keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Voihan Valpuri!

Tiedättekö ketkä ovat ihania? No te tietenkin! Voi te rakkaat lukijat, millaisia helmiä olettekaan! Tämä kirjoitus on oodi teille. 

Ei mene päivääkään ettette piristäisi päiväämme. Hassua miten täysin vieraat ihmiset voivat olla niin läheisiä, ikään kuin jo tuttuja. Olen teistä mustasukkainenkin ja haluaisin omia kokonaan itselleni. Puhun aina miehelle "meidän lukijoistamme" ylpeänä kuin äiti lapsistaan. Ikään kuin olisitte tässä ja nyt läsnä. Niin kuin monesti olettekin.

Päivän oodin sai aikaan erään lukijamme ihana, pyyteetön teko. Voisin kehua ja ylistää teitä useamminkin, myönnetään, mutta kun pitää valittaa varhaisista aamuista ja silmäpusseista. Mutta se teko, voi että! Nyt oli pakostakin avattava tämä vuolaiden kiitosten arkku.

Nyt on kyse Marimekosta ja niistä ystävämyynneistä, joista pari päivää sitten muutaman teistä kanssa juttelinkin. Niitähän ei sitten meinaan järjestetty Tampereella, ehei. Niitä oli ainoastaan Marimekon tehtaanmyymälöissä. Ei helkkari, mikä järki? Ja tarjolla toki, ainakin tietyissä liikkeissä, iki-ihanaa Valpuria. Sitä mielestäni yhtä Marimekon parhaista lapsikuoseista, jonka valmistus on tietenkin sittemmin lopetettu.

Valpuria olen metsästellyt kau-an ja voin kertoa, että eipä löydy helpolla ei. Ja nyt - voi että! Ihana Katriina ystävällisesti lupautui hakemaan Nasulle Valpuri-asun kun en itse tehtaanmyymälään päässyt ja moisesta ystävänteosta menin aivan sekaisin. Niin että kun Katriina päivällä soitti minulle töihin ja kertoi kotiuttaneensa meille seuraavat ihanuudet, en voinut kun mielipuolisesti kiljua ja hihittää puhelimeen. Samanaikaisesti tottakai.


Ai jai jai, haalari ja myssy! Innostuin niin, että tilasin samaan syssyyn vielä kangaspalasenkin.
Siitä tehdään vielä jotain ihanaa - ei tosin minun ompelemanani.

Siis mistä teitä ihania ihmisiä löytyy? Ja miten te tällaisen höröpään horinoita luette? En ymmärrä, mutta en aio siitä sen enempää puhua, ettette pian kaikki kaikkoa sieltä. Tajuatte kuitenkin kohta että "Aivan! Tosiaan, mitä helkkaria minä täällä oikein teen?" Ehei, se ei käy. Unohtakaa siis täysin mitä äsken suustani lipsautin ja jatkakaa eteenpäin.

Tulin siis uusista Valpureistani niin onnelliseksi ja iloiseksi, että taloyhtiön hallituksen pikkunätti neljän tunnnin iltakokouskaan ei onnistunut pyyhkimään virnettä naamaltani. Ei, vaikka aika Nasun kanssa jäi tänään siitä syystä erittäin lyhyeksi. Jalista ehdimme onneksi silti pelaamaan.


 Jiihaa, jalista! Venaas mutsi niin mä haen pallon.

Täältä pesee, vapaapotku. Huitaisen suorilta sellaisen kunnon banaanipotkun.


Ja uuteen hyökkäykseen...
Ai hitto, nyt kyllä astuin jonkun murusen päälle. Kuka täällä mutsi oikein murustaa?

Kiitos Katriina, kiitos Marimekko! Tämä hurahtanut vaatefriikki on enemmän kuin onnellinen ja virnistelee täällä edelleen. Vapuksi Valpuria, tungen tuon myssyn kohta omaan päähäni. Juuri sen verran hurahtanut taidan olla.

