sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Kiitos Tapani päivästä!

Tapsanpäivä on perinteisesti ihan legendaarisen hyvä päivä. Niin se oli tänäkin vuonna! A.E.L (eli Aikana Ennen Lasta) meillä oli tapana kerääntyä kaveriporukalla jonkun luokse, tissutella hieman glögiä ja suunnistaa Yo-talon nostalgisiin Tapsapäivän Tansseihin. Siellä näki kaikki! Ei väliä missä kunnassa, maassa tai pitäjässä kukakin nykyään asuu, tapsanpäivänä siellä oli todellakin kaikki. Usein eka tunti meni vaan ihmisten moikkailuun ja kuulumisten vaihtoon ja vasta sen jälkeen saattoi alkaa edes haaveilla reitistä takabaarin luottohenkilökunnan luo.

Niin, ah aikoja ;) En mä nyt ihan himona Yo:lle kaipaa, sukupolvet on jo vaihtuneet eikä tuttuja enää siellä näy. Lienevät perheidensä luona hekin. Mutta näiden perinteiden kautta tapsanpäivällä on ollut mulle jo pitkään ihan spesiaali merkitys. Tiivistettynä: jouluaattona on... no, ne lahjat ;) Joulupäivänä vieraillaan läheisten luona ja... no, syödään hieman lisää. Mutta Tapsanpäivänä! Ah, Tapsana sai kaivaa hippavaatteet esiin ja heittää pyjaman nurkkaan, lätkiä hieman (no okei, usein aikas paljonkin) meikkiä naamaan ja väkertää tukka tapsakampaukselle  -> Ja eikun bilettään! 

***********************

No mites sitten tänä vuonna, kysytte. Ensinnäkin, joulu osui ehkä maailman surkeimpien päivien kohdalle (pe-su). Hö. Mua se ei niin harmita, äitiyslomalla kun olen, mutta mies sai periaatteessa vaan yhden lomapäivän. Toisekseen on niin pirun kylmä: ihanaa ja samalla hieman kamalaa. Ja kolmannekseen, meillä on uusi takka kotona ja mies & Nasu flunssassa. Näistä kaikista tekijöistä johtuen tämä Tapani on nautittu pyjamissa hilluen, jouluherkkuja syöden ja Nasun kanssa leikkien. Niin, ja ehkä hieman myös blogitellen ;) Ai-van ihana tapani tämäkin!


Takassa palaa välillä kynttilä, välillä kunnon notski:


Ja ylipäänsä kynttilöitähän ei koska voi olla liikaa.And then something completely different: Nasun illan asu. Tarkkanäköisimmät lukijamme ehkä huomaavatkin, että kaikesta tästä löffäilyistä johtuen Nasulla oli tänään illalla päällä sama asu kuin missä aattona availtiin paketteja. Mutta koska se jäi silloin esittelemättä, esitellään se nyt. Nasu, esittele lukijoille asun kuosi!

 Tutta 50v. itämaiset norsut punainen froteehaalari - Huuto.netistä
Villasukat - kirppikseltä
Ludde lampaantalja - ihana joululahja mummilta ja ukilta


3 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Jo on tyylikäs tyttö!

Muuten, tuo teidän kodin interiööri kiinnostaisi enemmänkin. Jos saa esittää juttutoiveita, niin siitä kans kuvia, kiitos!

Kiki kirjoitti...

Tapsan päivää sivuten: kerroin tänään, että haluaisin vähän tyhjentää kaappitilaa, jotta saadaan tavaraa pois silmistä. Totesin, että kaappi, jonka haluaisin tyhjentää, on tuo meidän viinikaappi. Ehehe, joo näin Tapsan päivän kunniaksi tyhjäksi vaan koko kaappi. Se on tavallinen kaappi ja siellä makaa pulloja, joihin ei ole koskettu sitten raskaaksitulon. Ne juomattomat viinit ärsyttää - tulis nyt joku juomaan ne, niin saisi sen kaapin muuhun käyttöön. En minä niitä meinannut latkia:D

Heli kirjoitti...

Kiki: No mutta, toki toiveita saa, ja itse asiassa pitää, esittää! Lisää juttuja kodistakin siis, pistetään tilaukseen. Ja MÄ haluan tulla tyhjentään teidän viinikaapin :D