sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Sanahelinää

Uusia sanoja. Niitä Nasu on suoltanut jo jonkin aikaa, mutta nyt asiasta on viimeistäänkin tehtävä oma postauksensa. Sen verran hirmuista vauhtia tuo sanavarasto tuntuu karttuvan. Sillä on sitä jo ennestään ihan kivasti ja nyt tulee useampi sana / päivä vauhtia. Hui jui, kohtahan tuo ipana siis jo puhuu!

Eilen Nasu oppi sanat "tyttö", "auto" ja "hyvää". Sitä ennen sanat "kiikka", "uuestaan" ja "pallo". Tänään ipana oppi sanomaan "ite", "vyö", "anna" ja "hyvää". Se mikä koko hommassa on häkellyttävintä on se, että nuo sanat tulevat siis sangen selvästi artikuloituna. Dorka mutsikin tajuaa.

Sillä onhan ipanalla paljon sanoja, jotka muistuttavat oikeita sanoja juuri sen verran sopivasti, että me ne miehen kanssa ymmärrämme. Esimerkkejä tällaisesta ovat vaikkapa "nami-nami-nammmm" (= jotain hyvää, herkkua, anna lisää), "käyä" (= vanhemman käsi, pyydetään tomerasti esimerkiksi kun halutaan laskeutua suurelta kiveltä tai laskea jyrkästä isojen lasten liukumäestä) tai "baaba" (= rakas barbapapa, tuo kaikkien pehmojen kuningas).

Viimeisin sana ennen nukkumaanmenoa oli "kaakao". Ihme ja kumma, mistähän moinen edes tuli ipanan mieleen?

- Nasu hei, MITÄ sä täällä keittiössä yksin teet?
- Hittolainen, busted.


- Näitä pulloja mä vaan lajittelen, ei mitään sen kummempaa...
- Ipana hei, toi pujoparta paljastaa kyllä kaiken. Mitä sulla on suussa?
- "KAAKAO, KAAKAO" (lausutaan riemastuneella äänellä)

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihana!

ONIA kirjoitti...

No ihan sama meininki meilläkin! Sanoja tulee nyt sellaista tahtia, ettei itse pysy perässä. Erityisen hämmentäviä on ne sanat, joita ei ole mitenkään "opetettu", vaan tulevat vaan yhtäkkiä. Tämän päivän uusia sanoja olivat ainakin "häkki" (ei sentään sellaiseen sullottu poikaa, vaan Babar-kirjan Vili-Vili :D) ja "tataa" eli sataa, minkä lapsi ihan itse tunnisti sadepilven kuvasta. Uusimpia hittisanoja on myös "ISO!" joka viittaa kaikkeen suureen, esimerkiksi liian isoon leipäpalaan suussa... Huikeeta!

Ai niin, meillä kaikuu "kaaka" aina välipalan aikaan :)

Heli kirjoitti...

Elina: Aaawww! :)

ONIA: No aivan tasan sama meininki näemmä! Mä en meinaa pysyä housuissani ku odotan et Nasu todella alkaa puhumaan. Siis lauseita, kertomaan juttuja, meidän aikuisten kielellä. Sillä kertoohan se nyt jo, me dorkat ei vaan tajuta :D