10 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Nasun asu:
* Musta body - H&M
* Kurrehaalarit - Metsola
* Jalkapallo - Ikean laatukamaa

Salla H kirjoitti...

moikka,

ihan on huono omatunto, kun on ollut niin pirkuleen kiire, että en oo edes oikein blogeja ehtinyt lukemaan / kommentoimaan :/ Oltiin pääsiäisen aikaan mun siskon luona norjassa melkein viikko ja sitten töissä painaa dedikset päälle ja aina kun pääsen readerilla tänne nasunasuun asti jutut on jo niin vanhoja, että en tohdi kommentoia.

Täällä nyt kuitenkin roikutaan (ajantasalla). Ihana lukija :)

Ja hauskaa vapppua (jonka vieton viime viikonloppuna aloitinkin Bommarissa... melkoisen outoa olla siellä näiden kaikkien vuosien jälkeen, mutta hauskaa yhtä kaikki ;))

--salla

Salla H kirjoitti...

Oho, ajatus vähän katkes, toi ihana lukija viittasi siis tähän Katriinaan, joka osti noi jutut teille, ei itseeni ;)

--salla

Heli kirjoitti...

Salla H: Ehei, nyt olet väärässä! "Ihana lukija" viittasi teihin kaikkiin, Katriinan megaihana tempaus sai mut bnyt vaan aktivoitumaan ja kehumaan teitä. Eli kyllä se oli kuules sullekin tarkoitettu! Ja sua olen ajatellutkin välillä, et mitähän kuuluu kun ei ole hetkeen kuulunut :)

Kasvukipuja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kasvukipuja kirjoitti...

oi, mielelläänhän sitä auttaa toista :)
Ja samalla "vaivalla" Valpurit ostin, mitä itselle. On ne kyllä niin ihanat.
Myö sekoiltiin et ne ysmyt ei alakkaan huomenna -koska ne oli vaan ilmoitettu kanta-asiakkaille ja eilisessä lehdessä luki et ne alkaa tavan poppoolle tänään.
Soiteltiin sit marimekkoon ja onneks soitettiin, olisi varmaan jäänyt valpurit saamatta :D


Ja eikä tää ääni minnekkään oo palautunut, nyt ei kuulu pihaustakaan :/
Toivottavasti puku ja pipo sopii :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi ihanat Valpurit :)
/marika

liiska kirjoitti...

valpuri on kyllä parasta mitä marimekko on aikoihin tehnyt. Ja sit ne menee ja lopettaa tuotannon het alkuunsa! Annoin kerran yhdelle myyjättärelle palautetta että ikävää tämmöinen, niin mitä vastaa - no sellasta se on. M I T Ä... käännyin kannoillani ja poistuin, sinne jäivät. taaskin rupes kupla nousemaan ohtaan, kun muistelen tätä..

Anonyymi kirjoitti...

Sattumoisin asun itse paikkakunnalla, jossa on Marimekon tehtaanmyymälä, ja näinpä meilläkin on tuollainen Valpurikuosinen haalari ja pipo ja lakanat ja verhotkin. Hups.

Heli kirjoitti...

Katriina: Hei ihanainen! ;) Onneksi, voi onneksi sä olit ajoissa ja sen ansiosta Nasu verhoutuu kohta Valpuriin, jeejee!

/marika: Älä muuta sano, ihana fiksu lukijamme! :)

liiska: Voi rakas liiska, sinäkin puhut niin asiaa, että! Valpuri on yksi mun top 3 Marimekko kuoseista ja tietenkin, voi tietenkin se sit lopetetaan. Hhhnngngh! "Sellasta se on" - MY ASS!!!

Anonyymi: Hihihi, oikein! Mä en tajunnut niitä lakanoita Katriinalta tilata, mut uskon et ne on aivan törkeän ihanat! Ja jos ikinä myyt, laita mulle ehdottomasti mailia - MINÄ OSTAN :)