sunnuntai 15. tammikuuta 2012

The essu

Essusta tuli kyselyitä, joten ajattelin nyt ylistää tuota arjen pelastajaa ihan yhden postauksen verran. Sillä sitä tuo kapine nimenmaan on, pelastaja. Muistanette ehkä että näitä hihallisia essujahan olen käyttänyt natiaisella jo pitkän aikaa, ne perinteiset ruokalaput kun eivät kauan meillä käytössä oleet. Miksikö? No, nehän vain  pyörivät kaulassa kaulakorun lailla, ei niistä juuri suojaa ollut. 

Ja mähän olen aiemminkin kirjoittanut sitä kuinka mua vaan ekstrapaljon risoo ruokailun yhteydessä tapahtuva sotkeminen. Toisia risoo ehkä nukkumattomuus, toisia tottelemattomuus, mua sotkevuus.

Ja nyt en siis puhu sellaisesta normaalista, "oho tipu lusikasta"- sotkemisesta, vaan sellaisesta "kato mutsi kun käännän täpötäyden lautasen päälleni ja hieron koko satsin lettiini" -sotkemisesta. Eli kyllä, meillä tarvitaan niin suojaavia essuja kuin mahdollista. Ei nassikan itsensä, vaan äidin hermojen tähden.

The essu. Kuva täältä

Essu on siis merkkiä Babybjörn ja niitä saa Huutiksen ohella erilaisista lastentavarakaupoista ja käsittääkseni ihan Prismoista tai muista supermarketeistakin. Värejäkin on useita. Ovh essulla on mielestäni ihan järjetön n. 25€, menee siis meikäläsellä siihen samaan keskusteluun kuin ne potatkin. Siis ikipäivänä en suostu moista maksamaan essusta, vaikka epätoivoinen aloin olemaankin.

Väijyin siis Börjeliiniä Huutiksesta. Normipyynnit näyttivät lähtevän 8-10€ kieppeiltä, mutta jotenkin aina onnistuin myöhästymään huudoista. Olin jo alistunut maksamaan essusta kympin pintaan, kun silmäni eräänä iltana pongasivat tuon keltaisen pelastajan Osta heti -hinnalla tasan 3€. Ja minä tyttöhän ostin, klik klik vaan ja essu matkasi meille.

Sitä on nyt käytetty ahkerasti ja en voi kuin kehua. Nasu osaa pukea sen itse päällensä (kätevää!), essu todella suojaa (i-ha-naa!) ja on kivan kevyttä materiaalia niin ettei ärsytä ipanaa (jeejee!). Lupaavat sen sopivan aina 3-vuotiaaksi saakka, joten ajattelin että tämän käyttöä sitten varmaan jatketaan sinne askarteluikään saakka. Askarteluessu kun tämän toinen virallinen nimikin kait on.


Mmmm... tjaa mitä sanoit? Siis aivan, tämä essu. 
Kyllä, olen armollisesti hyväksynyt sen käyttööni.

Se essusta. Ja Nasusta vesiletissä (yksi miehen huvituskeinoista - tai no, rehellisyyden nimissä meidän kummankin). Tämän päiväisiä kuvia katsoessani nauroin itselleni pitkään ja hartaasti. Kyllä huomaa että olen hetkellisesti haksahtanut tuohon Sunray-kuosiin, ei puutu kuin sukat. Voi Heli sun kanssas!

Mutsi hei, jokohan tää piisais näistä auringoista? Mitä luulet?
Voi mutsi sun kanssas!


Pyörähdänpä pari kertaa ympäri ja mietin mitä mieltä tästä asusta oikein olen.
No hittolainen, lipsahti silmille. Liukas pentele.


Viileet pimut ei vähästä hätkähdä.
Naurattekste mun kuosille vai? Naurakaa hei ennemmin mun mutsilleni, sehän nää valkkaskin.

Ps. Huutikseen tänään päivitetty Bangbang Copenhagen, Ej sikke Lej, Minymo, Me&I ja Molo. Suora linkki löytyy "Meiltä teille+" sivulta.

6 kommenttia:

Salla H kirjoitti...

Meillä toi ruoallasotkeminen oo kamala ongelma, mutta oon maalaushommia varten ostanut ikeasta näitä:

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70179754/

niillä oli ennen vielä pidempi malli, mutta sitä ei jostain syystä enää oo valikoimissa.

--salla

Hanna kirjoitti...

