sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet

Tervetuloa uuteen vuoteen ja hitusen uudistuneeseen Nasun Asuun. Älkää huoliko, ainoastaan ulkoasu on hieman uudistunut, sisältö pysyy samana höttönä kuin aina ennenkin. Tämä ulkoasun uudistus on itse asiassa ollut mielessä jo todella kauan, mutta hautautunut aina jonkun kiireellisemmän alle. 

Tässä asiassa todella huomaa sen kuinka suutarin lapsilla ei ole kenkiä ja kuinka leipuri elää einesruoilla: olen itse designalalla ja suunnittelen kaikille muille mahdollisimman hienoja palveluita, minkä seurauksena tämä oma rakas Nasun Asu on jäänyt aivan huomioitta mitä tulee ulkoasun uudistumisen suhteen.


Joo, etkä mutsi ole myöskään kauheasti tätä mun tukkaanikaan harjaillut.

Seuraakin uudenvuodenlupaus. Tänä vuonna otan tavoitteekseni vaihtaa tuon yläbannerin kuvan aina joka kuukauden mukaan, alkaen nyt heti tammikuusta. Muunkin sisällön olisi tarkoitus elää ajan tasalla, esimerkiksi "Meiltä teille" -sivulta pitäisi aina löytyä ajankohtainen tilanne myytävien/vaihdettavien/annettavien vaatteiden ja tavaroiden suhteen. Huutis-linkin ohella sinne siis saattaa ilmaantua milloin mitäkin ilmoituksia, niistä pyrin kuitenkin aina myös vinkkaamaan täällä normipuolellakin.

Paukautin tuon kuvien käyttökiellonkin nyt tuohon sivupalkin ensimmäiseksi, pitkälti sen epäonnisen Sydänpyllyt-epispodin vuoksi. Taistelen sitten tuulimyllyjä vastaan tai en, aion jatkaa taistelua niillä aseilla mitä on. Blogissani vierailleille ei pitäisi siis olla epäselvää, että kuvat ovat omaisuuttani eikä niitä luvatta saa käyttää. Yhtään mihinkään.


Joo, siis just näitä meitsin löffäilykuviakaan, näitä ei vaan saa käyttää. Sori.

Laitoin myös pystyyn tuon sivulinkin kyselyn kun mietin tätä blogia ja sen jatkoa. Ajattelin, että suurin osa väärinkäytöksistä johtunee siitä, että noiden vaatetietojen takia Nasun kuvat linkittyvät vahvasti lastenvaatteisiin. Niinpä näitä vaatteita googlettaessa Nasun nassu paukahtaa aikas helpostikin esiin. Siksi olen alkanut miettimään josko jättäisin ne asutiedot sitten kuitenkin pois - vähentäisiköhän se kuviemme varasteluriskiä?

Asiaa miettiessäni tajusin, että eihän minulla ole itse asiassa hajuakaan siitä kuinka oleellisia ne teille lukijat edes ovat? Meille ne eivät ole mitenkään olennaisia, vaan itse asiassa teitä varten olen niitä siihen kuvan alle aina läiskinyt. Osittain toki myös säilyttääksemme tämän muotiblogimaisuuden (kuuluuhan huumori äänestäni läpi?). Niin jotta äänestäkää toki miten asia on. Asutiedot - huttua vai hyödyllistä?

Varsinaisen uuden vuoden lahjan tarjosi Bloggerkin ilmoittaessaan tänään etten saa ladata tänne palveluun enää kuvan kuvan ilman että kaivan kuvetta. Kuulemma peruskäyttäjille varattu tila on nyt täynnä (tasan vuosi siihen näemmä meni) ja ainoastaan lisämaksusta heruu lisää. Tosi kiva.

Tämä päivä on koko perheellä mennyt kalsareissa, Nasukin on viihtynyt koko päivän yöppärissään. Mikä onkin vallan mainio Molon printtipuku, joka printtinsä johdosta näyttää ikään kuin neulotulta, mutta on kaikkea muuta. Vuosi, joka alkaa kalsareissa, ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen. Vai mitä?


Jaa-a, tuumin tässä jotta kalsaripäivät on kyllä mukavia. Meitsi diggaa.
Ei hitto mutsi, mulla vilkku tossa äskösessä kuvassa vaipat täältä haaruksista, khihi.

9 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Hih, mahtiksia nuo profiilikuva ja banneri! Ja tietty muutenkin. Hyvä uusi ulkoasu!

Oletko miettinyt kuviesi leimaamista? Mullakin vielä ajatuksen tasolla. Sit ainakin näkyisi, mistä on varastettu, jos joku vielä ilkeää niitä viedä.

Salla H kirjoitti...

hieno banneri :) Kiitos vaan toiveen toteuttamisesta, mietin kehtaanko laittaa toivetta, mutta ilmeisesti se oli teidänkin toiveissa.

Olen lukenut kaikki jutut, mutta kommentointi on jäänyt kun tää lomalla oleminen on niin hektistä puutaa.

