maanantai 19. maaliskuuta 2012

Nasun vuoden 2011 asu

Nyt voisivat numerologit olla innoissaan, sillä tämä Nasun vuoden asu -kilpailu, joka julistetiin Karkauspäivän kunniaksi 29.02.2012, käsitellään nyt tänään 19.03.2012. No joo, eipä siinä nyt hurjia yhtäläisyyksiä ole, tarkoitin noita ysejä tuossa. Eli ysipäivien teemalla mennään.

Syy siihen, etten ole julkaissut voittanuttta asua, on yksinkertainen: kiire. On ollut sen verran hoppua nyt viime viikot, etten ole rauhassa päässyt syventymään äänestystuloksiin. Kunnes vihdoin tänään rauhotuin sohvannurkkaan kynä ja paperilehtiö sylissäni. Vanhalla kunnon tukkijätkän kirjanpidolla voittaja-asut olivat pian selvillä.

Tuloksia laskiessani olin hellämielinen, kuten aina tuppaan olemaan. Niinpä jokainen ääni laskettiin, vaikka aiemmin uhosinkin, että vain yhtä asua saa äänestää. Ja kilin pyllyt, turhia rajoituksia! Mikä ihmeen rajoitus sekin nyt sitten oli? Onneksi ette totelleet. Eli jokainen asu joka kommenteissa kehuen mainittiin, sai itselleen äänen. Näin reiluja tässä kauneuskilpailussa ollaan, maailmassa on turhaa  julmuutta jo riittämiin.

Tiivistettynä voisi todeta, että kaikkiaan 37 asua (eli lähes puolet) sai vähintään yhden äänen. Oli tosi kiehtovaa huomata kuinka äänet jakautuivat laajalle; miten kauneus todella on katsojan silmässä. Jotkut asut toki keräsivät hieman enemmän ääniä kuin muut, minkä ansiosta top 3 on nyt selvillä. 

Mutta aloitetaanpa neljänneksi tulleista asuista eli asuista, jotka saivat kukin kolme ääntä. Ja asuesittelyn hengessä päätin nyt lykätä asuihin vielä merkkitiedotkin, jos joku niitä sattuisi kaipaamaan.


Metsolan keltainen froteebody ja sukkikset sekä Oikukkaan farkkushortsit.
Metsolan traktorimekko ja keltainen lierihattu.


Meandin mopsisetti, alla Nanson retro pallohaalari.
Marimekon pallobody & sukat höystettynä Lindexin raitaleggareilla.


Moonkidsin turkoosi froteinen verkka-asu.
Marimekon pallokas bodymekko ja Metsolan lierihattu.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä Lindexin leppistakki, Tutan Itämaisen norsut leggarit, 
Kavatin kengät ja lepishattu MunMinMy.

Sitten siirrytään top 3 pariin. Kolmostila meni jakoon, sillä kaksi asua sai tasan saman verran ääniä, viisi kappaletta kumpikin. Metkaa näissä on se, että ne ovat (ainakin omaan silmääni) jotenkin samankaltaiset, vaikka eivät toisaalta sitten olekaan. Onhan toisessa haalari, toisessa mekko ja sitä rataa. Ehkäpä se on näiden asujen kesäisyys, muisto auringosta ja valosta, joka vetosi moneen?


Dunsin voikukkahaalari ja jälleen se Metsolan keltainen lierihattu.
Dunsin omppumekko ja H&M:n sukkikset (itse keltaiseksi värjätty).

Entäpä ne voittajat? Kaksi asua, joista toinen sai seitsemän ääntä ja toinen yhdeksän. Hauskinta tässä on se, että vaikka oletusarvoisesti kaikki aina mieltävät lastenvaatteet kirkkaan värikkäiksi (mitä ne tietty usein ovatkin), sopii mielestäni myös mustavalkoinen lapselle loistavasti.

Aina silloin tällöin ihmetellään sitä, miksi puen lapseni mustavalkoiseen. Ja kuitenkin - te olette selvästi kanssani samaa mieltä siitä, että myös tuo väriyhdistelmä voi sopia lapselle oikein mainiosti. Siinä missä ne värikkäätkin vaatteet.


Asukisan kirkas kakkonen: Aarrekidin pussihaalari ja H&M:n body & sukkikset
Ja voittaja: Pomp De Luxin tyllimekko, H&M:n panta, tossut body & sukkikset.

Voittaja-asuhan oli enteellisesti 31.12.2011 päivän asu eli vuoden viimeisen päivän asu. Tässä asussa Nasu hyvästeli vuoden 2011. Vuoden 2012 saapuessa pikku kaveri oli jo unten mailla. Ja nyt mennään jo maaliskuun loppupuolella, hui! Kuka rohmuaa tätä aikaa, tunnusta heti?

4 kommenttia:

Salla H kirjoitti...

Toi musta mekkoasu oli kyllä tosi hieno, kun sen livenä siellä murkulan synttäreillä näin :) Mää halusin äänestää jotain "tavisvaatteita", niitähän nasu kuitenkin useimmiten pitää ;)

--salla

ps. tän päivän lehdestä tais selvitä teidän unelmatehtaan sisältö :) Maanantain lehdessä on ylivoimaisesti paras juoruosasto, tälläisen perusstalkkerin päivän piristys ;) Kerrohan sitten lisää, kun on jotain kerrottavaa, todella mielenkiintoiselta vaikutti asia! Olin ihan varma, että kyseessä on joku raksahomma, mutta ehei, väärin meni.

Heli kirjoitti...

Salla H: Totta turiset, ei täällä tylleissä päivät pääksytysten hilluta. Paitsi mutsi ehkä ;) PS. No niin! Saatat olla oikeassa, mut ollaan me vielä hys hys... Kerron heti lisää kun voin. Lupaan kautta sen pyhän kiven ja kannon. Ja raksahommia -ehei! Me tapettais itsemme moisissa hommissa :D

Äni kirjoitti...

PS. No voihan *piip*, kiusatkaa nyt uteliasta hullua vielä enemmän! :D

Heli kirjoitti...

Äni: Lupaan kertoa kaiken het kun voin! Promise!