan se vain mahtuu suuhusi.


Testataanpa vielä. Kyllä, hienosti uppoaa meikäläisen suuhun tämä purnukka.
Sitten leikkimään! Äskeisen suussa kostuttamisen jälkeen dippaat purnukan kaakaojauheeseen, tällä tavalla.


Sitten vain suora sihti suuhun. Ja tätä toistetaan niin kauan kun kaakaoputua riittää 
tai kunnes mutsi tulee paikalle pilaamaan leikit. 
Hei, älä nyt mutsi tule siihen pilaamaan tätä, mulla on oppitunti vielä kesken.

Tänään käytiin myös serkkulassa telmimässä, minkä ansiosta Nasulla oli kerta kaikkiaan mahtava päivä. Siellä se istui trampoliinilla kuin pieni Buddha ikään ja nautti isompien serkkujen hypyistä. Eihän sille menolle voinut kun nauraa, varsikin kun ipanan tomera selitys kuului aina kadulle saakka. 

Päivän puuhat väsyttivät pikku puuhapeten totaalisesti, varsinkin kun nukkumaamenoaikakin venähti totutusta. Isin olkaa vasten on kiva uinua, tiedän itsekin kokemuksesta.


Zzzzzzzzzzzzzzzzz...

2 kommenttia:

Salla H kirjoitti...

Mää kävin U:n kanssa vähän aikaa sitten Kalevan uikussa ja sitten (omia lapsuuden) perinteitä noudattaen mentiin tietty sinne kahvilaan uinnin päälle. Selitin jo pukkarissa, että kohta mennään pehmikselle. Pettymys oli karvas, kun tajusin, että ei siellä enää oo sitä pehmiskonetta :/ No hinnat oli ainakin kohdallaan, kun kahvi, eskimopuikko ja pillimehu tais olla 3e. (oli pakko mennä uimaan nuoremman kanssa, kun vanhemmalta kysyttiin, mitä nuorempi harrastaa vastaus oli kipputoreja... yleenä aina kun vanhempi on jommassa kummassa harrastuksessaan käyn nuoremman kanssa sillä välin kirpparilla, minkä minä niille harrastusten ikärajoille voin ;)

Heli kirjoitti...

Nasun asu:
* Keltainen haalari - Marimekon Valpuri
* Apilahaalari - Metsola

Salla H: Ei hitto, se yläkerran kahvio ja siellä pehmis on kyllä legendaarisimpia lapsuusmuistoja! Mulla on ihan samat muistot :) Hyvä tietää, et ei kannata lähteä niitä toteuttamaan jos tilanne on nyt noin ankea :(