Ihanaa uutta vuotta sinne, sulla on ainakin paljon isoa luvassa kirjoituksesta päätellen ;)

--salla

Anonyymi kirjoitti...

Hups, mä vastasin tohon kyselyyn ennen kuin olin kunnolla lukenut tämän päivän sanaa ja nyt korjausmahdollisuus meni jo ohitse. Muuttaisin yhden äänen vaatetietojen tarpeellisuudesta samantekeväksi. Saahan niitä tuotetietoja sit kysellä täällä kommenttiboksissa tarpeen tullen. Legendaariset kuvatekstit sen sijaan koen jo lähes elintärkeiksi ;)
-Hilkka

Äni kirjoitti...

Mahtavia uudistuksia! :) Mäkin ensin äänestin vaatetietoja tarpeelliseksi, mutta luettuani tän tekstin korjasin ääneni samantekeväksi, koska voihan niitä tosiaan halutessaan kommenttiboksissa kysellä, jos jokin vaate kiinnostaa noin niinkuin hankintamielessä ihan. (Ja tiedäthän että mua kyllä kiinnostaa. ;)) Että jos se tietojen poisjättäminen vähentää kuvien mahdollista "lainailua" niin go for it! :)

Oikein ihanaa ja kujeilevaa alkanutta vuotta teille!

Jemppa kirjoitti...

Ihana kuva bannerissa! :)

Ja mulle kävi ihan samalla tavalla kuin muillekin. Ensin äänestin niitä vaatetietoja tarpeellisiksi, kunnes luin tekstin ja muutin mieltäni. ;) Siis oikeasti tykkään niistä ja tavallaan välillä tarvitsenkin niitä, mutta oikeasti sen tiedon saan kaivettua ihan vaikka kysymälläkin sulta jos ei muu auta. :)

Noora K kirjoitti...

Vinkiks vaan, että itse käytän Flickrin palveluja kuviin. En ole perehtynyt hintaeroihin, mutta on $25/vuosi siellä puolella.

Heli kirjoitti...

Kiki: Tattis! Oon itsekin muutokseen tyytyväinen, piristää kummasti. Ja aion siten vakaasti saada moisia päivityksiä aikaan tulevaisuudessakin hieman useammin, promise! Mietin kyllä noiden kuvien leimaamista, mut karmee duuni ja sit ne menee musta joteskin pilalle...ku tää nyt kuiteskin on ensisijaisesti meidän päiväkirja. Ja jos ne vesileimat laittaa silleet ettei ole keskellä Nasun naamaa, on ne sit helppo jonkun cropata pois -> suo siellä, vetelä täällä :(

Salla H: Tottakai kehtaat - ja pitääkin! Ideat on AINA tervetulleita, välillä tämä oma pää ja luovuus kun paukauttaa sellaseen seinään ettei tosikaan. Ja asioita unohtaa, niihin turtuu jnejne. Potkuja persauksille siis kaivataan jatkossakin! Mahtavaa uutta vuotta teillekin päin, toivon myös teille unelmien toteutumisia ja kaikkia kivalla tavalla jänniä juttuja :)

-Hilkka: Oukkidoukki, täytyy muistaa tämä kun vastauksia räknäilen. Kuvatekstit kyllä jäävät kaikessa sekopäisyydessään, sehän on selvä :)

Äni: Kiitos, ihana kuulla että tekin tykkäätte! Oma mielipide kun on ah niin puolueellinen :) Painan mieleen myös tämän sun äänesi, kysyä voi toki aina. Ja joskus voin osata jopa vinkata mistä löytyy vastaava tai myydä omani ;) Ihanaa vuotta 2012 myös teille!

Jemppa: Ok, eli kolmas ääni siirretään eri kastiin ;) Ja kuten todettua, aina voi kysyä ja kerron tietty kaiken mitä tiedän.

Noora K: No mutta, oon sitä Flickriä harkinnut, mut ku Bloggerissa tuo Picasa-kytkös tuli niinku automaattisesti ni se sit jäi. Enkä edes tajunnut miettiä rajoja ennen ku herjasivat pari pvä sitten. Penteleet! Verenimijät!

Kiki kirjoitti...

Mitenkä pieni siinä oikein onkaan se kuvien raja? Minä olen bloggaillut kohta pari vuotta ja varsinkin aiemmin tein paljon niitä isompia kuvasarjoja... Hmmm.

Heli kirjoitti...

Kiki: Tiekkö, mä en tiedä miten se toimii! Tää on ihan outo juttu: vuoden lopussa se sano et tilaa on 1 giga ja et mulla on se täynnä. Mutta nyt vuoden vaihduttua jostain ihme syystä en näe koko quotaa enää ja varmasti ollaan menty jo yli sen gigan. Hmmm. Nollautuukohan se aina vuoden jälkeen, kasvoko se quota jossain välissä vai mit tapahtui? Joka tapauksessa taas pystyy lataan kuvia eikä kukaan ole luottokortilta rahaa perimässä? Go figure.