torstai 22. joulukuuta 2011

Blogi 1 vee

Hei, tänään on vuoden pimein päivä. Ja blogi täyttää tasan vuoden! Päivälleen vuosi sitten tartuin puheista tekoihin ja aloitin ihka oman blogini. Olin harkinnut asiaa jo pitkään, suunnitelmissa oli ehtinyt olla kaikenmoista, mutta Nasun syntymä kirkasti kuviot kertaheitolla. 

Raskausblogiakin olin aloittamassa ainakin parikymmentä kertaa, nyt harmittaa että en silloin sitten uskaltanutkaan. Pelkäsin, että olen lapsen synnyttyä sitten niin sippi, että blogi jää heti alkumetreillä. Jännitin ihan kamalasti aikaa, kun vauva on syntynyt, sillä olin vakuuttunut siitä että elämä olisi vauvan syntymän jälkeen yhtä pimeää univelkaa. Eikä minusta olisi mihinkään.


Sängyssä me lähinnä pelmutaan, edelleen.
Mutsi ei kaipaa päikkäreitä, vieläkään.

Kuinkas sitten kävikään? Elämä näpäytti oikein kunnolla ja syntyi vauva, joka nukkui hyvin, oli hyväntuulinen ja tyytyväinen. Ja entäpä se vauvaan rakastuminen? Voi, se tapahtui päivä päivältä salakavalasti, ei moisesta kukaan ollut varoittanut. Olin nimittäin varustautunut siihen, etten heti synnytyksen jälkeen täyttyisi mistään pyhästä valosta eikä joka soluuni tulvisi välitöntä rakkauttaa vastasyntynyttäni kohtaan. 

Kuulostaako kamalalta? Ehkä, mutta realistiselta. Jo pelkästään se vastuu ja kauhu lamaannutti siinä määrin, että olimme miehen kanssa lähinnä varovaisen ihmettyneitä sitten kun kaikki oli turvallisesti ohitse ja minä makasin vauvelin kanssa terveenä osastolla. 

Ihmettelimme mitä onkaan tämä onni - saimme terveen vauvan. Vaikeavammaisen ihmisen isosiskona sitä meinaan arvostaa enemmän kuin osaa kertoakaan. Hei sinä pikkuruinen, ihana punahiuksinen tyttö, kukas sinä olet?


Juu, mun fysiikassa ei ole kerrassaan mitään vikaa. 
Nytkin kiipesin tänne inventoimaan avainkaappia.


Eihän se vanhemmuus mutsi nyt niin kauheaa ollut?

Entäpä blogin syntymä sitten? Kirjoitin 22.12.2010 ensimmäisen kirjoitukseni, esittelytekstimme, tuunasin blogin ulkonäköä ja painoin lopulta sormi tutisten enteriä. Siellä se nyt on, ensimmäinen ikkuna arkeemme. Ensimmäinen toivottavasti monista, ajattelin ja pakenin ruokakauppaan. 

Ja niin sitä on ajan kanssa jollain tavoin rakastunut myös tähän blogin pitämiseen hassun salakavalasti, ikään kuin kyseessä olisi Nasun jatke. Tai pikkusisar. En osannut edes kuvitella, että tästä tulisi näin tärkeä harrastus, hengähdyspaikka, varaventtiili. Hei sinä pikkuruinen hassu blogi, kukas sinä olet?

Tänään katson henkeäni haukkoen (oikeasti!) blogini statistiikkaa ja mietin miten tässä nyt näin kävi? Tähän päivään mennessä on syntynyt 416 pikkuruista kertomusta elämästämme ja blogiamme on vuodessa katsottu yli 75 000 kertaa, mikä on ainakin minulle aivan tajuton juttu! Pelkästään marraskuussa meitä katsottiin kymmenen tuhatta kertaa. Kelatkaa nyt, kymmenen tuhatta! Menee yli blondin tajunnan.


Joo-o. En mäkään sitä kyllä meinaa tajuta.

On siis kulunut 365 päivää ja lähes jokaisesta niistä olen teille jotain jakanut. Niin, ja erityisesti jakanut ne tulevaisuuden pikkuruisen nasukkani kanssa, sen ehkäpä parikymppisen nuoren naisen, joka jonain päivänä näitä tekstejäni lukee. Hei hei Nasu, äiti täällä! Rakastan sinua niin kovasti. Olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet.


