keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Takkutukka pörröpää

Osa teistä on sen huomannutkin. Talossamme asuu hippiletti-pörröpää, varsinainen tuulitukka. Nasun letti on ottanut uskomattoman kasvuspurtin viime kuukausina enkä edelleenkään anna kenenkään leikata sitä. 

Äitini aina leikkasi minulle ns. kattilakampauksen eli mallin, jonka voitte kuvitella syntyvän kun kattila asetetaan väärin päin päähän ja leikataan liiat reunoilta pois. Varsinainen Prinssi Rohkea -tukka.

Eli kyllä, jälleen ollaan omien lapsuustraumojeni äärellä. Muistan kuinka minua leikkipuistossa luultiin pottakampauksessani pojaksi. Olin ehkä aikaani edellä, tyylikäs poppityyliä seuraava modi, mutta kerro se nyt 6-vuotiaalle joka tekee kieppejä telineellä ja kuulee itseään puhuteltavan pojaksi. Kyllä siinä kuulkaa huuli alkaa väpättää ja äidin saksikädet kirotaan alimpaan manalaan.


 Oikeesti mutsi, onko sua luultu pojaksi vai?


Hahahha, mä en pääse tosta ylitse. 

Nyt odotan kieli pitkällä sitä, että saan alkaa laittaa Nasun tukkaa. Tiedättehän; lettejä, pantoja, saparoita, nykeröitä ja pinnikampauksia. Tällä hetkellä suurin voittoni on pinnin saaminen otsatukkaan ilman että nassikka repii sen välittömästi irti. Tämäkin vaatii suurta oveluutta, salamannopeaa kättä ja juuri kohdalleen osuvaa ajoitusta.


Joo, mä tiedän just mistä sä mutsi puhut.
Tämäkin puuha vaatii suurta taitoa, ketteryyttä ja mieletöntä kropan hallintaa.

Kaiken kruunuksi Nasun hiukset ovat lähteneet kihartumaan korkkiruuveille. Minulta se piirre ei taatusti periydy, tukkani on suora kuin viivotin, mutta miehen suvussa korkkiruuveja piisaa. Miehellä itselläänkin niskatukka kihartuu enemmän kuin suloisille korkkiruuveille, näky joka saa minut aina heltymään.

Aion nauttia Nasun hiusten laittamisesta aina sinne saakka, kun ipana ykskantaan ilmoittaa pehkon olevan hänen ja siten vain hänen määrättävissään. Siihen saakka nykerrän ja väkerrän ihanan pörröpääni kuontalon parissa antaumuksella ja väliin sitä salaa nuuhkutellen. 

Ellei Nasu sitten tee kuten isänsä ja salaa nirheä koko tukkaa Fiskarsilla silloin kun äidin silmä välttää. Eli todennäköisesti tämä tapahtuu piilossa pöytäliinan reunan alla - aivan kuten isänsä.


Katsoppas mua mutsi!
Mä olen maailman katolla!

9 kommenttia:

Nata kirjoitti...

ihan hänkin näkönen! kohta pääset laittaa myös miehes tukkaa haha!

Anonyymi kirjoitti...

Voi käydä myos niin kuten meillä, ettei äiti saa edelleenkään koskea tukkaan muutakuin harjata se aamuisin auki takuista:) Juhlaa ovat ne kerrat kun saan väkertää tytsyille kampauksia. Iältään ovat 8 ja 10.

Sarmanda kirjoitti...

Saas nähdä tuleeko Nasuliini äitiliiniinsä ja kokeilee kaikki kaljusta sinisiin, punaisiin, kikkaroihin, käkkäröihin, mustiin pitkiin ja pätkiin saakka. Sitä paitsi naisella on aina oikeus muuttaa mielensä =P

Laita kuitenkin ne sakset vielä piiloon, kunnes muuttaa kotoa. Meidän 10vee neitikin pätki alkuvuodesta itse otsatukka 3cm:n pituiseksi. Aika karmaiseva ylläri, josta kärsi itse kyllä viikko tolkulla kasvua odotellessa.

Nyt saunaan ja aa-aa. Meidän pahnanpohjimmainen oppi eilen seisomaan tukea vasten, joten saas nähdä miten NukkuMatin hiekanlaadun käy tänä yönä...

Heli kirjoitti...

Nata: Hei dude! Mahtavaa kuulla susta! Nasu on karmee pikku-Hänk, missä ne mun geenit on, kysyn vaan?? Täällähän on kuule kohta varsinainen salonki pystyssä, kun väkerrän noiden kahden lettejä ihan liukuhihnalta. Itsellä on puolestaan ihan hirveä afrohimo...

Anonyymi: APUA! Just noin ei saa käydä, vaan mä haluan väkertää ipanan tukkaa aina lakkiaisiin saakka...

Sarmanda: Hihih, no sit mä ainakin osaan vinkata sille mikä väri pysyy ja mikä ei. Ja kertoa, että kirkkaan punainen afro ei sovi meille, näyttää liikaa Ronald McDonaldilta :D Ohhh mitä kehitysspurtteja siellä päässä, toivottavasti ei tule uniin moinen harppaus!

Heli kirjoitti...

Nasun asu:
* Sydänbody - Småfolk
* Farkut reteillä napeilla - Plastisock

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihan pörröpää ja mielettömät noi farkut. Ei vaan taida sellasia enää mistään saada.

Heli kirjoitti...

Anonyymi: Juu, eipä taida saada kuin käytettynä, on Plastisockin vanhempaa mallistoa :( Noihin kuuluu vielä takkikin, joka on ehkä jopa herkumpi kun nuo! Siinä on pyöreät punaiset taskut, täytyykin ottaa kuva vielä siitä. Asusetin saa kyllä meiltä sit kun jää Nasulle pieneksi, jos kiinnostaa? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaa farkut ja takki! Ja tarkoitus oli tietysti sanoa että aivan ihanA pörröpää. :)

Heli kirjoitti...

Anonyymi: Tajusin tänään, että meillähän on tuohon settiin kuuluva farkkumekkokin tuolla kaapissa, samassa koossa! ;) Paiskaa vaikka maililla, niin juonitaan ;)