sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Taikasauvoja

Nasu on oppinut uuden kätevän taidon. Nyt se on nimittäin tajunnut että sormillahan voi tehdä kaikenmoista kivaa. Kuten vaikkapa kastaa niitä erinäisiin asioihin ja sitten imeskellä makunäytteitä sormenpäistä. Nolointa on tunnustaa, että minä taisin jopa näyttää sille mallia. Nasuhan on kova tyttö mallioppimaan, kuten ehkäpä siitä spagetin imemisestä saatatte muistaakin.

Tästähän sitten leviää seurauksia kuin veteen heitetystä kivestä renkaita. Nyt on yhtäkkiä valtava määrä asioita, jotka täytyy piilottaa nasukan ulottumattomiin. Tänä aamuna kyytiä sai miehen valtava O'boy-pussi. Mies kun juo edelleen, kolkyt plus ikäisenä raavaana miehenä, kaakaota päivittäin. 

Olen joskus naureskellut miehelle, että minkä ikäiseksi hän meinaa kaakaota lipitellä, viisikymppiseksikö? Mihin  mies on tuhahtaen vastannut, että O'boy nyt sopii ihan kaikenikäisille. Sillä mikään muu kaakaohan ei kelpaa kuin O'boy. Tämä tosiasia on vuosien varrella karvaasti opittu, kun olen koittanut rahdata kotiin muita halvempia merkkejä - ei kuulemma maistu lähellekään samalta. Piste. Asiasta ei edes neuvotella.

Niillä näppärillä pikku sormilla voi myös säätää, räplätä ja kontrolloida vaikka mitä asioita. Kaukosäätimet, nappulat ja painikkeet ovat saaneet aivan uusia ulottuvuuksia, kun nassikka on tajunnut että niillä käynnistetään, kontrolloidaan ja käskytetään erinäisiä asioita. Kuten vaikkapa omia vanhempia.

Mihinkäs tämä kaukosäädin käy? Hmmm...
Heureka! Eli tällä napilla syttyy siis valo tuonne.


Hitto soikoon, mähän saan ton koko sängyn tutisemaan tällä taikasauvalla!
**********
Keltainen body - Metsola
Farkkulappikset - Health-Tex

Pari kertaa kotiin saavuttaessa on jo keittiössä ollut sellainen yllätys vastassa, ettei sitä enää mielellään kohtaisi. Nimittäin Nasu on lähtiäisiksi vääntänyt hellan päälle kuin mikäkin pikku pyromaani. Onneksi ei ole mikään vielä roihahtanut, sen verran pienelle nassikka on sen levyn silti aina vääntänyt. Tähän saakka...


Siis mitä? Minäkö? Ettekö näe tätä sädekehää pääni päällä?

10 kommenttia:

L-E kirjoitti...

Tuota hei Heli, voisitko ystävällisesti ajatella että hankkisit liesisuojan vai mikä ihme sen härpäkkeen nimi on... Se sellainen metalliritiläsysteemi, joka viritetään estämään pikku pyromaanien touhuja. Kai niitä saa kaiken kokoisiin liesiin? Jaa-a, kysy jostain lastentarvikeliikkeestä, jookos? Ennen kuin sattuu isompi vahinko.

Ei mulla muuta. Kävin just läpi meidän pikkumukulan ensimmäisen vuoden joka ikisen valokuvan... Muistuta mua että valokuvien järjestelyä kannattaa ensi vuonna tehdä kuukausittain :D.

Tiina kirjoitti...

Tai sitten saako teidän hellasta niitä vääntönamikoita irti? Että jäis vaan lyhkäset metallitangot (whatever niiden nimi on) jäljelle. Niitä on pikkunakein vähän hankalampi vääntää kuin isoja vääntimiä(?).

Siis miten musta tuntuu, että multa puuttuu pari oleellista sanaa sanavarastosta? Vai onko se vaan tää vauva-aikainen hyyyvin harva pää, jossa aivosolut huutelee yksinään toisiaan?

ONIA kirjoitti...

Viisaammat kertovat myös, että sähkökaapista..sulakekaapista.. mikäsenyton, no anyways, niin sieltä voi kytkeä hellan kokonaan pois päältä.

