tiistai 28. joulukuuta 2010

Lasten lääkärikäynnit on ilmaisia! Wuhuu!

Tänään käytiin Nasun kanssa ekaa kertaa lääkärillä, siis jos neuvolakäyntejä ei lasketa. Ekaa kertaa sairauden takia, sanotaan nyt vaikka niin. Nasu on kärsinyt kohta kaksi viikkoa flunssasta ja nyt alkoi tuntumaan, että sitä pitäisi ehkä käydä näyttämässä jollekin lääkärille. Koska tiedossa oli siis lääkäritutkimuksia, piti päälle valita jotain helposti riisuttavaa. 

Alle pehmoinen hyvän mielen puuvillasta tehty raitabody. Nasulla heti hyvä mieli kans.

Body - H&M

Karva-baba potkari - H&M

 Ja päälle ehkä paras kaikista barbababoista: Karva-baba! Jotkut kerettiläiset on yrittäneet väittää mulle, et ton barbapapan nimi olis joku ihme Pörrö-baba tms. Mut ehei, se on Karva-baba! Katsokaa nyt vaikka sitä, iloiset karvat vaan hulmuaa silmillä. Tuosta on pörröt kaukana, sanokaa mun sanoneen.


Yritin hakea sanojeni vakuudeksi todistusaineistoa, mutta se kosahtikin (taas) omille nilkoille. Huoh. Kyllä se näköjään Wikipedian mukaan on Barbapörrö (tsekkaa jos haluat). No, mulle se on aina ja ikuisesti Karva-baba. Aamen.

"Hei pliis, mun letti on ihan törkee, älä ny kuvaa!"

Lääkärikeskuksessa (siis julkisen puolen terveyskeskuksessa) selvisi otsikon riemu-uutinen: kunnalliset terveyspalvelut on kuulemma ilmaisia lapsille! Siis mitä ihmettä? Onko joku asia vielä tosiaan ilmaista? Mahtavaa! Älkää silti pelästykö, en aio alkaa juoksemaan lekurissa vaan siitä riemusta, että se on ilmaista. Asia ei napostele jo pelkästään siksi, että olen tällaisten asioiden suhteen laiska. Pure and simple. En jaksa pakata nassikkaa talvivaatteisiin, kävellä keskukseen, purkaa kaveri talvikuteista, desinfioida kädet, odottaa mummojen kanssa kun lääkäri on kuitenkin myöhässä ja lopulta pakata pikkukaveri taas toppavaatteisiin. Nou täng juu.

Mikä Nasulla sit oli? No, virusinfektio-köhä-nuha-härpäke. Saatiin särkylääkettä nestemäisenä (en edes tiennyt et niitä saa nestemäisinä) ja öljyä korviin. Mua nauratti jostain syystä ihan tolkuttomasti ajatus öljytä Nasun korvia, varsinkin kun mömmö on sitä samaa jota käytin raskausmasuuni raskausarpia välttääkseni. Kaikkea sitä...mutta öljytään, öljytään, kun lääkäri-setä kerran käskee.


4 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Oijoi, meillä on kans tuo haalari, mutta se jäi jo pieneksi. Se on ihq!

Ai ne on ilmaisia ne palvelut? Hmm, mietin onkohan täälläkin. Mekin käytiin tämän flunssan jälkitaudin takia viime viikolla lekurilla.

Heli kirjoitti...

Joo, Karva-baba rules! Nasullakin jo pikkutöppöset on aikas tapissa tossa asussa, mut vielä mahtuu. Tää päivä olikin näköjään H&M-päivä, mut se oli kyl ihan vahinko ;)

Katja kirjoitti...

Meilläkin jostain syystä odottaa pari karva-baba-juttua kaapissa tulokasta varten ;)

Heli kirjoitti...

Katja: Ymmärrän, mikään ei piristä paremmin kuin pikku nasseli, jonka rintamuksesta virnistelee Karva-baba. Siinä surkeakin päivä saa käänteen parempaan! :)