perjantai 30. maaliskuuta 2012

Itä-Tampereen kovin gimma

Oi ihana kevät! Tänään yhdistetylle kauppa- ja kirppisreissulle puettiin reteästi kevät vaatetta. Se on nimittäin kevät nyt, vastalauseita ei kuunnella. Toppavaatteet jäivät syvälle kaappiin kun pintaan louhittiin froteemyssy ja vanutakki. Tai no, kaipa tuo joku kevyttoppa on, mutta meikäläiselle se on kaikkien toppahässäköiden jälkeen ihanan helposti puettava ja ohkainen takki. 

Miltäs tämä asu näyttää takaapäin... hmm.
Entäs edestä? Onko tämä myssy ehkä vähän liikaa? Meneeks mun maine?

Nasu rakastaa kirppiksillä kiertelyä ja erilaisten löytöjen tekemstä, ihan kuten vanhempansakin. Nasun löydöt tosin tuppaavat eroamaan meidän löydöistä aikas selkeästikin. Siinä missä nassikkaa vetävät puoleensa kirkkaat värit, pehmoiset karvat tai muuten vain kiinnostavat muodot, katselemme me miehen kanssa ennemmin vaatteita ja vanhoja esineitä. No, eipähän tule riitaa esineistä.


Annas iskä sitoo ne kengännauhat.
(Ja varastaa samalla pienen halin)

Ja kun siinä Koti-sarjassa on tullut kuvattua tätä meidän kotiamme nyt eri huoneista (tiedän, kierros on yhä pahasti kesken - working on it), niin esitellään nyt sitten vaihteeksi hieman maanpinnan alaisia paikkoja. 

Kävimme tänään talomme kellarissa ja kamera sattui olemaan mukana (älkää kysykö miksi, täällä tapahtuu outoja asioita). Joka tapauksessa tuloksena syntyi sangen katu-uskottavia kuvia.


Meitsi poussaa ihan gansgstana täällä. Betonilähiön lapsi, nääs.
Tervetuloa mun neibörhuudeilleni, yo.

Mutta nyt aion seuravaaksi käydä sen prkl neulemekon kimppuun. Vannon, kautta kiven ja kannon, että palmikoita en enää ikinä kudo. En i-k-i-n-ä. Mikä ihmeen mielenhäiriö sai edes yrittämään? Yhtä tuskaa ja takkuamista koko työ. Eilenkin huomasin tehneeni 12 kerrosta mekon väärälle puolelle, minkä seurauksena sain ensiksi purkaa ne pahuksen kerrokset ja sen jälkeen metsästää kaikki 144 silmukkaa takaisin puikoille.

Vain huomatakseni että kaksi silmukkaa oli hukkunut jonnekin purkuprosessin kiemuroihin. Seurasi lisää purkamista ja vielä enemmän kirosanoja ja oli enemmän kuin hilkulla etten paiskannut kutimia ikkunasta kadulle. Laskin sen epäonnen räpellykseni kuitenkin aikuismaisen kärsivällisesti pöydälle odottamaan parempia aikoa. Hyvä minä, näin se luonne kasvaa ja pinna venyy. 

Tänään sitten vastoinkäymisestä sisuuntuneena aion käydä tuon petollisen neulemekon kimppuun, uusin järein asein. Wish me luck. Mutta hei, mukavan rentoa perjantai-iltaa teille muille!

5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Nasun Asu:
* Keltaiset byysat - Metsola
* Keltainen neuletakki - Aito retro
* Aurinkomyssy - Metsola
* Mustat kengät raitavarrella - Pioni
* Raitakalsari - Metsola
* Norsutakki - Löytö Huutiksesta, jonkun itse ompelema
* Kuvauspaikka - Urbaani miljöö itä-Tamereella

Anonyymi kirjoitti...

Vain rohkeat purkavat tuolla puikot irti -tyylillä :) Ei auta enää tähän purkuun, mutta ehkä seuraavaan. Kannattaa käyttää purkamiseen sama aika kuin kutomiseen, jotta välttyy noilta kiusallisilta kadonneilta silmukoilta ja poimittujen silmukoiden oikomisilta. Eli purkaa voi myös silmukka kerrallaan vähän niinkuin neuloisi väärään suuntaan.

Tilitalitittan kirjoitti...

Jos joudut vielä purkamaan niin vetäse puikko/puikot irti työstä ja pujota ne työhön sille riville viimeiselle riville mikä on mennyt oikein. Siis siihen jo neulottuun kohtaan. Sitten vaan purat siihen asti kun tulee puikko vastaan. Nopeampaa kuin yksitellen purkaminen varsinkin jos on 12. kerrosta menny huti.

Äni kirjoitti...

Kevät <3 !!! (Tämän päivän lumisateesta huolimatta. Pakko sen on joskus tulla! :D)

Meilläkin on topat laitettu jo talviteloille, ja mieltä ilahduttaa tummansini-turkoosi tähtikuvioinen vanuhaalari (Lindex) sekä violetti Småfolkin omppuhaalari. Nams! :)

PS. Onko sulla mun s-posti tai joku FB-viesti tallessa? Voitais sopia vaikka jotain treffejä, jossa ostelisin Nasukan vanhoja vaatteita? Ideapark, teillä, meillä...? (Siis YH-TÄÄN en kieli pitkällä kuolaa niiden ihanuuksien perään - vaikken edes vielä tiedä mitä meinaat myydä! :D)

Ja siis vastailin tuonne aiemmas, että 74-80 olis hakusessa. 74 juuri otettu käyttöön, jee! :)

Heli kirjoitti...

Anoyymi: Rohkeat - tai pikemminkin hullut ;) Mulla ei yksinkertaisesti riitä pinna silmukka silmukalta purkamiseen kahdentoista kerroksen ajan, ei nyt eikä tulevaisuudessa. Sen verran hyvin tunnen itseni. Eli kiitos vinkistä, ihailen teitä joiden kärsivällisyys moiseen venyy. Mä olen niin tulta&tapuraa, et tattarataa - ja silmukat sileiksi vaan! :)

Tilitalitittan: Hei, tohon mäkin voisin ehkä venyä! Kiitos superhyvästä vinkistä! <3 Ootte te vaan ihania kun jaksatte tällaista tumpeloa neuvoa, kiitos! Eipä meinaan olisi ikimaaimassa tullut omaan mieleeni, voit olla varma :)

Äni: Kyllä se tulee, mä haistan sen jo nurkan takaa! Noi Lindexin haalarit on ihan sikahyviä, meiläkin on niitä ollut monia ja just ajattelin ehkä sen omppuhaalarin pistää seuraavalle nassikalle sit kiertoon... On mulla varmaan (ehkä) sun viestisi mailiboksin uumenissa tallessa, sovitaan treffit vaan!