torstai 29. maaliskuuta 2012

Kirppisrutinaa

Nasu ja mies lähtivät aamulla mummin kanssa isomummia moikkaamaan. Isomummi muistaa nasukkaa säännöllisesti korteilla ja kirjeillä, jota oli viimeistäänkin aika käydä vierailulla.  Miehen kanssa juuri tuumimme kuinka pitäisi ehdottomasti käydä useamminkin, mutta jotenkin ne päivät vaan tuntuvat liitävän ohitse. Ovatko nämä nyt siis niitä paljon puhuttuja ruuhkavuosia?

Illemmalla piipahdimme kirpparikierroksella, pitkästä aikaa. Haaviin jäi kolme kirpparia, paljon ihmetystä ja päivittelyä (luoja sitä kaman yleislaatua!) ja muovi-vimmaisen retroilijan unelmia. Nimittäin säkillinen puoli-ilmaista Sarvista. 

Ai että kun tykkään noista muovikipoista ja -kupeista! Sen lisäksi että ne ovat suloisen näköisiä ja toimivat tehokkaana aikakoneena lapsuuden mehutuokioihin, ovat ne enemmän kuin oivallisia nassikan leikkeihin. Nuo astiat kun eivät vähästä säikähdä.


Härregud mutsi, näihin kippoihin, kuppeihin ja kansiinhan ihan sekoaa!

Mutta kyllä oli taas Tampereen kirppikset täynnä sen tasoista skeidaa, että oksat pois. Matkan aikana väsähdin jo päivittelemään sitä vaateretkujen, rikkinäisten esineiden ja kaameiden kippojen esiinmarssia, että talsin vain turtuneena halki niitä rojulla täytettyjä käytäviä. Mitä on tapahtunut ihmisille, missä vaiheessa roskasta on tullut kauppatavaraa?

Pakkohan tässä on heittäytyä mummoksi ja päivitellä kuinka entisaikaan tavarat olivat kestäviä, laadukkaita ja kirpiksiltä tehtiin oikeita löytöjä. Kaukana ovat ne ajat, ainakin täällä Tampesterin suunnalla. Kyllä se on kuulkaa sellainen harvinainen hetki, kun silmien eteen osuu jotain oikeasti hienoa. 

Tänään sellainen hetki kuitenkin koettiin; kokonainen pöydällinen ihania Sarviksia vailla riistohintoja.  Niitä sitten lähti kotiin mukaan ihan kiitettävä satsi vanhojen kavereiksi. Ai että!

Tämän laitan tuonne taakse.

Ja nyt tuosta sitten hieman ruskeaa.

Mutsi hei, kuuluuko nämä kaksi yhteen vai?

 Oho! Mitä sä just sanoit? Voitko toistaa?

7 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Nasun asu:
* Musta-punainen body - Jezz
* Punaiset haalarit - Albababy
* Kuvien Sarvikset - Osa höyrypään kokoelmaa

Anonyymi kirjoitti...

saman huomannut kirppiksillä, tai täällä meilläkään ei oikeen mitään niistä löydä.. ainakaan vaatteita.

Eikös teillä oo tämä Rodinin pelimerkki paita, vastaako kuinka kokoaan? tää olis niin kiva, mutta sopiikohan pojalle, vai onks tää tyttöjen juttu?

http://www.oiidesign.se/p/devon-blouse-foretell/1:3355:5198

Heli kirjoitti...

Anonyymi: Joo, siis vaatteita EI AINAKAAN! Kaikki ihan kamalia räsyjä, venyneitä, tahraisia. Niin, ja valtaosa vielä rumiakin. Huoh. Meillä on just tuo samainen paita Nasulla ja se on kyllä megaihana! Sellainen läpikuultava, kevyt, pehmoinen. Musta se muistaakseni vastats kokoaan ihan ok, ei se ainakaan nafti ollut (on Nasun kaapissa enkä pääse tarkistamaan). Nasulla taitaa olla se 80/86 ja hyvin sopii varmaan vielä kesälläkin, on väljähkö malli. Musta tuo sopii kyllä pojallekin, mut kauneushan on katsojan silmässä - mä en kovin sukupuolirajoittunut näissä vaatteissa ole (kuten ehkä olet huomannutkin) :)

Heli kirjoitti...

... ja mahtava ale! Ton ovh oli yli 50€! :)

Maria kirjoitti...

Voi Heli! Sä olet sitten nainen taitava käsistäsi! Mielettömät nuo villatakki ja huivi nappeineen.

Ja totta puhut. Kirppikset on täys aivan karseaa roskaa. Onneksi välillä tekee oikeita löytöjäkin.

Salla H kirjoitti...

Kyllä kirppareilla on skeidaa, mutta toisaalta sieltä kun löytää niitä helmiä seasta, niin kylläpä hymyilyttää :) Onnea hienosta muovilöydöstä.

Mää teen muuten usein parhaat löydöt Salsalta, joskus harvoin kun haen lapset autolla päiväkodista eikä olla menossa minnekään piipahdetaan siellä. Viimesin megalöytö oli U:lle popin mekko, villatakki ja kollegetakki (viime talven mallistosta) ja lisäks käyttämätön brio builderauto yhteishintaan 18e. Silloin kyllä hykerrytti :)

Vähän aikaa sitten löysin PLT-kirpparilta kauan etsimäni lasten putterin, en olisi uskonut, että se joskus vielä vastaan kävelee. Hinta oli vähän kallis, mutta harvinaiseen esiintymiseen nähden ostin kuitenkin. Noiden sykähdyttävien löytöjen takiahan se kirppiksellä käynti on niin ihanaa. Mutta ainakin 95% kirppiskeikoista on kyllä ihan skeidaa.

--salla

Heli kirjoitti...

Maria: Voi Maria, ihanasti sanottu! <3 Sä olet mun kirppisidoli sä pongaat aina ihan mielettömiä juttuja! Kunpa joskus onnistuis edes hitusen niinku sä - täytyis tulla tsekkaan niitä teidän kirppiksiä sielä... :)

Salla H: Puhut asiaa. Skeidaa on, ja paljon, mutta koska välissä on tosiaan noita helmiä, tulee kirppiksillä vaan uskollisesti käytyä. Rutkutan - ja käyn ;) Täytyykin suunnistaa Salsaan seuraavaksi, siitä on aikaa ku oon käynyt siellä. Nyt käytiin Lielahdessa ja Kangasalalla.