maanantai 9. toukokuuta 2011

Wake up and smell the coffee

Aurinkoinen päivä herätti vastareaktion ja halun pukea päälle harmaata. Hassu juttu, mutta toimii tosi kivasti täällä auringossa kylpevässä asunnossa. Ja hei, eihän tässä ole taas hetkeen pidetty Tuttaa päällä.

Otan itteeni ryysyistä kiinni ja esittelen oikein tunteella tätä kuosia.

 
Ei pokka pidä, tyttärellä eikä äidillä.
 ********
Pingviini body - Tutta
Harmaat potkarit - Tutta

Muotiblogeissa on usein postauksia, joissa blogistit esittelevät luottokamojaan. Yleensä vaatteita, kenkiä, kasseja tai meikkejä, joita ilman he eivät tulisi toimeen. Ja kuten meitä seuranneet lukijat tietävätkin, tämä äiti on viime ajat ollut aikas väsynyt ja välillä lähes tolkku poissa. Siis sekaisin normaalia enemmän eli nyt tolkku uupuu väsymyksen vuoksi. Mulla on kuitenkin keinoja, joilla piristää ankeaa ja energiatonta arkea silloin kun se osuu kohdalle.

Tästä kaikesta innostuneena päätin minäkin kirjoittaa luottokamoistani ja -keinoista, joilla se hieman ryömintävaihteella käyntiin lähtenyt päivä piristyy kummasti. Ja näitähän kuulkaas saa käyttää muutkin, ei muuta kuin nappaatte käyttöön vaan. Ja itse asiassa, kun nyt pysähdyin edes hetkeksi miettimään mitä harvoin teen, on todettava että nämä kikathan passaa kyllä ihan yhtä lailla lapsellisille kuin lapsettomillekin. Eli eiköhän aloiteta.

Helin ylös ojasta -kikat

Lakkaa varpaankyntesi ja ihaile päättäväisesti tulosta. Pieleenhän se menee, kynsinauhat värjääntyvät ja ainakin ne pienimmät varpaat on lopulta puoliksi väritetty, mutta onpahan arjessa taas väriä! Tai mustaa, kuten meikäläisellä. Kävele tämän jälkeen loppupäivä paljasjaloin ja vilkuile tasaisin väliajoin varpaitasi. Ai että!

Kaikenmaailman ruhjeita ja läikkiä jalat täynnä, mut hei, onpa kivat varpaankynnet!

Luottokama numero kaksi: Hyvä kahvinkeitin. Tai teekeitin. Tai ylipäänsä laite, joka valmistaa lempijuomaasi, oli se sitten jääkaappi, sodastream tai mikroaaltouuni. Joka tapauksessa arjessa tätä parasta kaveria tarvitaan - ja usein. Niinpä sille kannattaa olla hellä. Ota luottoystävä käyttöön ja hellittele itseäsi lempijuomallasi.

Ai että, peruskahvia tai espressoa ihan fiiliksen mukaan.
Niin joo, tuota espressokannua ei kannata pestä koneessa. Mä pesin.

Jatkumona edelliseen. Lähde itsesi kanssa päiväkahveille ja kata itsellesi kauniisti. Keitä hyvät sumpit, ota kerrankin itse ne kaikki pullat ja istahda kiireettä vain nauttimaan. Maiskuttele, puhu ääneen ja hörpi äänekkäästi - ihan mitä vain haluat, seuralaisesi ei pahastu. 

Mun mielestä kahvi, jossa on sopivasti maitoa, on yksinkertaisesti autuaallista. Ja ei, en leiponut taaskaan pullia itse, vaan ne on niitä uuniin heitettäviä valmispakasteita. Toimivat hyvin ja huijaavat meillä vieraita yllättävän usein. Eli luottokamani numero kolme: maitoa kahvilla ja paistovalmiit leivontapakasteet.


Pöytä on katettu tänään(kin) kauniisti mustavalkoiseksi.
Kahvissa juuri sopiva määrä maitoa (näkee väristä), kaksi herkkupuustia ja nautiskelijana vain MINÄ.

Kukkia, luottokama numero neljä. Kotona ei koskaan voi olla liikaa kukkivia kukkia, ainakaan meillä. Varsinkin kun nuo ruukkukasvi-penteleet tuppaavat kuolemaan yksi toisensa vanavedessä. Kun oikein masentaa, synkistyttää tai muuten vaan maailma kismittää, ostan kimpun kukkia. Just niitä mitä itse haluan, vaikkapa sen törkeän kalliin yksittäisen irtokukan, jos siltä tuntuu. Ja ei, niiden ei tarvitse olla niitä kulloisiakin kausituotteita, joita saa halvalla. Tulppaaniaikaan on ihan jees ostaa vaikka joulukaktus, jos on sellainen fiilis. Ja hei, on ihan ok ostaa vaikka kaksi kimppua kerralla jos huvittaa. Se on niitä etuoikeuksia joita voi tehdä kun on aikuinen.

