lauantai 14. tammikuuta 2012

Nyt niitä kenkiä!

No niin, vihdoin niitä kenkiä. Eli aiemman kenkäpostaukseni jälkeen sain teiltä niin oivallisia ja osuvia neuvoja, että suuntasin kenkäkaupoille uusin ja valistunein mielin. Tässä kohdin muistelen suurella rakkaudella Sinua Anonyymi, jonka vastaus lämmittää edelleen mieltäni. Erityisen käteväksi osoitautui neuvosi piirtää Nasun jalka paperille talteen, sillä tuon elosalaman koipea ei hullukaan valvetilassa mittaa. 

Sitten viime postauksen kenkiä on tullut haalittua lisää ja osa on jo poistunut käytöstä. Itse asiassa enää ne Tretornin saappaat ovat aiemmin postatuista kengistä käytössä, loput on laitettu kiertoon tai säästöön. Lisäksi olen hommannut parit toppatöppöset, Nasu kun nukkuu edelleen kaikki päikkärinsä ulkona. Ja vaikka meillä untuvapussi onkin, olen huomannut et jalat ja kädet on silti hyvä pakata untuvaan.

Tällaisia kenkiä nasukalla on siis nyt käytössään:

Ensin niitä toppatöppösiä eli Reimatecin pinkit ja Stonzien mustat. 
Stonzeilla pystyy kävelemään kaduillakin, niissä kun on pohjat.

Tretornin vuorelliset kumpparit (yllättävän kätevät tällaisena talvena), 
Pionin nahkakengät reteällä varrella ja Anguksen violetit buutsit.  

Rådiksen karvavuorelliset nahkakengt, Vikingin punaiset toppakengät ja Tepsut. Näistä Tepsut ovat jo Huutiksessa myynnissä, Nasu kun kasvoi niistä ohi ennen kuin talvi edes alkoi.

Erityisen ihastunut olen tällä hetkellä noihin Metsolasta ostettuihin Pioneihin, jotka edelleen odottavan Nasun jalan venähtämistä. Kohta puoliin pitäisi jo sopia, sitä ennen mennään Rådiksilla, jotka ovat siis tarkoituksella mahdollisimman samanlaiset kuin nuo Pionit. Että malttaa odottaa.

Toinen ihastus on nuo violetit Angukset. Niiden kuuluukin olla tuollaiset kulutetun näköiset, tosin ajattelin hieman noita kärkiä vielä violetilla plankata. Angusten ehkä parhain puoli karvavuoren, värin ja söpöyden lisäksi on niiden helppo puettavuus. Nasukin saa ne jalkaansa.

Ensin avataan noi kivat tarranauhat ja sit popo jalkaan. 
Mäkin pruukaan napauttaa tota kengänpohjaa, just niinku mutsikin aina tekee.


 Kas noin, perillä on. Sit laitan nämä tarrat vielä kiinni.
Saatko sä mutsi tämän nyt varmasti kuvattua?

Tajusin juuri, että yksi syy siihen että noi Anguksen kengät ovat tämän hetken lempikengät on varmaankin se, että ne ovat niin lähellä omaa tyyliäni. Kenkien vaaleat läskipohjat tuovat mieleen teinivuosieni Camel Bootsit (kyllä, naiselle joka "kulki omia polkujaan") ja kenkien leveä lesti muistuttaa lempikenkiäni. 

Jos tätä ajatusta jatkaisi pidemmälle olisi aiheellista kysyä, haluaisinko itse pukeutua tuollaiseen ampparihaalariin mikä nasukalla tänään oli yllään? Kun kerran näköjään hommaan hänelle vaatteita, joista itse tykkäisin. Mutta ei mennä sinne, tämä kun ei ole mikään analysointiblogi :)

Äskeisen jälkeen lienee omakehuista sanoa, etä nuo buutsit ovat niin reteätkin vielä. Mutta sanonpa kuitenkin, Nasu vaan on ihan megareteä ne päällä (kehuja puolueellinen). Tsekatkaa vaikka:

Tällaisen avullako sun työpaikasi ovet siis aukeavat? No näytäppä tänne. 


 Tadaa, kuuluisa narunnielijä-Nasu!
Eiku mä oon megaretee-Nasu. 
Mitä? Hä? Oliks jotain asiaa?

Mites te? Tunnustatteko pukevanne lapsianne itsenne tyylisiin vaatteisiin oikein kunnon mini-me vivahteella vai edustaako nassikoidenne vaatekaappi jotain ihan muuta kun omanne? Tunnustakaa, lupaan etten kerro kenellekään.

10 kommenttia:

L-E kirjoitti...

Iiik ihania kenkiä! Harmi ettei teillä päästy Tepsuilemaan ollankaan. Meillä on kahdet Tepsut ja olen kyllä ihan myyty niiden helpon jalkaanlaitettavuuden takia. Meidän neiti kun ei vielä osaa pukea mitään itse, nyt tosin on alkanut yrittämään ja laittaa kaiken päälle... Tarkoittaa siis sitä että vaatepino on pään päällä :D. Siitä se lähtee!

