keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Retroileva nyppyhirviö

Kuten varmaan on tullut jo selväksi, mä ja Nasu tykätään vaatteista ja pukeutumisesta fiiliksen mukaan. Tai no, minä tykkään ja kuvittelen/toivon että Nasukin tykkää. Asia selvinnee sitten kun Nasu oppii työstämään suustaan muutakin kuin hellyttäviä "guu", "gää" ja "giglligiggi" äännähdyksiä. Sitä ennen otan hiljenemisen myöntymisen merkkinä.

Mutta siis, erityinen heikotuskohta mulla on näköjään retroihin lastenvaatteisiin. Valitettavasti Nasun retrovaatteet ei ole meikäläisen omasta lapsuudesta, sillä sitä mukaa kun äiti kuulemma kultaisella 1970-luvulla kantoi vaatteitamme vintille turvaan, kantoi isäni niitä vintin toisesta päästä kaatopaikalle. Jotta mitään ei siis ole säästynyt, snif. Mutta eipä hätää! Onneksi on kirppikset ja Huuto.net - tuo ihana taikakeidas. Oon jo ennen vauvaa harrastanut aktiivisesti huutoilua, mutta nyt se on ehkä jopa riistäytynyt hieman käsistä. En voi itselleni mitään; kun tekee aivan mahtavan frotee-retrolöydön ja sen saa itselleen yhden, kahden euron hintaan, ei voi kuin kiljua riemusta "mä sain sen!". Mies katsoo kuin puolijauhoista, mutta sehän nyt on arkipäivää meillä ;) 

Ostan Huuto.netistä suurimman osan Nasun vaatteista, osa tulee suoraan käyttöön ja osan kiertää tuunauksen kautta. Tänään on päällä kumpaakin.

Valkoinen body - Huuto.netistä 0,5€
Oranssi kettu painettu itse

Turkoosi-vihreä raidallinen haalari - retrolöytö Huuto.netistä 9€

Hyvin joustaa myyrytessä!

Lähikuva vallan mahtavasta froteesta, mistä sais aikuiselle froteevaatetta?

Välillä tehdyt löydöt saattaakin olla kuvaustaan ryönäisemmässä kunnossa. Tai sitten vaan itse en ole ihan oikein hahmottanut, mitä myynti-ilmoituksen "hieman normaalia pesunukkaa pinnassa" käytännössä tarkoittaa. Tajuan viimeistään sitten, kun kuorin paketista esiin varsinaisen nyppyhirviön. Meitähän ei pienet nypyt haittaa, ne on jopa sympaattisia, mutta jos kangas on suorastaan nypyistä kova, on aika tehdä jotain. Jaa mitä? No, ottaa tekniikka avuksi tietenkin!

Ehkä maailman nerokkain keksintö, Pulttiboisien legendaarisesta sketsistä (joka naurattaa ainakin mua edelleen, tsekkaa tästä linkistä) tuttu NYPYNPOISTAJA! Hieman on nypynpoistaja iskua ottanut, mutta kovassa rakastavassa käytössä on edelleen. Kiitos vaan lapsuudenystäväni perheelle, jolta tämän aikoinaan viitisentoista vuotta sitten sain. Toisin kun Pirkka-Pekka, tätä en syö, vaan taion maalarinteipillä jatkoajalle. Tiedättekö mistä näitä saa lisää jos tämä vanha sotaratsu joskus kuukahtaa? 

Tässä esimerkki erittäin nyppyisestä Huuto.net-ostoksesta (okein, se tosin maksoin vain 50 senttiä) käsittelyn jälkeen. Harmittaa, etten tajunnut ottaa kuvaa ennen, mutta voin vakuuttaa että body oli yhtä nyppyä.