Niinhän mä olenkin.

Kutsunkin nyt teidät kaikki osallistumaan, sikäli mikäli haluatte. Mietin kovasti laittaisinko merkkipaalumme kunniaksi arvonnan pystyyn vaiko sellaisen Dear Eki - tyylisen kysymyspalstan, jossa saisitte kysyä meiltä mitä nyt mieleenne juolahtaa. Jos siis mitään meistä haluatte enää tietää, haha. Joten, osallistukaa ihmeessä. 

Heittäkää idea tai kaksi tuonne kommenttiboksiin, niin Nasun kanssa sitten pyrimme toteuttamaan ne. Ja jos ette halua mitään ehdottaa, kertokaa vaikka sekin, niin me nasuliinin kanssa sitten repäisemme jotain enemmän tai vähemmän tyylikästä.


Mitä sä nyt horiset mutsi? 
Puhu vaan kuule itsestäs, meitsi ainakin puuhaa aina vaan jotain tyylikästä.


Kielikin voi törröttää suusta täysin tyylikkäästi, tsekatkaa vaikka.

Koska siis mitä ihmettä, ei voi vaan tajuta. Vuosi meni jo. Yli neljäsataa kirjoitusta, 1635 kommenttia ja lukemattomia ihania sanoja, ajatuksia ja tunteita joita olette meille jättäneet. Joten tämä juhlapäivä on kyllä ihan yhtä lailla teidän päivänne, kiitos kun olette viihtyneet messissä!

14 kommenttia:

Salla H kirjoitti...

Onnea blogille! Tätä on niin kiva kyllä lukea.

Oon joskus miettinyt tota yläbanneria, että pitäiskö se vaihtaa vai onko siinä sitä nostalgiaa?! :) (Minkäs sitä ammatilleen voi, kun tämmösiä ulkoasuseikkoja sitä miettii, sisältöhän on kohdillaan!)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea yksvuotiaalle, nopeesti aika kuluu! Ja onnea tästä sukseesta, älytön määrä lukijoita. (ei millään mahtuis siihen sataan jota mietit sen kirjautumisen taakse.)

Ihanaa on teidän kuulumisia lukea, välillä liikutun ihan kotona koneen ääressä kun luen tekstiä. Samalla kun luen niin pystyn samastumaan siihen, miltä teistä tuntuu halata hekottelevaa lasta tai oivaltaa pikkuisen kanssa jotain ihan uutta. Omat kokemukset tuoreessa muistissa :)

Joku äänestys voisi olla kiva, suosikkivaatteita joista lukijat sais valita oman suosikkinsa? (and then what, en miettinyt tämän pidemmälle...)

Ihanaa joulua kumminkin!

t. Eeva K. (Från Lempäälä)

L-E kirjoitti...

Hei vaan ja onnea! 1-vuotiaat ovat ihania. Mä en nyt ihan tajunnut mitä tänne piti heittää mutta vetäkää hatusta vaikka arvonta siis ;). Ja pssst, mä odottelen vieä sitä kenkäpostausta :D.

Äni kirjoitti...

Paljon onnea taaperoiän saavuttaneelle blogille! ;) Mitään järkevää ehdotusta en nyt keksi, tää blogi on aivan mahtava juuri näin. Nasukan kuvat ne aina jaksaa piristää ja ilahduttaa!

Anonyymi kirjoitti...

Toiveena on, että jatkatte samalla tyylillä jatkossakin. Ja paljon onnea 1-vuotiaalle!

t. Tiins & A.

liiska kirjoitti...

onnea vuoden ikäiselle blogille ja blogisteille! :) muistan kun keväällä maitohuuruissa löysin teidät ja luin koko blogin minkä imettämiseltä kerkesin ja olin kaikesta et niiijjjust niiiijuusst jooo! <3
(mäkin ehkä kaipaisin jotain uutta banneria, sellaista värikästä ja iloista ja nasumaista!)

Onnellinen Koti kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle blogille :) Ihana kuulla, miten ihana ja helppo vauvavuosi siellä on ollut ♥ "Nimim. vähän vaikeemman kautta mennyt" :D

Kävijämäärät on huimat, eikä ihme. Olet(te) niin ihanat! Tykkään, tykkään, oi tykkään niin! ♥

Zhill kirjoitti...

