perjantai 28. lokakuuta 2011

Terve vaan Suomi!

Hyvää päivää kaikille! Miksi täällä Suomessa vain sataa vettä ja on pimeää? Samaan aikaan toisaalla, Turkin Marmariksessa, aurinko sen kun paistaa helottaa, meri kimmeltää kirkkaana & lämpimänä ja kebabit tirisevät vartaissaan. Siellä on kuulkaas pienen ihmisen hyvä olla, ei ole liian kuuma, ei liian kylmä. Edes tällaisella albinoperheellä kuin me.

Illat voi sitten istuskella omalla terassillaan t-paidassa ja miettiä tuntisotalla kuinka tämä on se lämpötila, jossa ihmisen kuuluisi olla. Samalla kun hörppii turkkilaista Efes olutta ja ihmettelee lapsensa unenlahjoja. Niin että kiitos vaan esi-isät, oliko tänne synkeään pohjoiseen ihan pakko kingetä?

Niin, tulikohan jo selväksi että oli aivan törkeän ihana, loistava, sujuva, napakymppi ja liian lyhyt loma? Tajusin taas oivallisella tavalla kuinka suurimmat esteet ovat usein ne omat päänsisäiset. Suotta me mitään ennalta pelkäsimme, Nasuhan klaarasi reissun kuin vettä vaan. 

Ja kyllä, pitää paikkansa että tämän ikäisen nassikan kanssa lomamatkat tehdään hänen ehdoillaan ja aikatauluillaan. Mutta sitten toisaalta - eikös tilanne ole juuri tämä noin niinkun muutenkin arjessa? Nasun ehdoillahan tässä mennään anyways, oli se meno sitten hyistä syys-Suomikyytiä tai lämmintä Turkkikyytiä.

Mutsi hei, lähdetään taas sinne liukumäelle, joohan?

Viikon aikana Nasu sai kymmeniä uusia kavereita, maisteli lukuisia uusia ruokia, lensi lentokkoneella, oppi uusia taitoja lähes pelottavan nopeasti ja hankki taas muutaman uuden ruhjeen. Tiivistetysti asian ilmaisten. Kaikesta tästä olisi tarkoitus kirjoittaa hieman tarkemmin lisää, nyt naperon päikkäreiden aikaan halusin vain tulla nopeasti huikkaamaan, jotta kotona ollaan eikä jääty järistysten jalkoihin. 

Ja niin, haluan myös julistaa lapsimatkustamisen helmeyttä, silläkin uhalla että kaikista ei-lapsellisista se on ehkä kaikkea muuta. Eli ilosanomia tiedossa, koittakaa kestää. Tai sitten vaan hyppäätte niiden kirjoitusten ohi. 

Ja eihän tämä olisi amatööriäidin blogi, ellei olisi tullut tunaroitua taas asiassa ellei toisessakin. Nasu se vaan kehittyy, minä ehkä en :) 

Stay tuned!

Palataa astialle, meitsi maistelee sillä aikaa tätä Marmariksen pehmoista hiekkaa.

7 kommenttia:

L-E kirjoitti...

Jei! Tervetuloa takaisin! Ehditte parahiksi meidän mussukan 1-v. synttäreille, jotka ovat jo huomenna ja arvatkaas mitä tää äiti tekee? No, ei tosiaan valmistele juhlia vaan yrittää toista vuorokautta saada päätään takaisin raiteille massiivisen migreenikohtauksen jäljiltä. Voi olla että menee juhlat vähän vähemmillä siivoamisilla ja leipomisilla kuin oli tarkoitus. Suotavaa olisi että tän äidin puhe ei enää huomenna sammaltaisi ja että oksennuksistakin olisi jo päästy, muuten jäisi vieraille hieman väärä kuva tän huushollin meiningistä ;).

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa kauneimpaan Suomeen :)! Juu, on nää kelit vaan superankeat parhaillaan, mutta minkäs teet. Emmä ainakaan siellä Turkissa haluaisi haluais asua 24/7, lomalle kyllä mielellään.

-Marika

Äni kirjoitti...

Welcome back, kyl teitä jo kaivattiinkin! :)

PikkuHoo kirjoitti...

Siis paistaako jossain vielä oikeesti aurinko :D Ei täällä oo näkynyt pitkään aikaan! Tervetuloa takas linjoille ja Suomeen!

Anonyymi kirjoitti...

Tällä anonyymillä oli myös jo ikävä teidän juttuja. Kysyn nyt samalla reissua suunnitellessa, että mitkä matkarattaat teillä on ja selvisivätkö ne hyvin lentomatkasta?

Anonyymi kirjoitti...

Jjjjeee, te ootte back! :) Onpa ihanaa että reissu oli onnistunut ja kelitkin suosivat, tämän innoittamana aloin heti selailemaan äkkilähtöjä.. :)

Eeva

Heli kirjoitti...

L-E: Ihan mahtavaa, suurensuuret onnittelut siis teille sinne päähän! Toivottavasti migreenisi helpotti ajoissa, se vasta on inha tauti :( Itse en migreenistä kärsi mutta isä, sisko ja mies kärsivät. Joten jotain sivusta seuranneena taudista tiedän.

-Marika: Totta turiset! Juurikin nämä päivät on niitä kurjimpia Suomessa, mut en mäkään täältä oikeasti minnekään muuttaa halua. Kunhan nyt vaan kirpas tuon auringon hyvästely, onneksi taas tavataan kun ihanat aurinkoiset talvipäivät saapuvat :)

Äni: Voih, ihana kuulla! Kiitos :)

PikkuHoo: Joo, juurikin tuo auringon näkeminen ja sitten sen hyvästely otti mulla koville. Huoh.

Anonyymi: Aaaaawww! Meillä oli ne meidän parvekerattaat eli ne I'Coot mukana (löydät postauksen aiheesta I'Coo-hakusanalla), kun en uskaltanut ottaa rakkaiden Bugaboiden kanssa sitä riskiä että hajoavat/katoavat. Ja aikas huolettomastihan n etuppaavat matkatavaroita käsitellä eli en ehkä suosittelis parhaita vaunuja mukaan ottamaan. Mut I'Coot selvisivät hinosti, ne oli meillä pakattuna sellaiseen isoon kassiin. Ja hei, suosittelen LÄMMÖLLÄ lähteen reissuun! Se kannattaa :)

Eeva: Samoin Eeva sulle on ihan pakko hehkuttaa, et suosittelen todella lähtemään! Äkkilähdöllä mekin mentiin, sellaiselle "All inclusive"-matkalle (ei safkahuolia). Ja saatte nähdä auringon ja tuntea sen ihanan lämmön. Sitten jaksaa tämän marraskuu-ajankin :)