Hieman mulle tulee itsestäni flashbackinä mieleen Twin Peaks -sarjan (osa teistä muistanee kyseisen kulttisarjan?) hullu silmälappunainen, joka maanisesti veteli uusia verhojaan edestakaisin. Olenko itse 2000-luvun silmälappunainen vaatteita himokkasti nypytellessäni? Ehkä, mutta ainakin onnellinen sellainen.

7 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Oi, saako niitä noin halvalla? Olen kuvitellut, että huutiksessa pitää maksaa maltaita noista retrovaatteista.

Meidän äidillä on kans tuo nypynpoistaja. Ja muistan sen sketsin:D Kätsy laite.

Satu kirjoitti...

Ainakin Merleton verkkokaupassa (www.merletto.fi) on myynnissä nypynpoistaja. Itse liike sijaitsee Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa, joten sieltäkin voi kysellä.

Nypynpoistajat ovat kokeneet uuden tulemisen samaa tahtia neulomisen suosion noustessa ;)

Heli kirjoitti...

Kiki: Kyllä huuto.netissä törkeitäkin hintoja pyydellään, mut kun jaksaa kaivaa, löytää helmiä. Siksi se ehkä onkin niin koukuttavaa. laitoin ton sketsin siihen tekstiin linkin taakse, et voi verestää muistia. Itse nauroin tekstiä kirjoittaessani taas vedet silmissä - lon se vaan niin hyvä :D

Satu: Siis mitä?! Tampereelta ja vielä noin läheltä ku Koskarista saa noita? Ei oo todellista! Täytyneekin heti huomenna käydä katsomassa minkälaista tuotekehitystä nypynpoistajissa on tapahtunut sitten 1990-luvun. Jos löydän jonkun hifipoistajan, ostan kyllä saman tien. Ellei ne sit myy just noita samoja vaan?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo samainen nypynpoistaja löytyy täältäkin ja voin kertoa että malli on 80-luvulta. Sain sen 16 -vuotiaana serkkupojalta joululahjaksi. Aivan huippuvehje, vaikka on sille erinäiset miehentekeleet vuosien varrella naureskelleet.

Eksyin tänään blogiisi enkä nyt pääse nukkumaan vissiin sitte ollenkaan, käkättelen täällä kippurassa aamuun asti. Aivan huippu tuo edellispäivän (missä nyt sitten "tänään" olenkaan menossa) juttu ilmaisista lääkäripalveluista =D Muistan hyvin kun ne tuli maksullisiksi aikuisille, se oli hirvee järkytys!

Jatkakaahan Nasun kans kirjottelua, me täällä Hepun (1v2kk, mieslapsi) kanssa hekotellaan ;)

Terkuin Nina

Heli kirjoitti...

Nina: Nypynpoistaja rocks! Mä en kans tajua, miksi se on just miehet jotka tolle härvelille naureslkelee - sehän on yksi parhaista härpäkkeistä ikinä keksitty! :)

Ja mukava kuulla, että tykkäät jutuistamme! On ihana saada lukijapalautetta, kun täällä mä vaan yksin näitä juttujani horisen. Ja nauruahan ei tässä maailmassa voi ikinä olla liikaa. Tän mantran avulla mäkin jaksan itseäni ja omaa tohelointiani päivästä toiseen ;)

Ja terve vaan Hepullekin!

Tytti kirjoitti...

Samaa mieltä nypynpoistajasta :) Värit palaa vaatteisiin tuon käsittelyn jälkeen. Ihana blogi sulla! En malta lopettaa lukemista ;) Menee tietty aikansa, että saan kaikki tekstit kahlattua läpi.

Heli kirjoitti...

Tytti: Nypynpoistaja rocks! Ja just muuten luin et olikohan se Bauhausissa olis nypynpoistajia alle kympillä! Arvaa vaan oonko vieläkään päässyt sinne ompelukauppaan, nyt vois suunnata Bauhausiin ja päivittää tonkin retaleen. Rupee meinaan huiteleen jo eläkerajojen tuolla puolen koko masiina :( Ja kiitokset kehuistasi *punastuu*