perjantai 9. joulukuuta 2011

Ei-niin-ilmeinen ratkaisu

Pahoitteluni eilisen postauksen puuttumisesta, sitäpä ei ole tapahtunut usein. Jos koskaan. Syynä oli kiireisen työpäivän lisäksi työpaikan pikkujoulut sekä vihdoin syntynyt Suuri Päätös, jonka hoitamiseen vierähti tovi jos toinenkin.

Nyt voin ehkä asiasta jotain kertoakin. Eli tämä päätös liittyi työelämän kuvioihin, josta se sitten luonnollisestikin heijastui myös muuhun elämään. Kävi nimittäin niin, että sain erittäin mielenkiintoisen ja haluttavan työtarjouksen johon todella halusin tarttua. Vastaavasti nykyisessä työpaikassani aukesi monia kiinnostavia projekteja ja tulevaisuus näytti erittäin mielenkiitoiselta myös siellä. Mitäpä siis tehdä?

Kello tikitti ja vastaustani odotettiin eri tahoilla. Kävin neuvotteluja, tein laskelmia, listasin plussia ja miinuksia. Kirottu intuitio oli hiljaa ja lisäsi ahdistustani. Se kun aina kertoo minulle sen viimeisen sanan kuinka toimia. Kunnes sitten...

Juuri kun olin käymässä todella tuskaiseksi tilanne vain alkoi hiljalleen hahmottua, erityisesti muutaman erittäin hedelmällisen sparrauskeskustelun jälkeen. Samaan syssyyn se parjattu intuitiokin heräsi kuin Ruusunen unestaan ja muistan yhä tuon hetken, jolloin tuttu ääni alkoi sisälläni huudella. Tiesin, miten toimia. Ja olin varma että toimin oikein.

Naureskelin tänään mielessäni kun tajusin lukijamme Hilkan toissapäiväisen oraakkeli-kommentin osuneen jopa pelottavan oikeaan: "ilmeisin ratkaisu ei ole aina paras". Sillä vaikka tämä työtarjous oli sellainen mistä olen haaveillut ja uralleni suunnitellutkin, en nyt ottanut sitä vastaan. Jäin vanhaan työpaikkaani eli valitsin sen ei-niin-ilmeisen vaihtoehdon. Go figure.

Jatketaan siis epätavanomaisella linjalla myös nasukan asioissa ja esitellään päivän asuna pari Nasun ulkovaate-lookia. Ulkovaatteiden merkitys kun korostuu suorassa suhteessa ulkona myrskyävän lumen määrään.


Mutsiiii! Mä en osaa päättää mitkä kengät laittaisin.


Kyllä ne on nää punaset.
***********
Ruskea toppis  ja kypärämyssy - Småfolk
Violetit haalarit - Albababy

Eilen sitten ilmoitin päätöksestäni kaikille asianosaisille ja lähdin pikkujouluihin hieman nollaamaan viime viikkojen puristusta. Ai että kun teki hyvää! Vaikka rantauduin kotiin vasta siinä puoli neljän tienoilla vain  raahautuakseni neljän tunnin unien jälkeen töihin, oli eilisilta todellakin sen arvoinen. 

Totesin miehellekin tänään kuinka kiva tunne se nousuhumala onkaan ja kuinka hyvää alkoholi voi olla. Ja kyllä, kerrron tämän silläkin uhalla että täytenä sieppona pidätte.

Joko mennään, mitä me hei oikein odotellaan?


Jaa, mutsi haluu taas näpsiä noita asukuviaan. No hyvä on, ota nyt sitten.
*********
Violetit haalarit - Albababy
Pinkki fleecetakki - Småfolk
Pinkki myssy - Metsola
Musta huivi - Mutsilta lainassa

Nyt on olo suoraan sanottuna kuin mankelissa rullatulla rätillä. Hirmuinen ponnistus tuon päätöksen synnyttäminen oli enkä ihan heti kyllä haluaisi uudelleen samaan pyörteeseen. Mutta samaan aikaan koko tuo ajatteluprosessi lukuisine näkökulmineen oli kyllä äärettömän valaiseva ja tärkeä, monellakin eri tapaa. Ja hei, tuleepahan se keittiökin nyt vihdoin remontoitua. Nice.