Nasun huoneessa asuu pikkuinen lilja.


Olohuoneessa on liljan muu perhe ja pikkuinen ruusupuska.

Miehen äitienpäiväkimppu. Se, jossa on pörheitä valkoisia palluroita keskellä.

Kivat, omantyyliset lempivaatteet, luottokamaa jos mikä. Kotona tulee ihan liian usein hiihdeltyä niissä pieruverkkareissa ja silloin kun väsyttää, ketuttaa ja ankeuttaa, tulee niihin hautauduttua ennen kuin ehtii edes tajuta mikä päivä tänään on.

Kannattaa oikeasti ottaa välillä itseään niskasta kiinni, marssia vaatekaapille ja uhmata verkkarinormia laittamalla päälleen kivat ja omantyyliset tyylikkäät vaatteet. Vaikka olisi koko päivän vain itsekseen kotona neljän seinän sisällä. Ai että kun piristää! Ja aina peilin ohi kävellessäsi muista katsoa peiliin ja kehua itseäsi: "vitsit kun oonkin tänään hyvännköinen, awwww"!

 Omat vaatteet, oma tyyli. Hasbeensit, Maiden-paita ja Leviksen Demi Curvet.
Näillä ei voi kuin onnistua.

Siirrytään luottokeinoihin. Siivoa vaatekaappi. Okei, tämä ei taatusti keskellä globaalia ketutusta tulee mieleen, mutta kokeile edes. On yllättävän piristävää tonkia vaatekaappiaan ja tehdä löytöjä. Niille, joiden vaatekaappi on aina niin tiptop että he näkevät kaikki kledjunsa yhdellä silmäyksellä tämä ei välttämättä toimi, mutta meille tavallisille kuolevaisille kikka toimii. 
 
Lopeta penkominen vaikkapa tuohon aiempaan kohtaan eli lempiasuusi pukeutumiseen. Pue päällesi jotain mitä kaapista juuri löysit ja nautiskele siitä täysin rinnoin. Kun vetää ylleen jonkun vaatekaappinsa syömän löydön on olo kuin olisi vaatekaupassa ostoksilla käynyt, paitsi että tilin saldo ei heilahda minnekään. Guaranteed.
 
 
Siis mitä?! Onko mulla tämmönen hattu ja paitakin?

Arjen hassut jutut. Yritä ainakin katsoa ympärillesi humoristin lasein, vaikka se vaikealta tuntuisikin. Onhan se oikeasti aika koomista lyödä itselleen musta poski kaapinovella, eikös olekin? Tai ne pieleen menneet pyykit, sen värisiä potkuhousuja mitä siellä koneessa nyt lilluu ei taatusti tule vastaan muilla. Vauva, joka on limannut itsensä lattiaan omalla pökäleellään on oikeasti aikas huvittavan näköinen. Ja kaakaopurkista voi yllättäen löytyä mörkö.

Oho! Kaakaomuumio nousee kaakaojauheesta!

Tukka. Piristymiskeinona toimii ainakin mulla aina. Tähän voidaan meikäläisen tapauksessa tosin usein tarvita niitä luottokamoja eli Klippotekin kuivashampoota ja Osiksen lakkaa. Tee siis jotain uutta letillesi. Väkerrä kiharat, silittele suoraksi, tee eksperimentaalinen kampaus tai märkä geeliletti. Oikeastaan sen ei ole niin väliä mitä teet, kunhan lopputulemana letti on eri lailla kun se oli sängystä ylös noustessa. Koska tunnusta vaan, sillä tolallahan se letti on edelleen vaikka on jo iltapäivä, möllipäivänä kun ei tukallekaan jaksaisi tehdä mitään. Siksipä juuri tee!


Klippotekin kuivashampoota ei voi tarpeeksi kehua, siinä on mukana muotoilutuotettakin.
Kiitos Klippon, kotiäidin ei tarvitse hätätilanteessakaan olla minään rasvapäänä.

Koska aamulla tukka halusi olla sekaisin, vedin sitä vielä lisää sekaisin.

Ripset. Tässä luottokikka, joka on osoittautunut ihan ässäksi. Onko sinulla kenties vaaleat, kurittomat ja meikkiä vaativat ripset? Mulla ainakin on. Vaikka ne on pitkät ja tuuheatkin, on ne niin surkean albiinot että näytän valoon karanneelta olmilta ilman maskaraa. Ja aina ei vaan jaksa / ehdi / pysty harjaamaan sitä ihmeainetta ripsiinsä. No mutta ratkaisuhan on keksitty!

