lauantai 31. maaliskuuta 2012

Reinon luona vieraisilla

Tänään kävimme ystävien luona vieraisilla ihastelemassa kuusikuukautista Reino-poikaa. Oikein hävettää kuinka vähän olemme viime kuukausina ystäviin ehtineet pitää yhteyttä. Jotenkin tämä työarki ja unelmatehtaan pyörittäminen ovat imeneet vapaa-ajan niin tehokkaasti, että kuukaudet ovat vain lentäneet ohitse ja yhtäkkiä se eilen syntynyt suloinen pikku vauveli on syöttötuolissa istuva hurmuri.

No, selitykset sikseen, pitää koittaa jatkossa tsempata ja järjestää aikaa. Ystäviä kun on aina niin ihana nähdä. Reinon vanhempien kanssa tuli muisteltua Nasunkin vauva-aikoja, hassua miten ne univelat ja päiväunirytmit ja muut unohtuvat, sitä kun elää niin tiukasti tätä oman naperonsa arkea. Arkea, joka on jo rytmeiltään ihanan stabiili ja asettunut (kop kop, koputan puuta). 

Ja voi mikä hurmuri Reino-poika onkaan! Suklaiset silmät, maailman ehkä pisimmät silmäripset ja suloisen utelias, rauhallinen sekä tyytyväisen oloinen herrasmies. Nasu se enemmän pisti ranttaliksi, viittä vaille kaksivuotiaan uhma kun painaa päälle niin se kyllä näkyy ja kuuluu. Vaikka omapa oli syymme, päivän tiukasta ohjelmasta johtuen nassikan päikkärit viivästyivät kaksi tuntia ja kutistuivat tuntiin. Tosiasia, joka vetäisi omankin pinnan kireälle.

Vierailumaratonin päätteeksi kotona odotti suihku. Kylpyyn ei ollut oikein aikaa, joten mies ja Nasu kävivät pikaisessa suihkussa. Nasu se rakastaa suihkuttelua. Meillä on sellainen sadesuihku; ihana leveä suutin josta valuu tarpeeksi paljon vettä. Kun aikanaan häälahjarahoilla remontoimme kylpyhuoneemme oli minulla yksi vankka päätös - sadesuihku muuttaa nyt meille. Ja voin vakuuttaa että päivääkään en ole sitä päätöstä katunut.


Mä meen nyt tonne.
Tänne näin, suihkuttelemaan.

Myös nassikka rakastaa tuota lempeänä valuvaa suihkua. Kun suihkun laittaa päälle, pitää nasukkaa pidellä hetki aloillaan. Alussa kun vesi saattaa olla hieman viileää ja Nasu jo kovasti haluaisi juosta  veden alle. Tällöin parinkin sekunnin odotus voi olla pienelle tuskaista. 

Mutta se hurmio kun veden alle saa lopulta sukeltaa! Vips vaan kun pikku jalat kipittävät vauhdilla. Siinä Nasu sitten seisoo minuuttisotalla ja vain nautiskelee. Kerrassaan hurmaava näky.


No hyvä on, ihastelkaa nyt sitten meikäläistä hetki.
Ja nyt mä meen, moido!

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Nasun Asu:
* Pallohame - Höö
* Raitasukkikset - Lundmyr of Sweden

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun kävitte kylässä! Ja Nasukin oli kasvanut hurjasti viimenäkemästä.
t:suklaasilmän äiti

Heli kirjoitti...

suklaasilmän äiti: Oli oikeasti IHANA käydä! Ja nyt täytyy kyl ottaa pian uudestaan, tällaisia taukoja ei enää suvaita! ;)