keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Neuloja-aloittelijan aikaansaannoksia

Nyt se sitten paljastetaan! Nimittäin the villatakki, se jota puurtaessa meinasi käpy lopullisesti palaa ja hihnat hirttää kiinni. Oli meinaan muutama mutka matkassa, jos nyt rehellisiä ollaan. Ja mähän olen. Ei mulla muuten ehkä olisi ongelmia niin ollut, mutta en vaan yksinkertaisena tyyppinä tajunnut niitä neuleohjeita. Vetoan blondiuteeni.

Tässä se nyt kuitenkin on. Alun perin olin suunnitellut laittavani mustat tai valkoiset napit, mutta koska ne olivat Alivekidsistä loppu, päädyin violetteihin. Jotka ovatkin aikas hauskat punaista vasten. Tuo villatakki on kyllä hauskan retromainen, tulee mieleen juurikin ne omat 70-luvun neuletakit. Ne tosin oli vauvan kakan värisiä, mut malli oli sama.


Ihan itte tehty. Aina alun innosta tuskaiseen loppuun saakka (mulle vaikein kohta odotti lopussa).
Huppu on suloinen hiippa ja sopivan iso, mutta sitä oli vaikea saada kuvattua.

Villatakin onnistumisesta vauhkoonnuin sitten täysin. Aloitin pirullisen palmikkomekon (tilitän siitä vielä myöhemmin) ja loin päästäni Nasulle kaulaliinan. Sillä kun ei nyt kevään viimoihin kaulahuivia ole, niin olihan sellainen tehtävä. En halunnut kutoa mitään peruspitkää lötköä, joten ideoin ipanalle samanlaisen trendituubin kuin mitä aikuisillekin myydään. 
 
Tätä se siis näyttää lepotilassa - tuubilta jossa on nappi.
Ja tuossa se on ikään kuin päälle puettuna, kuvitelkaa keskelle Nasun kaula.

Idea tähän tuubiin lähti tuosta mahtavasta jättinapista, jonka villatakin nappien mukana ex tempore tilasin. Se jotenkin huuteli luokseni pääsyä, joten pakkohan se oli kotiuttaa. Halusin tehdä tuubista kaksinkertaisen, jotta sitä voi tarvittaessa avata ja siten saada suojaa laajemmalle alueelle. Ikään kuin kaulurin omaisesti. 

Pakko myöntää, että olen tuotekehittelyyni sangen tyytyväinen. Eikä tule toista samanmoista kadulla vastaan, se on vissi ja varma.

 Kattokaa, mutsi teki mulle kaulapannan.
Mitäs tykkäätte?

Eilen illalla sain myös siivottua Nasun vaatekaapit. Tällä hetkellä keittiön pöydällä odottaa vielä vino kasa vaatteita, joiden kohtalosta en ole aivan varma. Osan myyn, osan säästän. Mutta mitkä on mitäkin, siinäpä vasta pulma. 

Joka tapauksessa oli aika siirtää suurempien kokojen jemmalaatikoista vaatteita käyttöön, tämä musta haalari on esimerkiksi sellainen, joka on odotellut käyttöön pääsyä jo jonkin aikaa. On se vaan pirtsakka, kelta-musta on kyllä yksi lemppariyhdistelmiäni. Sopivina annoksina nautittuna.


Mut mutsi hei, enkös mä nyt ole ihan pikkasen liian vanha jo näihin vauvasoittimiin? 
Hittolainen, mä pakkaan tän sit itse pois. Menee maine jos kaverit löytää tän mun huoneesta.

Lähetin miehen illaksi ystävän kanssa oluelle, koti-iskät tarvitsevat hengähdystaukoja. Ihan niin kuin kotiäiditkin. Nasun kanssa vietettiin sitten tyttöjen iltaa tanssien, sängyssä pomppien, torneja rakennellen ja suihkutellen.

 Äiti varastaa pusun.

 Ei hitto, kohta se alkaa taas hempeileen, tunnen sen.

 
 Tadaa! Tämä ilta on tyttöjen ilta. Hyvä me!

11 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Nasun Asu:
* Musta body - H&M
* Musta-keltaiset norsuhaalarit Albababy
* Kaulahuivi - Design by Heli :)

Anonyymi kirjoitti...

meillä kans ihan kohta tuo ihana alban haalari pääsee jemmasta pois ja mahtuu päälle :)

On kyllä tosi kiva tuo kaulahuivi ja tuo nappi siinä!

Ja upea on villatakkikin!

Kasvukipuja kirjoitti...

Heh, Alivekidsiltä muuten noita kaulureita/huiveja löytyy :D
Meille on tulossa neljässä eri värissä niitä.