Harvoin kommentoin lukemiani blogeja, mutta nyt on kyllä pakko! Aivan upea, mahtava ja kertakaikkisen ihana blogi sinulla (ja tietysti Nasulla..)! :) Tämä piristää aina päivää ja osaat kirjoittaa niin hyvällä huumorilla, että mieskin aina kyselee miksi hymisen itsekseni koneella ollessani :D Ja voi tuota Nasua, aivan ihana söpöliini <3 Jatka samaa rataa, täältä löytyy innokas juttujesi lukija!

t. 5kk ikäisen tyttövauvan äiti

Kaija kirjoitti...

Olen lukenut blogia jo pitkään mutta en ole kommenttia saanut aikaan aikaisemmin - mutta, ihan niinkui "Hanna", tykkään sun tyylistä kirjottaa, valokuvata ja kertoa teidän elämästä. Kuvatekstit on mitä parhaita!!! Jatka samaan tyyliin, minä luen innolla!
-Kaija-
PS. Mulla taisikin käydä ihan mielettömän hyvä tuuri kun löysin tuon saman essun 50snt:in hintaan -en edes osannut ajatella että ne olisivat niin kalliita ovh :)

Eve kirjoitti...

Olen blogiasi lueskellut jo pitkään, en ole kertaakaan vielä kommentoinut :)
Meilläkin noita essuja on kertynyt jo ainakin kolme ;D Kaikki kirpparilta uudenverosina 1-3euron hintaan :) Etsivä löytää :D

Ihania kuvia Nasusta, ja ihania vaatteita :) meilläkin tykätään Metsolasta hurjasti :)

Äni kirjoitti...

On tää teidän blogin lukeminen vaarallista, kun taas kasvoi ostoslista, mitä Typylle tarvii ostaa. ;) Ei vais, kiitti vinkistä, tää menee kyttäyslistalle! Tällä hetkellä ei löytynyt huutonetistä ollenkaan näitä, mutta noita Salla H:n vinkkaamia Ikea-versioita oli muutama myynnissä. Eräällä myyjällä hintaan 6,50€/kpl (ja myynnissä 2-3kpl), mutta huvikseen vilkaisin Ikean sivuilta tuotteen ja siellä ne onkin 3,95€/2kpl! Kyl maar yllätyin, että kehtaa pyytää käytetyistä noin tyyristä hintaa! Mut taas: Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa... Opinpahan että kannattais varmaan itsekin tarkistaa useammin noita alkuperäisiä hintoja, ennen kuin ostelee käytettynä vastaavia.

Heli kirjoitti...

Salla H: Juu,kattelin myös noita Ikean essuja ja sellainen on pitänyt itse asiassa ostaa joka Ikean reissulla ku ollaan siellä käyty, mut tasan joka kerta ollaan unohdettu. Käsittämätöntä mutta totta. Hyvä siis tietää et nekin toimii, hyviä essuja kun ei voi olla liikaa.

Hanna: Heipä hei Hanna ja kiva kun kommentoit! *kumartaa syvään* Nyt en vaan keksi miten enää jatkaisin, kun häkellyin sun kehuistasi niin. Meni kumartaessa veri päähän ja punastuttaa... ;) KIITOS!

Kaija: Voi ei, jämähdin pinkiksi nyt oiein kunnolla. Meen ihan mykäksi teidän kehuistanne, tällaisia horinoita kehutte... Mutta voi kiitos! Ja tosi kiva että kommentoit, olemme Nasun kanssa erittäin otettuja! Ja hei, miten aina kaikilla muilla käy tuollainen megatuuri - 50snt on jo törkeän hyvä löytö!!!

Eve: Ja Sinäkin Eve! Argh, onko näitä mun vastauksiani mitenkään ilo lukea, kun ei näissä nyt ole kuin punastelua ja kiittelyä, ihan ku Oscar-gaalassa olisin. Mut oikeasti kiitos, piristittepä iltaani oikein kunnolla *niiaa vuorostaan syvään*

Äni: Suosittelen kyllä aina tsekkaan ovh:t ja sit hetken aikaa vertaileen, et mitä yleensä tuotteesta käytettynä pyydetään. Eri asia toki jos kyseessä on joku harvinaisempi tuote, mut tämä essu on tosiaan niin yleinen ja edelleen kaupoissakin myynnissä, et hintatason saa kyl selvile. Ja uskomaton tuo Ikea-essujen vedätys! Mut ne keillä ei Ikeaa lähellä ole, saattavat sit sen maksaakin ku tulee ajomatkaa halvemmaksi silti.