Nimittäin kestoripset, nuo muotibloggareiden tavaramerkit, ovat pelastaneet myös tämän amatööriäidin. Ne kun lyö räpyttimiinsä kiinni näyttää ainakin semi-freesiltä, vaikka silmät olisikin rähmästä puoliksi muurautuneet kiinni. Tai no, mun tapauksessa näytän edes siltä että mulla on silmät. Ja se on kuulkaas zombie-päivänä paljon se.


Näissä kuvissa oon jaksanut läiskiä luomiväriäkin, mut ripset toimii ihan yhtä lailla au natural.

Värjää ja tarvittaessa kestovärjää kulmakarvat (ihan helppoa itsekin, sanoo Breshnevin näköinen kotiäiti värjäyksensä jälkeen). No okei, voi olla hyvä idea mennä myös ammattilaisen pakeille eikä se maksa paria kymppiä enempää. Mikään ei piristä väsynyttä ja silmäpussista naamaa niinkuin ryhdikkäät kulmakarvat.

Vannon, että siistityt ja hyvän väriset kulmakarvat nostavat sitä silmän ylle valuvaa väsymys-silmänahkaani ainakin puoli senttiä ylöspäin. Ja jos olet niitä luojan siunaamia, joilla on luonnostaan tummat ja hyvät kulmakarvat, mene vaihtoehtoisesti peilin eteen, ajattele minua ja nauti kulmakarvoistasi.

Joka kodin pikku Breshnevin unelmasetti.

Harrasta pahettasi kerrankin ilman syyllisyyttä. Vedätkö ehkä röökiä, syötkö mielestäsi liikaa suklaata ja/tai karkkia, jumitatko sohvalla vaikka mieli piiskaisi lenkille? Hei kamaan, ehtii sitä olla itselleen julma toisenakin päivänä. Nyt on mieli maassa eikä elämä näytä parasta kylkeään, miksi siis sinun pitäisi? Antaudu kerrankin tälle pienelle paheellesi synnintunnoitta ja odota itsepiiskauksesi kanssa aikaa, kun sille on taas tarmoa. Välillä on ihan jees olla epäkelpo ihminen ja harrastaa syntiä. Pahe ilman syyllisyyttä, sekin piristää kuulkaas kummasti.

Sori lenkki, mua odotetaan jo toisaalla.

Tee pieni (vaikkapa kotiin liittyvä) ekoteko: pese pyykkiä täysi koneellinen, lajittele ja vie roskat, palauta vihdoin ne kaapissa pölyä keränneet pullot aina niitä hankalia Alkon pulloja myöten, vie patterit keräyspisteeseen tai vaikkapa se raivostuttava eteisen tukkiva ilmaisjakelu lehtienkeräykseen. Ihan mitä vaan, vaikka kuinka pientä. Pienestä voi tulla suuri hyvä olo.

Nyt lähtee nämä ärsyttävät lasipurkit keräykseen.

Ja samalla tarmolla pahvit ja lehtiroska myös!

Pue vauvasi, puolisosi, lemmikkisi tai vaikkapa itsesi hassun näköiseksi ja ota valokuvia. Sillä harva asia piristää niin kuin kunnon hohotus. Vauvan kanssa tämä on suhteellisen helppoa ja taidan olla aiheesta aiemmin kirjoittanutkin. Esimerkiksi kaikki eläinasut tai teemapuvut toimivat vallan mainiosti. Mikään ei naurata niin kuin viiksekäs supersankari - kajalilla piirretyt viikset kun lähtee vauvan ihosta ihan yhtä lailla kun omasta.

Ens kerralla kuva viiksekkäästä Nasusta, nyt Nasu sarvieläimenä.


Tosi kiva, et sullon hauskaa.

Kyllä se arska paistaa risukasaankin, uskokaa mua. Tänne kasaan se on nyt pari päivää meinaan paistanut niin, että kohta alkaa jo olla niitä paljon puhuttuja rusketusraitoja.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Yksi parhaimmista postauksista, kiitos siitä :)

- tukka AINA juuri siinä kunnossa kuin sängystä noustessa oli, mutta peikkolookia en vaihda. (hiuksia kammattu viimeksi.... pari kuukautta sitten tytön syntymän kunniaksi :D )

Heli kirjoitti...

Tiina: Ihana kuulla, näillä tää meikäläisen raato nostetaan ojasta aina tarvittavin väliajoin. Toivottavasti joku vinkeistä jeesaa jotakuta samassa kuosissa olevaa.

Ja hei, nukkutukka rocks! ;)