lauantai 8. tammikuuta 2011

Jatkoaikaa

Vaikka joulu on mennyt, punainen ja vihreä väri miellyttää silmää edelleen. Vaatekaapin uumenista löytyi ihana nalleasu, joka sopi viikonlopun rentoon fiilikseen kuin nyrkki silmään. Onneksi Tutta on tosiaan Nasulle hieman väljästi mitoitettu, sillä tämän asun kokolapussa lukee 62 ja Nasu on varmasti jo pidempi kuin 62cm (ens viikolla on neuvola). Nasun kasvua miettiessäni päätin avautua lastenvaatteita harrastavan luopumisen tuskasta hieman tarkemminkin.
 
 
 Nallebody - Tutta
Nallepotkarit - Tutta
Vihreä peitto - Cecilia Blankens for Me&I

Lastenvaatteita ostellessa törmää siis väjäämättä luopumisen tuskaan. Se tulee kuin lumi Siperiaan. Kun ensin löytää ihania vaatteita ja saa ne Nasun päälle ihasteltavaksi, kasvaa tuo natiainen niin vauhdilla, että pian on aina edessä  hyvästit. Ihanuuksien tikkaukset vaan soivat päällä ja pikku varpaat puskevat saumoista ulos. On siirryttävä suurempiin. Eivätkä pömpöttävät ja tilaa vievät kestovaipat ainakaan helpota asiaa. Ja tämä luopuminen on siis normaalia tiheämpisyklistä, kuten varmaan moni tietääkin. Normaalilla tarkoitan tässä sitä kuinka usein esimerkiksi itse enää kasvan ulos vaatteistani tai pesen ne pieniksi (josta siis paljon useammin on kyse, toim.huom.). Siis liki en koskaan, hehe.

Asiaa eräänä päivänä surkutellessani nerokas isosiskoni pelasti päiväni jälleen. "Höntti, ootko ikinä kuullut bodyn jatkopaloista? Sä tarvit tietenkin niitä". Jaa siis mitä? Jatkopalat? Never heard. Mutta koska tässä vauvanhoidossa on niin miljoonasti asioita, joista olen autuaan tietämätön, ei tämäkään nyt sitten sen suuremmin hämmästyttänyt. Ja koska samaan syssyyn kuulin, että niitä saa kätevästi Huuto.netistä, niin ei muuta kuin etsimään.

Ja toden totta, hakusana "bodyn jatkopala" tuotti lukuisia osumia. Ihania kuoseja!  Ja mitä, eri nepparikokoja? No niinpä tietenkin, tietty tässäkin on kaikenmaailman yksityiskohtia joista taas pitäisi  olla selvillä. Koska en vaan tiedä bodiemme nepparikokoja enkä jaksanut käydä läpi kaikkia vaatekaapin bodyja, ostin kolmea eri nepparikokoa ja tuumin, että niillä varmasti pärjätään jo. Vanha huutokettu kun olen, ostin ne kaikki yhdeltä ja samalta myyjältä, jolloin maksoin vain yhdet postikulut. Ei sillä että nuo hankinnat nyt olis kauhean kalliita olleet, muutamia euroja. Ja tässä ne siis on.


Ja kyllä meinaan auttoi! Moni nafti body sai näillä nimensä mukaisesti jatkoaikaa. Saattaa olla että teille kaikille muille tämä on ihan peruskauraa, mutta minulle tämä löytö oli suuri oivallus. Eläköön pienet, nerokkaat keksinnöt!
 

3 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Hitsi kun tuo on pitänyt ostaa meille jo kauan sitten! Vaan ei vieläkään ole meidän repertuaarissa ja olisi kyllä pidentänyt monen bodyn ikää. Meillä kun se selän pituus nimenomaan loppuu aina kesken.

Päivi kirjoitti...

Olipa ihan uusi juttu mullekin! Tätä blogia olisi tarvittu jo silloin kun Anni oli vauva! :)

Heli kirjoitti...

Kiki & Päivi: Niinpä, nää on varmaan sellasia juttuja, jotka jotkut äidit tietää ja pitää itsestäänselvyyksinä ja sit me muut ei vaan tiedetä. Ainakaan ajoissa.