Me ollaan kaikki huolissamme, ettei Nasukka polta teidän kivaa kotia poroksi ;)

Jemppa kirjoitti...

Meillä tehtiin tuota samaa jatkuvasti muutama kuukausi sitten. Nyt se on jo vähän unohtunut. Oli erittäin raivostuttavaa. ;) Mutta mulla on "paha" tapa tarkastaa aina moneen kertaan muutenkin hella yms. jutut kun lähdetään kotoa, ettei vaan käy vahinkoa. Vielä siinäkin vaiheessa kun ovi on jo lukossa. "tarkistinkohan mä jo sen hellan? Entäs vessanoven, että kissat pääsee laatikollle?" jne.. Hyvin ärsyttävää välillä rampata edestakaisin. :D

Salla H kirjoitti...

O'Boy on kyllä parasta kaakaoo. Mun pikkusisko alkoi aikoinaan soittamaan oboee perustaen soitinvalintansa ihan vaan siihen, kun se kuulosti samalta kun sen lempikaakao ;)

Meillä nuorempi kanssa vääntelee hellanlevyjä, mutta meillä on induktio+kaasuhella. Induktiot ei kuumene, jos siinä ei ole kattilaa päällä ja kaasun saaminen päälle vaatii vähän enemmän taitoa, jota ei onneksi vielä ole hankittu.

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin on induktioliesi joten sitä ei muksu saa lämpenemään itsestään ja uunin säätimissä on onneksi lapsilukko.
Miten te muuten olette toimineet kuumien takkaluukkujen kanssa, onko ne kiinnostaneet Nasukkaa? Meillä poika olisi koko ajan rämppäämässä takkaluukkuja ja se on kyllä varsin typerä harrastus... :(

Eeva

Jemppa kirjoitti...

Aijuu, ja piti vielä sanomani että meidän miehillä on jotain muutakin yhteistä kun ilves.. :D Nimittäin se kaakaon litkiminen päivittäin! Tosin meillä ei oo niin nuukaa merkillä. ;)

Heli kirjoitti...

L-E: Kyllä voisin, siis todellakin! :) Mulla olistyön alla nuo nasun kuvat kans, pitäis kehittää paperiversiot, mut ei vaan ehdi.. huoh.

Tiina: Namiskat ei irtoa, kokeiltu on. Mut varmaan joku suoja olis paikallaan...

ONIA: Ihanaa miten olettekin huolissanne, me ilmeisen liian laid back -vanhemmat ei varmaan oikeasti tajuta olla tarpeeksi huolissamme :)

Jemppa: Voi, loppuispa meilläkin tämä jo pian! *huokaisee syvään*

Salla H: O'boy-fanius on se syvä salaisuus, joka paljastuu vasta kun joku avaa sanaisen arkkunsa ja paljastaa addiktionsa. Näin olen huomannut ;)

Eeva: Pitäisköhän sittenkin vaihtaa uunia? Alkaa meinaan jo pikkasen houkutella tuo induktio-ratkaisu... Takkaluukut ei puolestaan kiinnosta nasukkaa laisinkaan, ihme juttu? Olin ihan varma et ne olis hittituotteita, mut ei? Go figure.

Jemppa: Hihihi, kaakaomiehet! Ne on parhaita ;)

Kiki kirjoitti...

Hui!

Juuri sen takia minä käyn aina viimeisenä katsomassa hellan ja jääkapin. Mutta me tehtiin sitten kaksi viikkoa sitten sellainen ostos, mikä oli ennen lastakin jo kytenyt ajatuksissa: hankimme lapsiystävällisen lieden, jossa säätimet ovat päällä ja siinä on lapsilukkokin. Se on induktioliesi, jota mies himoitsi muutenkin.

Heli kirjoitti...

Kiki: no mä oon aina välillä miettinyttuota induktioliettä, mut ku meidän ihana Smeg on oikeasti tosi hyvä uuni. Oon jotenkin hassusti kiintynyt siihen. Täytynee harkita jotain suojia, et on vielä jatkossakin kämppä jossa kokata ;)