Heippa Nasu ja "amatööri äiti" :P Tätä Blogia on aivan ihana lukea. Hyvää Joulua koko sakille ja jatkakaahan samaan malliin ensikin vuonna :D

Liisukka kirjoitti...

Kiitos ihanasta blogista! Mukava seurata nasun vaiheita, kun oma tyttöni on nyt puolivuotias ja blogista luetut ihmetykset ovat meillä vasta edessä. Löysin lukijaksi sattumalta vasta kesällä, mutta pitänee kahlata bloginne alkuajatkin. Varsinkin vähän sarjakuvamainen tyyli nasun kuvissa ja kuvateksteissä on parasta ja hauskuttaa usein niin että tulee naurettua ääneenkin :) Eli pitäkää tämä! Ja kiitos kun pysyitte auki meille anonyymeillekin!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja kiitos aivan ihanasta blogista! Suuri virtuaalihalaus ihanalle Nasulle ja ihanalle Helille, olette päivieni piristys<3

-E

Heli kirjoitti...

Salla H: Oot aivan oikeassa, itsekin olen katsellut sitä jo kuukausia sillä silmällä (todellakin ammattitauti), mut en olen suoraan sanottuna ehtinyt. Täytyy nyt panostaa lomien aikana.

Eeva K.: Todellakin aika juoksee, ihan tajutonta. Ja vaikka meillä olis kymmenen lukijaa vaan, jotka säännöllisesti kävis, olisin yhtä lailla onnellinen. Mut oli vaan nasukkaakin varten pakko kirjoittaa muistiin kuinka hirmuisesti (omasta mielestäni) lukijoita meillä on! Ja tosi kiva idea tuo äänestys lempiasusta, vois tehdä sellaisen Top 5 Nasun asun ekasta vuodesta! Mahtavaa -otetaanpa työn alle. En olis its ekeksinytkään, kiitos! :) PS. Lempäälä rocks!

L-E: Kyllä, ne on suorastaan ykkösiä! Ja olet (jälleen) aivan oikeassa, kenkäpostaus on jäänyt, hyi mua :( Otan sen agendalle heti seuraavaksi, promise! Kenkiäkin on meinaan siunaantunut ihan kiitettävästi... :)

Äni: Voi kiitos, kiitos kehuista :)

Tiina & A.: Tämä selvä, teemme parhaamme!

liiska: Hihihi, maitohuuruissa maailma näyttää vähintäänkin... hassulta :) Ihana kun löysitte, banneri on tosiaan työn alla. itekin oon jo kyllästynyt tuohon samaan lookiin.

Onnellinen Koti: Joo, oltiin varauduttu sellaiseen ydinsodan kaltaiseen vuoteen, joten siihen nähden on yllättänyt aika lailla postiivisesti :D Ja en itse edes tajua, et meitä käydään noin hurjan paljon katsomassa vaikka kuinka lukuja tuijotankin. Mutta kait se on uskottava. Ja hei, mekin tykätään susta! :)

Zhill: Hei hei Zhill, kiva kuulla susta! Ensinnäkin, ihan mahtava nimimerkki sulla,se on meitsinkin äitiysmantra -tsillaten mennään, sano :) kiitos kehuista ja kommentista, tehdään parhaamme että meno ei ainakaan tästä huonone :D Oikein ihanaa joulua myös sinne päähän Sinulle ja perheellesi!

Liisukka: Hei Liisukka, kiitos myös sinulle kommentista ja kehuista! Teillä on vielä paljon ihania aikoja edessä, pystyyn nousut, kävelyt ja kaikki... voih! Ja kyllä me taidetaan avoimena pysyä, täytyy vaan funtsia mitä noiden kuvien kanssa sitten tekee... Ihanaa Joulua Sinulle ja perheellesi!

-E: Voi E, te ihanat lukijat taas olette meidän päiviemme piristys! Täältä tulis nyt kans ihan kamalan suuri virtuaalirutistus sinne päähän - tunnetko? :)

Katja kirjoitti...

Musta tätä on hauska lukea ja kuvatekstit on mun lemppareita (ja TOTTA KAI Nasun kuvat :).

Onnea 1vuotiaalle!

Jemppa kirjoitti...

Mattimyöhäinenkin lähettää vielä onnittelut 1-vuotiaalle blogille! :)

Heli kirjoitti...

Katja: Aaawwww, kiitos! :)

Jemppa: ..ja mattimyöhäinen numero kaks kiittää ja kumartaa.