Nasu on kyllä hirmuisen taitava jo noissa pukemisasioissa!

Onnistuin muuten pääni sisällä kuvittelemaan sut tuollaiseen haalariin ja voi jee, kuvitelma kyllä vähintäänkin nauratti :D.

Meidän neidin vaatekaappi sisältää paljon sellaista mitä voisin pitää itsekin mutta on huomattavasti värikkäämpi kuin omani. Ehkä vaatekaappi heijastelee pitkälti omaa hippimenneisyyttäni, mene ja tiedä, nuorempana nimittäin pukeuduin hyvinkin värikkäästi ja hiukan tekisi mieli kirjailla tytön farkkuihin kukkia niin kuin omiini aikoinaan :D.

Uusin hankinta vaatekaappiin on eilen ostettu musta tyllihame, sellaista en ehkä osaisi kuvitella itselleni mutta tyttärelle se oli must have!

Ja sitten tyllihameesta kumisaappaisiin... Nuo teidän Tretornit on siis vuorelliset? Meillä olisi kevääksi kumppareiden hankinta edessä ja en oikein tiedä pitäisikö niiden olla vuorelliset vai vuorettomat. Keväällä kun on vielä kylmää kun saappaille tulee tarve mutta voiko vuorellisia käyttää sitten kesällä ollenkaan?

Äni kirjoitti...

Ihanat nuo violetit Angukset! Juuri tuollaiset voisin kuvitella Typyllekin (vink vink ;D), sitten kunhan hän kenkiä tarvitsee - whenever it may be, ei onneksi vielä toviin. Ehkäpä nuo violetit miellyttää mun silmää juuri sen vuoksi, että itse asiassa voisin kuvitella vetäiseväni vastaavankaltaiset omaankin jalkaani.

Meillä Typyn vaatekaappi sisältää paljon samoja värejä kuin äitinsäkin, vaikka tiettyjä poikkeuksiakin on. Typyltä löytyy esim. vihreää, "tavallista" sinistä ja nykyään rehellistä kirkkaanpunaistakin, eli värejä joita en itse osaisi kuvitella ylleni. Mutta ainakin meillä toimii samat periaatteet niin äidin kuin vauvankin pukeutumisessa: Värit on ihania, kuviot (raidat jne) on kivoja, varsinaisia kuvia (puput, nallet, ym) ja varsinkin vauvavärejä vierastamme. En silti pue Typyä mini-me tyyliin, emmekä oikeastaan ikinä mätsää keskenämme. Mutta kyllä, tämä(kin) äiti saa virtaa omiin päiviinsä lapsensa yllä olevista vaatteista. Typy on nyt jo pari kuukautta jumittanut samassa vaatekoossa (kasvu vähän junnaa :( ), ja tätä äitiä alkaa suoraan sanottuna jo kyllästyttää. Odotan kuin kuuta nousevaa, että saadaan ottaa uusia (tai suurin osa uusvanhoja eli käytettynä ostettuja) vaatteita käyttöön!

Anonyymi kirjoitti...

Ajattele, millainen olis ruskea-keltaraidallinen one piece itellä! Se päällä ja Cameleissa töihin, siinä olis asennetta :)

Oon tainnut sulle joskus aikasemminkin kertoa, että isompaakin lasta haluaisin pukea oman makuni mukaan, mutta viimeset 1,5 vuotta pojan oma vahva tahto vie voiton vaatevalinnoissa. Aamusin päiväkotiin lähteissä ei oikein riitä aikaa pitkille neuvotteluille..

Eeva K.

Kati kirjoitti...

Ihania kenkiä, varsinkin noi mustat toppatöppöset :) Meillä on samat rådikset ruskeana, tosi hyvät pulleajalkaiselle lapselle muutes. Meillä mun vaatekaapissa on kahta väriä- farkunsinistä ja mustaa. Lapsella yli 7 vee on samaa kategoriaa pitkälti, höystettynä kirkkailla perusväreillä vähän, mutta alle kouluikäisillä on uusretroa paljon. Se on katsos vähän kuten nukkeleikit, saa pukea muksunsa kivan näköisesti, jos jaksaa. Mä niin ihailen kun Nasulla on aina kaikkea vaatetta päällä. Meillä painellaan joko vaippasillaan, tai sit sukkiksilla ja kämäisellä, puuronsotkemalla bodylla. Yleensä vielä joku mustelma otsassa. Ei jaksa enää edes kuvata termiittejä, kun sit pitäis kai jotain pukeakin niille :D

Kati kirjoitti...

Ai niin, L-E, mun kokemuksen mukaan saappaita pitää olla kahdet, noi karvavuoriset pakkaspäiville, ja vuorettomat kesäkelille. Ei siitä ainakaan haittaa ole :)

Kati kirjoitti...

