keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Vaippapylly

Vauveleista ei voi puhua pitkäänkään ilman että puhe jossakin vaiheessa menee...noh...kehnoihin. Siis Tuotoksiin, isolla T:llä. Puhun nyt suomeksi sanottuna kakasta. Jokainen tuntemani vanhempi puhuu siitä ja itse aina ennen Nasun syntymää naureskelin kuinka se voikaan olla niin tärkeä puheenaihe! Ja kuinkas sitten kävikään? Sain itseni juuri tässä päivänä muutamana kiinni aivan tismalleen samasta puuhasta - nimittäin pa***njauhamisesta :) Nasun vatsa teki tenän eikä Tuotetta kuulunut päiviin. Nasu, entinen täsmäkakkija, kehitti siis itselleen aivan puskista kunnon ummetuksen. Ja siitähän sitten puheenaihetta riitti jokaiselle joka vain jaksoi kuunnella. Tai ei jaksanut, mutta kuunteli silti. Havahduin asian hälyyttävyyteen siinä vaiheessa, kun selitin asiaa lastenvaatekaupan myyjälle: tässä minä, itseään kunnioittava koulutettu kolmekymppinen nainen puhun toisen vatsan toiminnasta & tortun koostumuksesta aivan ventovieraalle ihmiselle. Asiakaspalvelija-raukka!

Tähänkö on tultu, kysyin itseltäni? Kyllä, tähän oli tultu. No, loppu hyvin kaikki hyvin: Nasun vatsa elpyi ja puheenaihe jäi. Toistaiseksi. Tunnen, kuinka uhka silti leijuu taustalla jatkuvasti. On niin helppo livetä. Yksi uusi ummetus ja taas mennään! Mutta kun en halua olla kakasta jauhaja! Haluan puhua aikuisten asioista aikuisille, en kertoa kakkatarinoita vastentahtoisille kuulijoille. Katsokaa nyt, tässäkin puhun taas siitä teille! Itsesensuuri, tule kotiin!

Mutta mistä minun piti puhua on vaipat. Lähellä kakkateemaa, muttei kuitenkaan ihan ;) Vaipoista saa puhua, usein tuntuu itse asiassa että vaipoista pitää puhua. Kertikset, kestot, harsot, vaippahousut... you name it. Yksi yleisimmistä asioista, mitä minulta on kyselty äidiksi tultuani, on se mitä vaippoja käytämme. Tähän usein humoristina totean, ettemme miehen kanssa käytä vaippoja edelleenkään, mutta vitsi harvoin naurattaa. Paitsi minua. Mutta asiaan, me olemme sekakäyttäjiä. Käytämme taskullisia kestovaippoja päivisin, kertiksiä (eli kertakäyttövaippoja, toim.huom.) öisin.

Olen siitä onnellisessa asemassa, että omistan äärettömän ihanan isosiskon, jolla on kolme lasta. Kaiken, mitä tiedän lapsista, olen oppinut häneltä. No okei, melkein kaiken. Häneltä sain myös satsin kestovaippoja evästyksellä: "Ota noi, noi on testattu ettei vuoda. On parhaat käyttää, helpot ja kätevät. Laita imut taskunvaipan sisään ja sitten vauva taskun sisään." Edes minä en pystynyt epäonnistumaan kyseisellä evästyksellä. Vaippataskut ovat merkkiä FuzziBunz (tiedoksi niille, joita asia kiinnostaa) ja sisään laitetaan yksi hampusta tehty imu (merkkiä BabyKicks Hemparoo) ja yksi  kankainen imu öööh...mitähän se kangas nyt on...no sellainen valkoinen pehmeä se joka tapauksessa on, hehe :) Hauskinta kestovaipassa on ehdottomasti se, miltä natiainen näyttää ne päällä. Pylly on iso iloisen värinen paketti, joka dominoi koko silhuettia. Megapylly. Katsokaa nyt vaikka.
Kertiksiä ollaan testailtu jo useampia merkkejä. Sairaalasta sai mukaansa Liberon vaippakassin ja sitä kautta ne onnistuikin ovelasti saamaan meidät asiakkaikseen. Mä kun jossain ajatushäiriössä vielä aloin kerään niitä pisteitäkin (te, jotka tiedätte mistä puhun: tiedetään yhdessä hiljaa). Mut ei siinä mitään, hyviä vaippoja ne Liberot on. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos. Eräänä iltana lähikaupasta oli kuitenkin Liberot loppu ja oli turvauduttava Pampersiin. Mä en tykännyt niistä. Ne oli jotenkin liruja, niissä oli ruma kuosi ja ällöttävä verkko sisäpinnassa. Sanokaa mitä sanotte, kuka haluaa pisutella verkkoon? Eli ei enää niitä.