Mulla oli maton virkkaus projekti, joka päättyi siihen, et teetätän ne hiton matot. Ihan perhesovun vuoksi *heh*.Ihana ois kyllä osata tehä kaikkea ihanaa, mut tehkööt ne ketkä osaa, mie opettelen sit joskus.
Mut ongelmana mulla on se, et mie en ymmärrä -mitää- niistä ohjeista. Tavaan, luen sana kerrallaan, googlaan, taas tavaan ja luen ääneen, huudan ja pyydän miestä kertomaan mitä siinä lukee, mut eiiiii.
Joku saa joskus opettaa kädestä pitäen, kyllä mie joskus sen maton pienille virkkaan, nih! ( tai lelukorin, koska se matto taipuu kupiksi)

Heli kirjoitti...

Anonyymi: Toi on ihana, niin ihana haalari et meillä on tuo punaisenakin ;)

Katriina: Eikä voi olla??! En mä ainakaan ole nähnyt? Missä, tulla niiden sivuilla vai? Mä kattelin vaan niitä nappeja. Hassua et ollaan sit keksitty sama asia -tai no, ehkä miljoona on keksinyt saman asian, mut tosta kaulurista otan anyways kunnian itselleni. Alusta loppuun omaa tuotesuunnittelua, sano. Virkkaukseen en ala, nytkin hirtti niin kiinni siihen prkl palmikkomekkoon, jota joudun seuraavaksi purkamaan 12 kerrosta... jätän huomisen. Huoh. Ja hei, just ne ohjeet ajaa mutkin suohon. Ei vaan tajuu.

Heli kirjoitti...

Katriina: Kävin vielä tsekkaan ne Alivekidsien sivut enkä kyllä löydä sieltä mitään tuollaisia kaulaliinoja/kaulureita?

Anonyymi kirjoitti...

sä oot Heli taitava neuloja ja mä voin sen totisesti todistaa :D
äkkiseltään aattelis että tuohon villatakkiin sopivimmat napit olis väriltään musta tai valkoinen mutta tottatosiaan kyllä se liilakin sopii mainiosti,enpä olisi hoksannutkaan:)

tyttöjenilta kuullostaa hyvältä,uskon että teillä oli hauskaa,varsinkin tuo sängyssä pomppiminen,olisi mullekin kelvannut parit pomput;D

-Minna

Äni kirjoitti...

Mun mielestä noi violetit napit sopii juurikin parhaiten tuohon villatakkiin. :D Ja tuo kaulahuivi jättinappeineen on superihana! Pitänee laittaa omalle neulojaäiteelle tilausta vastaavanlaisesta ja vinkata noista napeista... ;)

PS. Tiiät kelle voit suoraan tarjota niitä Nasukan ihanuuksia, joista raaskit luopua. ;D

Kasvukipuja kirjoitti...

Niitä ei siellä sivuilla olekkaan, löytyy niiden facebook sivuilta kuvia :)

Heli kirjoitti...

-Minna: Voi kiitos! Oletan siis että pöksyt ovat olleet mieluisat eivätkä ainakaan ihan heti ole päälle hajonneet? Sängyillä on aina pompittava ihan kiukulla, lpsena kun se(kin) hauskuus oli kiellettyä, hmph!

Äni: No ihan samaa mieltä! Onneksi oli ne mustat/valkoiset lopussa. Ajattelin jopa tehdä itselleni samanmoisen kaulapannan, kattoo ny.. Kylä täältä kamaa kiertoon lähtee, heti kun saan aikaiseksi. Mitäs vaatekokoa sillä teillä nyt käytetään?

Katriina: Jaa niillä on Facebook-sivutkin? Nonni, en mä sellaisia ole tajunnutkaan etsiä. Kiitos vinkistä!

Äni kirjoitti...

Meillä on nyt (VIHDOIN!) päästy kaivelemaan 74-senttiset käyttöön. Muutama ostos vielä sitä kokoa mahtuu joukkoon. Varsinkin (sisä)haalareista on huutava pula! Ostelen myös pikkuhiljaa 80-senttisiä varastoon. Huomenna menen itse kirppikselle myymään Typyn vanhoja pois. Lähinnä niitä pliisuimpia ja tylsimpiä, mitä raaskii myydä sillä eurolla ja kahdella pois. Kalliimmat laitan FB:een tai jonnekin. Paitsi ne mitä säästetään kakkoselle, meille kun on nimittäin uusi Tyyppi tulossa lokakuussa. (JAIKS!!)

Heli kirjoitti...

Äni: OI ONNEA!!!! Ihanaa, uusi pieni nassikka. Voi paljon onnea ja ihanaa raskausaikaa!