Sorppa ny tää terrorisointi tänään (annettakoon anteeksi pitkän listahiljaisuuden jälkeen :) Mut tsiikatkaas nää, on mustana ja pinkkinä. Mulla on aina ollut maiharit, nyt löytyi pikkuihmisillekin!Kengissä on muuten helpoin olla "samis" vähän isompien lasten kanssa, 5-vuotiaan saapikkaat ottaisin heti jos mahtuis.

http://www.kenkaliike.fi/tuote/saappaat-pioni-pinkki/0003554/?jsh_id=hv1hml9jogo7iqo7n3ofbsrn46

Iitunen kirjoitti...

Vooooooi hitsi, meille kans noi Pionit!! I-ha-nat!! :) Taas rahanmenoa :o Ne on siis ihan talvikengät?? Ois kevääseen reteet, talveks en meinannu enää yhtään kenkiä.. T. Se Hollannin vinkin antaja :D

Pssst. Mikä koko teillä on noista kengistä ja paljonko siinä pohjan mitta?

Heli kirjoitti...

L-E: Ja parasta tässä kenkäilyssä (kuten muissakin lastenvaatteissa) on se, et kohta jäävät taas pieneksi ja voi etsiä lisää ;) Ajattelin ehkä etsiä noita Tepsuja nyt isommassa koossa, sen verran itsekin tykkäsin niistä. Nasu on kyllä meganäppärä pukemaan ja riisumaan, ehkäpä siksi että hän treenaa sitä niin uutterasti päivittäin. Ja hei, nasukalla on kans tyllihame, mut meitsin päällä se näyttäis samalta ku tutu possulla - ei vaan käy :D Tretornit on tosiaan vuorelliset ja niiden kaverina oli itse asiassa PoP:n puna-valkoiset vuorettomat kumpparit, jotka oli aivan ihanat. Mutta ne jäivät jo pieneksi ja pakkasin ne(kin) varastoon. Siksi niistä ei ollut kuvaa. Mut varmaan on tosiaan kätevinä et olis vuorettomat JA vuorelliset kumpparit, ainakin tällaisena loskatalvena.

Äni: Angukset on ihan megapäheet! Ja ne vasta helpot onkin pukea - nasukkakin saa tosiaan ne itselleen jalkaan ja se kertonee jo paljon. Sillä kaikista vaatteista kengät on ehdottomasti vaikeimpia pukea - jopa äidille ;) Ja Nasullahan oli kans vaatejumi koossa 62-68, minkä seurauksena mulla on myyntien jälkeenkin vaatimattomat 3 laatikollista vaatetta kellarissa säilössä. Siis vain tuota kokoa, kröhöm...

Eeva K: Onkohan tämä nyt oikea hetki tunnustaa, että mullahan siis on smurffinsininen Jumpin, johon sulloutuneena itse asiassa tuota kenkäpostaustakin kirjoittelin, hihi. Lupailin joskus herkkänä hetkenäni kuvaa itsestäni siinä asussa, joten jos kansa sitä toivoo, sellainen on ehkä vielä tulossa... XD

Kati: Helppohan se on kato mun jaksaa - yksi lapsi ja itseni vaan puettavana. Enkä (vielä) kehtaa yöppärissä töihin lähteä, joten toistaiseksi olen klaarannut kummatkin tehtävät ;) Ja hei, EI SAA (vaan pitää) laittaa just tollasia linkkejä! Siis mullahan on ollut mäiskärit 14-vuotiaasta saakka eli aina. Ja ne on Nasulle saatav ihan saletisti! Hmm...klik klik...

Iitunen: Noi Pionit on megaihanat, haluisin itsellenikin samanlaiset! Mut onneksi ne ei ole mitkään megakalliit (siis kalllit toki, mut lasten kenkien maailmassa ei) ja tuntuivat kyllä laadukkailta. Ovat aitoa nahkaa. Tarkistan sulle huomenna sen kengän koon ja mitat, nyt nasukka jo nukkuu ja kengät on sen vaatekaapissa.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on tuollaiset Pionit myös odottelemassa tyttösen jalan kasvua :)

Meillä on muuten sekä äidin, tyttären että pojan vaatekaapissa samanlaisia ja samaa kuosia olevia vaatteita! Nimittäin Metsolan SunDay:ta ja joitakin me&i:n vaatteita :D (iskä ei ole suostunut samistelemaan...)

Heli kirjoitti...

Anonyymi: Noi Pionit on Angusten ohella mun ehdottomat suosikit! Ottaisin heti itsellenikin jos niitä vaan tehtäis aikuisille... snif! Te oo9tte vaatteiden Kolme muskettisorturia, mahtavaa! :)

Iitunen: Eli meillä on koko 22 ja sen sisäpohja on ehkä jotain 14-15cm, tosi hankala mitata. Itse ehkä kysyisin kaupasta vielä tarkan mitan ennen tilaamista, siis jos tilaa nettikaupasta.