No sitten viime viikolla mies tuli riemukkaasti virnistellen kaupasta kotiin. Selvisi, että kaupan omalla merkillä on vaippoja. Ja ne on vielä halpojakin, mies touhotti. Augh! Olin epäluuloinen, tunnustan. Vaippojen nimi oli ensinnäkin Bambo. Mulle tuli siitä mieleen Bambi, enkä halua että lapseni turauttelee pikku-Bambiin. Toisekseen, niissä oli mintunvihreää ja mintunvihreä on ehkä ainoa väri, jota oikeasti inhoan. Kolmannekseen epäilin niiden imukykyä. Mutta mitä vielä! Bambothan ovat vallan loistavia! Alas suuret vaippabrändit ja markkinajohtajat, eläköön pienet merkit ja uudet yrittäjät! Meidän perheessä käytetään nykyään Bamboja -ja ollaan siitä ylpeitä.

Pahoittelen Bambo-kuvien sumuisuutta, mutta koittakaapas itse ottaa kuvaa hoitopöydällä vinhasti vaipassaan kieppuvalta elohopealta.


Ja vielä läheltä Bambojen söpö maskotti, iloinen sammakko.


Onpas asiantuntija-olo. Tästä postauksesta tuli vaippa-arviointi ja vielä ilman mitään erityispätevyyttä siihen. Enhän mä niitä vaippoja edes päälläni pidä. Nasulla vois olla hyvinkin erilaiset kommentit, kehut ja haukut vaipoistaan, jos se vaan osais puhua. Muuta en osaa asiasta tulkata kuin sen, että kaikkein mieluiten Nasu on silti alasti. Joko se on pesunkestävä nudisti tai sitten loppupeleissä mikään vaippa ei sit kuitenkaan ole niin kiva päällä kuin mitä on olla ilman.

6 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Mut niin se vaan on, että vauvan kakka on koko perheen asia:D Meilläkin oli vauvana huoli kun Okolla ei oikein irronnut aina. Heti kun tultiin laitokselta kotiin, piti alkaa soitteleemaan sinen takaisin, että mitä myö nyt tehhään. Nyt on onneksi tasoittunut tuo juttu.

Kiki kirjoitti...

Ja mää en osaa kirjoittaa. Mutta ei se mittään. Minä olenkin äitiyslomalla (vielä muutaman viikon, sit kesälomalla).

Heli kirjoitti...

Kiki: Niin kaikki sanoo, mutku ei tahdo puhua kakkaa! Pyristelen siitä eroon vaikka henki lähtis.

Ja mahtavat ilmat sulla kesälomailla muuten, joko on bermudat kaivettu esille? ;)

Kiki kirjoitti...

Juuh, siis aurinkorasvaa ja uimapukua, beibe! :D

hr kirjoitti...

Hih, löysin nyt vasta blogisi. Hauskaa, sinähän se siellä. Ja kaunis nasukin. Arvaas mitä, sulla on niinkin ihana isosisko, että nuo samaiset vaipat ovat käyneet kerran myös meillä! Siis Kanelitytön peppu on ollut koristeltu noilla ihanilla kukkasilla. :) Toivottavasti pystytte käyttämään niitä vielä tämänkin jälkeen. :) Imukyky kato vaan on parantunut! Hyvät vaipat!

Heli kirjoitti...

hr: Hei, kiva kun löysit! Minähän se täällä ;)

Mun sisko on kyllä paras sisko, tiedän sen. Nastaa, et noi vaipat on käyneet teilläkin. Ne kyllä pelittää ihan sairaan hyvin ja jos ikinä tulevaisuudessa vielä tulee tarvetta niin toivotaan, että imevät vielä silloinkin.