Nyt sitten jotain juhlajuomaa, rentoa perjantai-iltaa teillekin!

7 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Onnittelut päätöksestä! Itsekin olen pari kertaa ollut vastaavassa tilanteessa. Vieläkään en tiedä olenko tehnyt oikeat valinnat, kun ei sitä toista vaihtoehtoa ole päässyt kokeilemaan, mutta ihan hyvin on elämä aina kulkenut päätöksistä riippumatta :)

Salla H kirjoitti...

Heh, arvasin että tämä liittyy jotenkin työhön. Hienoa, että sait päätöksen tehtyä (no kai se oli vähän pakkokin, deadline on aina paras tapa saada homma valmiiksi) ja se on varmasti hyvä ratkaisu :)

Mukavaa viikonloppua.


--salla

Maria kirjoitti...

Onnea päätöksestä :)

Aivan supersuloisena Nasu jälleen kerran! Hänelle sopii nuo pinkki ja violetti.

Minäkin olin eilen pikkujouluissa. Yhden jälkeen lähdettiin pois. Tuli taas todettua, että baarit ei ole minua varten. Eikä alkoholi, yöks oli pahaa :D Eli en saanut sitä nousuhumalaa :)

Äni kirjoitti...

Onnea päätöksestä! :) Ja aivan ihania nuo Nasun takit ja tuo Småfolkin pipo. Nams!

Heli kirjoitti...

Satu: Kiitos! Nää on tosi kinkkisiä tällaiset päätökset ja näin tiukoille ei ole ennen mennytkään. Lopputulos suoraan sanottuna yllätti mut itsenikin, olin pitkään niin varma että tartun tarjoukseen. No, you live you learn. Ja mä olen sellainen Pertti Positiivi, et käännän aina kaikki hyväksi :)

Salla H: No niinpä, työjuttujahan se. Ja olisin kertonut enemmänkin ja aiemmin, jos olisin voinut. Mä uskon vakaasti, et tämä oli nyt oikea ratkaisu, vaikka tiukille vetikin. Ja hyvähän se oli tälleen oikein kunnolla omaa uraansa taas miettiä, eihän se ajatustyö missään nimessä hukkaan mene, vaan toimii ohjenuorana tulevaisuudessakin.

Maria: Kiitos! Kiitos myö sitsellesi tuosta toppiksesta ha hatusta, ne on kyl niin Nasua että! Ja toi fleecetakki oli sit ihanampi mitä uskalsin edes odottaa. Voi sua, mulle taas maittoi olut oikein hyvin - tosin vähänlaiseksi jäi sillä kertaa juominen u oli niin paljon puhuttavaa. Tänään uus yritys :D

Äni: Täng juu! Noi takit on nyt kyllä meitsinkin lemppareita ja värit sopii Nasulle musta tosi hyvin. Småfolk on taas pitkästä aikaa in :)

Anonyymi kirjoitti...

Hianoo hei, näitä oraakkelin neuvojahan mulla on kirja täynnä. Laitat vaan aina kysymykstä blogiin niin mä plaraan sulle vastauksen ;) Joutuihan se Matrixin Neo, vaikka valittu olikin, käymään useampaan kertaan oraakkelin juttusilla.
-Hilkka

Heli kirjoitti...

-Hilkka: No ehrottomasti! Näitä neuvoja kaipaavia tilanteita mun tyylillä kun pukkaa vielä tulevaisuudessakin kuin sieniä sateella. Mä aina tungen itseni sellaisiin tilanteisiin, vielä ihan vapaaehtoisestikin. Ja turiset niin tosia Nemon suhteen, jos Valittukin, niin miksei me tallukatkin?